Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polauf81
lelkes újonc
sziasztok
pár napja beszereztem egy raspberry pi 8gb és a hozzá való alapdolgokat. a villany fogyasztás csökkentése véget. a truenas rendszerü pc már nem volt gazdaságos. szóval teljesen új vagyok ebben a témában. sajnos már elakadtam pár dologban, szeretnék egy kis segítséget kérni. a raspberryt kizárolag torrentezésre és a plex használatára vettem meg. az alap dolgok már fent vannak:
-raspberry honlapjáról töltöttem le az op rendszert, fel is tettem, magyar nyelvre beállítva
-teamviewr és a vnc is telepítve
-qbittorrent telepítve, automatikusan bootol, külsö hddre mentési útvonal beállítva (próba is volt)
-samba server telepítve, de fél úton megakadtam (sudo smbpasswf -a pi) parancs után nem kérte, hogy jelszót írjak be --- nos itt kérnék segítséget
-plex server telepítve, viszont van egy kis bibi a plex beállításnál mikor kéri a media mappát, látja a külsö hddt, de a rajta lévö mappát nem (egy mappa van filmek01, ezt nem látja) --- it is kérnék segítséget.előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
polauf81
lelkes újonc
hello xPx
[link] megnéztem, végig csináltam nem örültem az eredménynek :-)
You are in emergency mode. After logging in type journalctl -xd
to view system logs systemctl rebbot to reboot, systemctl default or exit. to boot into default mode.
cannot open access to console , teh root account is locked.
see sulogin(8) man page for more details.
cmdline ban meg csináltam, ne keljen ujra kezdeni mindent. végül rájöttem, hogy hibáztam, nem kell mountolni hiszen alapbol fel ismeri a külsö hddt. szoval azon a linken melyiket kel megcsinálni, hogy lássa a plex is a hdd-n lévö mappát? (a hddt látja a plex)
[link] itt a mkdir ~/share résznél a share helyére a hdd utvonalat kell be írni? -
polauf81
lelkes újonc
hello
köszi a linket átolvasom, sokat kell még tanulnom. még kezdö vagyok a raspberry-ben.
már rendben van a plexserver is, látja a külsö hdd-t és a rajta lévö mappákat is.
csak a smb még nem megy, szeretném windowson keresztül is látni azt a külsö hdd-t, hálozati lemezként. nem uj könyvtár kell, a meglévöt látni. :-) -
polauf81
lelkes újonc
Raspberry Pi 4 Model B - 4GB RAM
még van raktáron [link]
itt vettem én is 2 hete, bár még a 8GB verziót. -
polauf81
lelkes újonc
válasz SunMount3r #42509 üzenetére
igen ki kell tölteni, meg van még a doboz amibe küldték, csinálhatok képet róla ha nem hiszed el :-)
Doprava zdarma
U objednávek nad 2000 Kč / €77
Ingyenes szállítás
2000 CZK / 77 € feletti megrendelés eseténtehát a posta kültség 0 eur volt
-
polauf81
lelkes újonc
sziasztok
szeretném kipróbálni a ubuntu desktop 21.10 64-bit es verziót, Raspberry Pi 4 8gb. -on.
néztem pár videot róla, hogy a négy magos proci, magonként folyamatosan 50-60% os terhelési szinten tartja. ez átlagosnak számít? hosszú távon, nem tesz benne kárt?jelenleg ezt használom: Raspberry Pi OS with desktop and recommended software, de már be sokaltam vele, szeretném pihentetni kicsit. miután minden kész lett rajta, erre bejön a fekete halál... tudna valaki segíteni, hogy kapcsolom ki benne azt hogy a pi fiókból ne jelentkezzen ki? odáig meg csináltam, hogy ne kapcsoljon ki, folyamatosan menjen, de másnapra a pi fiók kijelentkezik.
-
polauf81
lelkes újonc
válasz Marcsello31 #42626 üzenetére
hello
köszi az infókat...
ma ki próbáltam az ubuntu linuxot, hát ő egy ideig jól ment aztán kifagyott valamiért...
igy vissza tettem a másik sd kártyát a Debian Buster-t.
holnap még lesz idöm és ki próbálom a matét. melyiket érdemes le tölteni?
Download arm64 Download armhf
plexet és qbittorentet támogatja? -
polauf81
lelkes újonc
válasz Marcsello31 #42640 üzenetére
hello
irtam üzit.
matébol még mindig nem tudom melyiket töltsem le... -
polauf81
lelkes újonc
sziasztok
jelenlegi smb.conf beállitásom ez: nem látom a külsö hdd-t ami a raspberry re van csatólva, windowson (hálozati meghajtó) hol lehet a hiba?
[global]
netbios name = Pi
server string = The Pi File Center
workgroup = WORKGROUP
[HOMEPI]
path = /media/toshiba1tb/filmek01
comment = No comment
browsable = yes
writeable=Yes
create mask=0777
directory mask=0777
public=nomás videoban láttam ilyet is:
[pi]
path = /home/pi
writeable = yes
create mask = 0777
directory mask = 0777
puplic = yeshálás lennék ha segitene valaki... akár teamviweren is...
köszöntem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest