Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egy-két

tag

válasz Daywalkerke #27686 üzenetére

Nem szükséges hozzá hűtőborda, anélkül is tökéletesen üzemel 40-65 C fok közötti cpu hőmérsékletel. 65 fölött visszakapcsol a cpu sebesség, a hőtermelés megakadályozása végett.
    De ha hidegebben szereted járatni a rendszered, akkor egy plusz ragasztós hűtőborda vagy egy 12 voltos venti alul feszelve 3-3,5 voltra mindig biztosan hidegen tartja (37-47 C között). Saját tapasztalat, hogy a hangját se hallod sose!

Szóval attól függ mennyire vagy barkácsoló típus. :)

Ja más dolog, rendelés:
    Én anno a farneltől rendeltem kb egyből miután megjelent az eszköz. 13-14 ezer forintból jött ki, Angliából szállították kb 3 nap volt, expressz upssel.
    Tényleg tudom ajánlani!
    Áramforrásnak egy random otthon meglévő Nokia(!!) Micro-Usb-s töltőt használtam, használok (1 A-es terhelhetőségű), és már vagy 1,5 éve folyamatosan működik, sose volt vele semmi baj. Szóval én kicsit furcsállom ezt a minél drágább és raspberryhez gyártott adaptert használjuk őrületet 😑.
    Ez egy fejlesztői eszköz, nem egy gamer pc vagy mi ...

• Yoshida

aktív tag

válasz Daywalkerke #27686 üzenetére

Adatilag jó ez a töltő, én inkább megvettem a gyárit, elég masszív fogásra, persze ez nem jelenti egyből hogy jobb is. Az ilyen olcsó töltőknél minimális elektronikával oldják meg a fesz. átalakítását, remélhetőleg normális minőségben, a kábele lehet hogy kilazul 2-3 ki-be dugdosás után stb. De ki lehet fogni jól működőt... :)

(na most legyél okos :D )

Más: rájöttem miért nem ment a kodi alatt (raspbian jessie) semmilyen videó, csak hang... 3-4 szer olvastam utána, de most először találtam azt meg, hogy a video ram legyen minimum 160Mb, de pi3 esetén nyugodtan lehet 256MB. Átállítottam, reboot, és azóta simán viszi még wifin át is a fullhd videót, youtube kliens is lejátszik mindent, telefonról yatse beépülővel a youtube videót át lehet küldeni a kodinak, és elkezdi lejátszani, szóval minden megy. :)

Szóval csak ennyi volt a gond :) Több ram jobb.

Új hozzászólás Aktív témák