-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
Tarokk79 #33719 üzenetére
Nem én fogom megmondani a tutit, de én valószínűleg feltolnék rá egy Raspbiant és kipróbálnám az összes alapvető szolgáltatását:
1. Miután megvan a feltelepített microSD kártya, elindul-e vele a gép?
2. Látok-e tartalmat mindkét HDMI kimeneten?
3.a) Érzékeli és kezeli-e 2.0-ás eszközöket (pl. billentyűzet, egér) az összes USB aljzaton keresztül?
3.b) Érzékeli és kezeli-e 3.0-ás eszközöket (pl. pendrive) a 3.0-ás USB aljzatokon keresztül?
4. Tudok-e kábeles (Ethernet) hálózati kapcsolatot létesíteni? Hozza-e a max. sávszélességet?
5. Működik-e a WiFi? tudok-e kapcsolódni az otthoni hálózathoz?
6. Működik-e a Bluetooth, tudok-e kapcsolódni BT eszközökhöz?Nyilván érdemes lehet a kamera csatlakozóját is kipróbálni, de ahhoz kamera és megfelelő program kell, nem tudom, ezekkel rendelkezel-e. Ugyanígy a GPIO tüskéit is hosszasabban lehetne csak 100%-os bizonyosággal lecsekkolni.
Ja, és hosszú távon elgondolkoznék egy nagyobb bedobó nyílású és térfogatú postaláda kialakításán. Nekem költözés után az egyik első dolgom annak megépítése volt.
Azóta (12 éve) talán csak egy nagyobb csomag várt meg a kerítés kövön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁFA-s Munka/Gamer PC ÁFA-s számlával, garanciával 12400F, RTX 3070, 32GB DDR5 RAM
- ÚJ CORE I7 12700KF GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3080TI 12GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR
- Gamer PC i5-12400F, RTX 4060, 16 GB DDR5, 1 TB NVMe kiváló állapot(1 éves)! 410.000 Ft
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- Vadiúj számlás VGA kártyák! Már kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest