Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Celtis

veterán

válasz ratkaics #15665 üzenetére

Nem szeretek NYÁK-ot tervezni. Csak ha nagyon muszáj.
    Sokan hirdetnek ilyen szolgáltatást. Azon az áron én pláne nem csinálnám. Ha belegondolsz, hiába csak egy darab kell neked, egy komplett termék fejlesztést kell végigcsinálni.
    De ha megcsinálod a kapcsolási rajzot, akkor a NYÁK-os cégek általában vállanak tervezést, de ki tudja, hogy az olyan lesz-e mint amit te elképzelsz.Én még nem próbáltam.

Ezt a NYÁK-ot a PCBWAY.COM prototípus gyártónál rendeltem. Szállítással együtt is töredéke az ár az itthoninak. A minőség kifogástalan. Értelmesen és gyorsan kommunikálnak.Az alapáron is megrendeléstől számított két napon belül postára adták a kész NYÁK-ot.

Maga a vezérlő egyébként egy nyílt projekt. A kapcsolási rajz és a NYÁK terv letölthető. A fájlok megnyitásához az ingyenesen is elérhető Eagle CAD szoftver szükséges. Én egy az egyben ez egyik NYÁK-ot választottam, nem akartam belenyúlni, mert ezt a CAD szoftvert korábban nem használtam. De szerintem nem bonyolult ezt a NYÁK-ot átalakítani és pár relét rárakni csak igen alaposan ellenőrizni kell az eredményt, nehogy az embert kellemetlen meglepetések érjék a kész NYÁK kézhezvételekor.

Még annyi, hogy a NYÁK gyártónak un. Gerber fájlokat kell küldeni, ezt a CAD szoftverrel lehet generálni a NYÁK tervből. Ezeket a Gerber fájlokat kell jó alaposan átnézni (vannak ingyenes gerber nézegetők a neten), mert ez alapján történik a tényleges gyártás.

Új hozzászólás Aktív témák