-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
Szia!
Sikerült megoldanom végül is, de én is tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy miért nem ment egyszerűen. Egyébként amit javasoltál hálózati hely hozzáadásával oldottam, meg, de addig nem ment amig nem adtam jelszót a samba useremnek. Pedig a megosztást mindenkinek hozzáférhetővé tettem irás-olvasásra.
(egyébként ha valaki küzdene még ilyennel, nem kell megadni a teljes elérési utat, csak smb://IP/megosztásneve formátumban. Én ezt nem tudtam, 20percet bajlódtam a teljes út beírásával
a tv távjával....)
De, mint irtam is gyanús ez nekem, mert win alatt szakasztott ugyan ez a problémám volt...
Az openelec nincs fix ip-n, csak a laptop, meg a nas. Érdemes az otthoni eszközöket fixre rakni (telót, tabot is)?
Viszont most minden alkalommal meg kell osztanom a mappát a mintben, ezt lehetne valahogy rendszeresíteni? -
Flowtation
őstag
Nos, akkor megnyugodtam, hogy mégsem én vagyok a leggyengébb láncszem. Egyébként érdekes, de pont ez a hiba volt nálam win7 alatt is, de ott annyi különbséggel, hogy a win nem látta a megosztott mappákat (nas). Többek között e miatt is váltottam linuxra, de úgy néz ki cserberből vederbe esete áll fenn. Egyébként gyanakszom a dugesz77 által emlitett router problémára is. Ugyan nekem nem 1043 van, hanem mr3220, most raktam vissza a gyári firm-öt, mert előtte openwrt volt, de arra meg nem birtam dlna-t heggeszteni. Kevés volt a hely rajta. De gyanúsan viselkedik néha.
Egy szó mint száz, megnézem amiket még említettél, aztán remélem a kézi csatolás menni fog.
Bár nem szorosan ide tartozik, de a mint mindig elfelejti a megoszott mappát, ha újrainditom. Hogyan tudom rábirni arra, hogy mindig megossza inditáskor?Köszi az eddig rámszánt időt!
-
dugesz77
őstag
Nálam ugyan ez volt. Random módon tűntek el majd jelentek meg a hálózatban a gépek. Néha el tudtam érni mindet néha egy-egy hiányzott néha sehol semmi. Nálam egy router csere megoldotta( tp-link1043 volt a ludas). Továbbkerült a családba és kiderült ha csak két gép van rácsatlakoztatva minden okés de három géptől eldobja magát. Azóta egy Asus RT-N18U nyüstölök és eltűntek a hálózati gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G3 PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- HP EliteDesk 800 G3 MT, PC, I7-7700, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Samsung M393B2G70QH0 4x16GB PC3-10600 DDR3L 1333MHz ECC Registered DIMM 40e
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
a tv távjával....)
wassermann