Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
wassermann #5614 üzenetére
Köszi, ez így nagyjáról rendben, és én is így terveztem, csak az a gondom, hogy nem találok konkrét megoldást füstérzékelőre... mármint valamilyen kis PCB-n lévő kis érzékelőre gondolok, némi elektronikával, és csatlakoztatási lehetőséggel, tehát nem csak magára az adott érzékelő alkatrészre, de nem is feltétlenül egy kész, dobozba épített, riasztós termékre. De lehet ez utóbbi lesz a megoldás, csak nem tudom, mennyire vezérelhető központilag, ha nem így lett tervezve.
Csak példaképp, mozgásérzékelőkből ilyesmikre gondoltam: [link] Ezt konkrétan próbáltam is egy raspberryvel, működik.
Gondolnám, füstérzékelőből is van hasonló kiépítésben, de nem találok. CO vagy gáz érzékelő még rendben, azokra vannak megoldások: [link], [link]
Esetleg az MQ-2 gáz szenzor, érzékel füstöt is, de ez sem optikai: [link] [link]
No meg jó lenne digitálisan megoldani / küszöbértéket figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- TP-LINK routerek
- Assetto Corsa Competizione
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600G6 Ultra SFF Form mini PC!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új állapotú Mac Mini M4 alap modell Garanciális 2026 Május végéig.
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!