- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDMI topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ZIDOO médialejátszók
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
Tyson5 #41223 üzenetére
Őszintén? Fogalmam sincs...
Én eddig úgy tudtam, hogy belső hálón a router nem szól bele a portokba, tehát ez esetben csak a hálózat eszközei döntenek a portok nyitva vagy zárva tartásáról.Külső elérésként nyilván kettős a helyzet: ha a routerben a port nincs nyitva, a router azonnal visszautasítja a kapcsolatot. Ha át van irányítva, akkor továbbítja az adott eszközhöz, ami vagy szintén elutasítja (ha a portja zárva van), vagy kiszolgálja a kérést. Ez eddig világos, ez nálad is ugyanígy megy.
Na de bentről? Én azt hittem, belső hálón a router csak switchként vesz részt, tehát ha A gép B felé a 80-as porton indít kérést (htttp://B:80/), akkor a routert ez nem érdekli, mindössze az játszik, ha B 80-as portja zárva van. Persze simán lehet, hogy az általad használt Huawei router ezt másképp intézi.
#41225 kopogo:
Nem igazán tudom, mi a NextcloudPi (de gondolom, egy egyszerűsített csomag a NextCloudhoz). NextCloud-ot használok, szerintem többen is innen, ha van kérdésed, válaszolunk rá.
Összességében egy elég jó, könnyen kezelhető, bár néhány butaságtól nem mentes saját felhő, némi utánajárással és kézi munkával használható sebességűre tehető egy Pi-n, bár csodát ne várj tőle sebességben, ez nem egy webszerver. De adott esetben a lomháról a használható sebességre alakítható. Mindent tud kb. mint a nagyok, se többet, se kevesebbet. Kellemes felülete van, pluginolható, remek Androidos kliense van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OLED TV topic
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged