- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Indulhat a hardverparti!
- 3D nyomtatás
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
válasz
alex1122 #2443 üzenetére
Köszi, én is keresgéltem, és ráakadtam erre az oldalra, csak gyakorlati tapasztalatra lettem volna kiváncsi.
Kifejtve:
A tervem az, hogy egy Rpi-ből egy mini-PC-t varázslnék öregapámnak, aki most került egy lakóotthonba. Régebben szokott e-mailezni (sima G-mail, és semmi több), viszont a lakóotthonban nincs hálózatos net, marad a mobilnet. A rendes számítógép viszont nem nagyon fér el (de lehet még is ez lesz a megoldás :\), a tablet nem járható út, mert nem látná rendesen, és az érintőképernyő sem igazán neki való. A laptop lenne még járható út, de ha már TV-je úgy is van, elgondolkoztam az Rpi-n, amin van ugye analóg TV kimenet.
Persze ez szép kis vargabetű, mert a Linux-hoz annyira nagyon nem értek, szóval egy kicsit nekem is mélyvíz, az Android ideális lenne, mert egyszerűen kezelhető, viszont ott meg az USB stick nem működne feltehetően.
Tetszenek az ArmPC-k, és már csak kiváncsiságból is akarok venni egyet, ez meg jó indok, hogy belevágjak. Csak attól tartok pont olyan dologra szeretném használni, ahol lenne egyszerűbb (ha nem is feltétlenül olcsóbb) megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3143, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest