-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
moli.hu #9236 üzenetére
Ha nem olvastad volna az előzményeket. Van egy 3d nyomtatóm, amit a hozzá kapcsolt raspival használok az octopi segítségével. A nyomtató tápja gyenge, ki akarom cserélni egy 400 wattos atx-re, ami ha már úgyis ad öt voltot táplálhatná a raspit és egy usb hubot is. Mivel a raspira nincs monitor és billentyűzet kapcsolva, ezért nehézkes rendesen leállítani ezért vettem egy ilyet: [link] amivel egy nyomógombbal leállítható a raspi. De szeretném úgy megcsinálni, hogy az atx raspi ne a pi 5 voltját kapcsolgassam hanem az atx tápot, mert így egy gombbal mindharom eszköz (raspi, 3d nyomtató, aktív usb hub) leállítható. Ehhez már megkaptam a segítséget, mar minden komponens megvan, és szeretném ezt az egészet egy rendszerré összerakni, de a táp, a raspi, az usb hub és a raspiatx egy asztalba lesz beépitve, és szeretném a kábelezést célszerűen és elegánsan megoldani.
-
Den
veterán
válasz
moli.hu #9236 üzenetére
Nem, nyugi
Tudom az atx kiosztását, ée a gpio kiosztását is, és eszemben sincs a tápcsatit a rsspi gpio satlakozójára dugni, ha esetleg úgy értetted. A linkelt wikipédia oldalakat ismerem, itt van megnyitva a gépemen, és pont egy olyan átalakító kábelt szeretnék csinálni, amit mondasz, mert bár a tápot erre a célra vettem és nem valószínű hogy valaha pc-be kerül (tíz éve nincs desktop pc-m és ahogy most kinéz már nem is lesz), nem akarom szétbarmolni a táb eredti kábelét és csatlakozóját. Tehát dzeretném úgy megoldani, hogy a táp használni kívánt csatlakozók (egyelőre a hosszú, asszem molex nevű, és a p4 lesz használva) És a többi eszköz csatlakozó (mikro usb, egy hengeres tápvsati, és egy sorkapocs) között oldható kapcsolat legyen. A táp tűit lemérhetem, de ettől még az online elektronikai boltokban megtalálható többezer csatlakozó közül nem tudom mit keressek. Az atxraspit úgy szállították, hogy egy mikro usb van beforrasztva, adtak mellé egy szakasz pin headert asszem hat tűvel, meg van egy rakás forrasztási pont kialakítva, hogy azt forrasszak oda amit akarok (vezetéket, pin headert, teljes méretű usb csatit, stb.), de nem tudom mi a jó megoldás.
Arra is gondoltam hogy mivel az atx raspi elég kicsi és a nagy molex csatiból három ág is kel neki, nyomtatok egy olyan tokot neki amit közvetlenül a molex csatira lehet dugni/pattintani, és a pi-hoz a két gpio-ra menő szálat egy szallagkábelen viszem. De még képlékeny, nem tudom merre induljak, az elektronikai cikkek kínálata akkora hogy laikusként teljesen elveszek benne. Próbáltam szallagkábelt is rendelni de abból is volt ezer féle, fogalmam sincs melyik lenne jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest