- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- Milyen notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
A legtöbb mai DAC felkonvertálja az összes beérkező jelet arra a mintavételezési frekvenciára, amit maximálisan képes kezelni. Ezt a felkonvertálást maga a DAC chip végzi adott, előre meghatározott algoritmusok alapján, amit "beleprogramoztak" a fejlesztői.
Ha ezt a felkonvertálást ki akarjuk kerülni, akkor az egyik megoldás, hogy a DAC-ot a natív (legmagasabb) frekvenciájával "etetjük", mert így a chip már nem fog konvertálni. Ha a felkonvertálás a forráseszközön történik, akkor lehetőségünk van különböző módszerekkel, algoritmusokkal kísérletezni, ami akár ADOTT RENDSZEREN jobb hangminőséget is produkálhat.
Pl. sokan használják a Signalyst-féle HQ-Playert, ami többféle szűrő kombinációt használva tud csinálni a CD felbontásból akár DSD512-őt is. Ehhez persze megfelelő proci teljesítmény is kell. Hardcore userek i5/i7 procikkal, vagy Xeonokkal tolják a nagy L3 cache miatt.
Hasonló szűrőket láttam már újabb DAC-okban is, ahol DSD esetén lehet állítani, hogy hogyan vágja a legmagasabb (értsd több tíz kHz-es) frekvenciákat.
Ennek hangi hozadékát még nem hallottam soha, csak olvastam róla.
Kétkedve fogadtam az eredményességét, de elítélni sem akarom, amíg nem hallottam.
Mert ugye az is lehet, hogy mi élünk itt nyugodt tudatlanságban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged