Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Keem1

veterán

válasz sztanozs #40744 üzenetére

Végeztem egy gyors kutatást :)

- ha a lehető legjobb áron szerettem volna venni, akkor 2017 nyarán kellett volna (még Rpi-m se volt :DDD )
    - ha a közelmúltban szerettem volna jó áron venni, akkor 2019 tavaszán, közel 2 éve kellett volna venni

Az Rpi-t 1 éve használom, akkor a legolcsóbb ár 14.600 Ft volt. Én tavaly decemberben vettem 15.030 Ft-ért, ugyanennyi most is, ha a Pi megvételekor vettem volna, spóroltam volna 400 Ft-ot (= semmit).

Szóval aki pár hónapja gondolkodott rajta, akkor is ugyanannyiért vehette volna, mint most.

Szerintem 15 ezer forint egy ilyen minőségi, dupla házért nem sok.
    EGy szimpla, de minőségi ház kb. 4-5 ezer (tudom, van 1500-ért is, de azt hagyjuk). Abból kettő darab az ~10k, de se külső táp, se szingli USB használat. 15 ezerért viszont egy dupla ház, minőségi, külső tápos, egyetlen USB (ami a Pi-nél ugyan nem számít, de dupla SSD és megfelelő infrastruktúra esetén USB 3.1gen2 USB-C csati esetén már elég jó sebességet vetíthet előre). Én laptopon (USB-C, belső NVMe SSD), 1 db SSD-vel kipróbáltam és stabil 350 MB/s sebességet értem el vele.

Új hozzászólás Aktív témák