Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Valami baja van a tápomnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drbubo0017
kezdő
válasz
vadkörte
üzenetére
Sziasztok!
Jó ötlet a régi rádióból internetes rádiót fabrikálni mp3 támogatottsággal.
A volumiot ahogy látom folyamatosan frissítik, de az a probléma, hogy nem tudsz - legalábbis a mostani verzióval - a rádió állomások között lépkedni (webes felület kivételével, de ez nekem kényelmetlen) akkor van igazi rádió hatása a dolognak ha gombokkal is működik.
A RuneAudiot pedig ahogy látom már nem fejlesztik.
Most ott tartok, hogy sem volumio, sem runeaudio hanem saját szoftver.
A rádiós rész már működik teljesen jól LCD kijelzővel és mivel az lcdproc servert is sikerült működésre bírni, így egyszerűen megjeleníthető a rádió állomás neve és az éppen lejátszott műsorszám.
Most az opcionális bluetooth speakert próbálom rávenni, hogy megszólaljon. Ez még nem sikerült. Illetve volt itthon egy használaton kívüli infra távirányító amit újrahasznosítottam, így távolról azzal vezérelhető.
Az MP3-as részt még most szándékozom csinálni.
Ha megvan minden akkor viszont már dobozolni kell és tényleg nagyon jó ötlet ez a retrós rádió dolog. Egyenlőre egy vásárolt aluminium műszerdobozban van minden benne, de ez sokkal jobb lenne. -
válasz
vadkörte
üzenetére
Pont nemrég láttam egy hasonló projektet, szerintem pont ebbe a topikba linkelte valaki, és ott az egész erősítő részt is meghagyták glimmlámpástól.
Ha működik, el kéne rajta gondolkodnod, ezek a régi csöves erősítők kincset érnek.
Szerk.: Bocs, a "tranzisztorokos" szón átsiklottam.
-
válasz
vadkörte
üzenetére
Valóban nem rossz ötlet, én is gondolkodom hasonlón.
Csak kellene egy megfelelő donor készülék hozzá.Az, hogy nincs meg a hátlap, sajnos akusztikai paramétereken sokat fog rontani.
A kb. 3 W-os Tesla hangszórókat pedig kár lecserélned. Retró külsőhöz nem fog passzolni a hangzás amit bele tudsz tenni, plusz a nyitott doboz miatt még rosszabb is lesz. Kellően érzékeny hangszórót se fogsz találni ami egy kis D osztályú erősítőről elmenne kielégítő minőségben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Gear S3 - második kör
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Erős gamer PC Ryzen 7 5800X / RX 6900 XT / Asus Prime B450-Plus / Jonsbo MOD 3 550 000 Ft
- 20% karácsonyi akció Komplett asztali gép eladó (GTX 1060 6GB, i5-7500, 512GB SSD)
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Gamer PC v2 , i5 14400F , RTX 5060 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24+ 256GB,Újszerű,Kabellel, 12 hónap garanciával
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann