Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Kroni1 #12142 üzenetére
Regen meg sima piB-vel es 2A-valnprobaltam az 50ledemet gpiorol hajtani
Le is fagyott rendesen a rendszerMost pi2b 3A-val probaltam meg elso nap, akkor ha mind az 50led feher volt (legnagyobb fogyasztas)
Lefagyott a pi.Szoval nem kiserletezek, jo igy nekem hogy pinek van 5v3a es a 50lednek is kulon 5v2a
-
azbest
félisten
válasz
Kroni1 #12142 üzenetére
Amikor csúcsra van járatva valamiért a proci és közben még videót is dekódol, nagy hálózati forgalmat kezel, az már meg tud szaladni a 4 maggal. Valahol 800mA (max?) fogyasztás írtak, de rendes kiterhelős, kimérős összehasonlítást azt hiszem még nem láttam. A másfél watt az még elég kényelmesen dolgozgató fogyasztás.
Esetleg próbálj a háttérben ssh-n keresztül még valami terhelést csinálni rajta... mondjuk wget-tel vagy más utillal tölts valami fájlt a hálózatról és irányítsd a kimenetet fájlba vagy esetleg a dev/null-ba. A procit is meg lehet tekerni valamelyik utillal (több példányban a több mag miatt). Ha még úgy sem panaszkodik a tápra a pi, akkor valsz normál körülmények közt sem fog, szerintem. Vagy próbálj licensz nélkül fhd mpeg2-t játszani hálózatról, bár ahogy néztem ez nem terheli ki teljesen a proci minden magját, amikor próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Mobil flották
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatta a Panther Lake-et az Intel
- További aktív témák...
- Irodai/Gamer PC 27% ÁFA-s számlával, garanciával i5 12400F, RTX 3070, 32GB DDR5 RAM
- Asztali PC , i7 6700 , GTX 1080 , 16GB RAM , 480GB SSD
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Gamer PC - RTX 3080, Ryzen 7 5700X, 16gb RAM
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME
- Eladó Xiaomi Redmi 12C 64GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest