Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz janos666 #15965 üzenetére

"ez valamiért nem akaródzik működni wireless bridge-en keresztül, hiába lenne meg a szintetikus mérések szerint a szükséges sávszélesség többszöröse is és mindhiába játszogatok már a beállításokkal napok óta."

Többszöröse? Csak tisztán az adatforgalom 32 + 32 = 64 Mbps. A wifi stickek jellemzően 150MBps módban kapcsolódnak, aminek a valós sebessége jó ha 70Mbps körül van. Ha 20 helyett 40MHz-es sávszélességű a wifi és úgy is kapcsolódik, akkor valóban feljebb mehet, akár duplájára, de még könnyebben zavarják egymást a közeli wifi hálózatok. Elég necces. Még a 100as lanon is előfordulhat, hogy ingadozik annyit a sebesség, ami már fennakadást okozhatna.

Wifi bridge alatt mit értessz? Ha hatótáv kiterjesztés, akkor ugyanazon a csatornán történő adatforgalom szépen lefelezi a sebességet. Múltkor próbáltam, hogy az ap ellentétjeként a másik oldalon egy router a wifi kapcsolatot bridgeli a lan portjaira és az is lefelezte a sebességet, bár ez lehet a router procilimitje volt, nem mentem jobban utána.

Közben újra elolvasva rájöttem, hogy lehet a pi nem wifin át dolgozna. Csak a wifis streameléssel tapasztalsz problémát. Ha nem multicasttal tolod a videót, akkor minden kapcsolódónak külön-külön megy a forgalom, 2-3 csatlakozó már több, mint a sávszél.

Új hozzászólás Aktív témák