- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kompakt vízhűtés
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
HwAdokVeszek #5705 üzenetére
Nem igazán foglalkoztam még ezekkel, így konkrét megoldást nem tudok adni, csak láttam, hogy van RF modul arduinohoz. Meg van igen wifi is, de csak pár szám érték átküldésére nem igazán kell - persze kérdés, melyik egyszerűbb / olcsóbb / kisebb fogyasztású.
Ez a microserver lényegében egy teljes értékű PC, nem? Én akkor erről oldanám meg a fájlmegosztást. Esetleg erre is lehet kötni egy arduinót, és akkor a kettő kommunikál egymással rádión, itt meg usb-n mented PC-re a sorosport adatait. Soros portról olvasni meg persze lehet linux alatt is, nem is feltétlenül kell a saját fejlesztőkörnyezete, csak a driver, de elvileg az is van. De ha tudod wifin küldeni az adatokat akkor persze még ez sem kell, csak én azt nehezebbnek gondolnám, de mondom, nem néztem még, lehet nem nagy gond.
Raspberry szerintem sem a fájlmegosztáshoz, sem a kihelyezett szenzorhoz nem ideális választás, egyikhez kevés, másikhoz sok.
-
azbest
félisten
válasz
HwAdokVeszek #5705 üzenetére
úgy tudom, hogy wifi shield is van arduinohoz, de biztosan van valamilyen kisebb fogyasztású rádiós hálózathoz is (pl zigBee [link]. Pécé oldalon is léteznek usb-s hálózati eszközök, amelyek nem wifi, hanem kisebb fogyasztású hálózatokhoz használhatók. Persze az ár eléggé változó lehet.
A kínaiaknál is találni néha egész jó megoldásokat [link], ebayen is akár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC // RTX 4060 // Ryzen 5 5500 // 32GB RAM // 1TB SSD
- VADI ÚJ GAMER PC i5 / RTX5060 / 32GB RAM / 1TB SSD
- GAMER PC // i5-9600K // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 3060
- Garanciális Gamer PC // i5-13400F // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4060Ti
- GAMER PC Ryzen 9 5900X/MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi/Gainward GeForce RTX 3070Ti Phoenix/32GB DDR4
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3221
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3228
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest