- Projektor topic
- Milyen joysticket vegyek?
- Amazon Kindle
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Végre elkezdődik a DGX Spark gépek szállítása
- Négy nagy x86-os újítással készül a jövőre az AMD és az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Helo. Vegul elertem,hogy ket gombbal tudjam wiringPi segitsegevel a szenzor mereset elinditani es megallitani.
Az egesz programot terminalbol inditom
sudo ./start -l.Na most jonne az amit Te mondtal meg anno
"Nem teljesen értem, mi az, hogy ebbe a progiba bootoljon. Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal, így elindul a programod, aztán figyelné valamelyik I/O pint, a többit meg lekezelni a progiból."
Mert az 1 gombbal elinditom a mérést, a másikkal exit(0) paranccsal befejezem a program futását.
Igy viszont még nem 100%s amit én szeretnék.
Bekapcsolom a raspberry-t akkor automatikussan induljon el ez a program. Ne kelljen terminalbol elinditanom. Majd ha ki is lepek a (befejezem exit(0) -val) , lenne egy harmadik gomb amivel ujbol az egeszet ujra tudnam inditani,hogy varja az elso gombot.Ez amit mondtal "Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal". Errol egy kicsit tudnal irni ,mert abszolut nem ismerem a crontabbát ? - ezzel lehet kicsit bonyolultam C programot is elinditani? mert olvastam mar hogy python scripteket el lehet konnyen inditani bekapcsolasnal abban induljon, de bonyolultabbat mar nem igen tud kezelni a python megoldas.
-
artiny
őstag
nem igen ertettem en sem most a Te valaszod
(crontabba bejegyzés...)
A bootolast akkor most felejstsuk el, elso lepeskent az kene megoldanom,hogy a program elinditasat es megallitasat egy pushbutton el tudjam kezelni.(vagyis ketto darabbal)
A kerdesem,hogy ehhez wiringPi konyvtarat kell hasznalnom?vagy hogy oldhato meg hogy tudjam azt kiolvasni,hogy meg e volt noymva a gomb vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tudományos Pandémia Klub
- Projektor topic
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - i7 10700K, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Eladó Apple iMac 16.2 21,5": Core i5 4-core 3,1GHz, 16GB RAM
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- Zotac Mini GAMER PC! i7-10700 / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- 1MII B03PRO+ Receiver, Transmitter LDAC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest