- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
HwAdokVeszek #5705 üzenetére
Nem igazán foglalkoztam még ezekkel, így konkrét megoldást nem tudok adni, csak láttam, hogy van RF modul arduinohoz. Meg van igen wifi is, de csak pár szám érték átküldésére nem igazán kell - persze kérdés, melyik egyszerűbb / olcsóbb / kisebb fogyasztású.
Ez a microserver lényegében egy teljes értékű PC, nem? Én akkor erről oldanám meg a fájlmegosztást. Esetleg erre is lehet kötni egy arduinót, és akkor a kettő kommunikál egymással rádión, itt meg usb-n mented PC-re a sorosport adatait. Soros portról olvasni meg persze lehet linux alatt is, nem is feltétlenül kell a saját fejlesztőkörnyezete, csak a driver, de elvileg az is van. De ha tudod wifin küldeni az adatokat akkor persze még ez sem kell, csak én azt nehezebbnek gondolnám, de mondom, nem néztem még, lehet nem nagy gond.
Raspberry szerintem sem a fájlmegosztáshoz, sem a kihelyezett szenzorhoz nem ideális választás, egyikhez kevés, másikhoz sok.
-
azbest
félisten
válasz
HwAdokVeszek #5705 üzenetére
úgy tudom, hogy wifi shield is van arduinohoz, de biztosan van valamilyen kisebb fogyasztású rádiós hálózathoz is (pl zigBee [link]. Pécé oldalon is léteznek usb-s hálózati eszközök, amelyek nem wifi, hanem kisebb fogyasztású hálózatokhoz használhatók. Persze az ár eléggé változó lehet.
A kínaiaknál is találni néha egész jó megoldásokat [link], ebayen is akár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest