- Hobby elektronika
- Kompakt vízhűtés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- HDD probléma (nem adatmentés)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
dugesz77 #18306 üzenetére
Ezt a menüt hol találom? Tudom, hogy találkoztam már valahol vele, de most nem lelem.
(#18309) odipapa: Szerettem volna egy tesztet csinálni, de jelenleg 256mb a partíció a memkártyán, nem törölném most le. Egy 64gb-os testvére (tudom, nem mérvadó, mert nem egyformák a kártyák):
Amúgy egérrel jó, szóval szerintem a távirányító lassú. Ha újra kell majd rakni a rendszert, csinálok tesztet.
-
havri1
félisten
Köszi. Filmeknél így a megfelelő kódolással már nagyon jó. Kíváncsi vagyok mi fogja először megakasztani.
Ami kicsit zavar, hogy a menüben lépkedések, meg a filmek listájában nagyon lassú. Pc-n gyakorlatilag azonnal a lista aljára tudok folyamatos down billel pörgetni, pi - n nagyon lassan lépked.
Hja, meg ha restartol, visszaáll defaultra minden. Nyelv stb. Mappákat megjegyzi. -
havri1
félisten
Megérkezett az MPEG2 kód, beírtam, és már jó is.
Már rendelem is a VC-1-et, ugyanis egyből találtam olyat is -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz
Froclee #18249 üzenetére
Nem állítottam igazából semmit se. Feltelepítettem amit itt ajánlottatok, és azóta használom.
Milyen infóra van szükségetek?
Helyi hálón keresztül megy, le tudom mérni a lan sebességet? De ilyen "alacsony" bitráta mellett kizárnám még a helyi hálós problémát..(#18250) szasanyi: Tehát, ha jól értem, meg kell vennem egy licenszt, hogy megfelelően játssza le. MPEG2 elég, vagy kell a VC-1 is?
-
havri1
félisten
Hali!
Az normális, hogy egy BD25 már akadozik?
KODI -val.MPEG-2 Video 18963 kbps 1080p / 23,976 fps / 16:9
Csúszik a hang, vagyis a kép lassabb mint a hang..tipikus, mikor gyenge a gép hozzá.
-
havri1
félisten
válasz
Celtis #17982 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog. A saját távirányítójával a vevő működik Pi2-n is.
Csak az elég gagyiIlyen vevőt esetleg használ valaki?
New HP RC6 IR Media Center MCE Remote Control and HP MCE USB IR Receiver
(Pont ilyenem van a pc-hez, csak mivel saját vevőm van, ezt a HP-t már eladtam..most jó lenne)
-
havri1
félisten
Van egy nagyon régi USB-s IR vevőm. Nem tudom sajnos milyen, ezer éve rendeltem Amazonról egy alap pc remote távirányítóval.
Rákötöttem, de nem jó..nem értek a linux-hoz, lehet driver hiba?USB PC Remote Control supoort Wireless Mouse keyboard MCE Win 7 Vista + USB IR Pont ilyen
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Megérkezett a napokban a kütyü, fel is ment a rendszer, köszi a tippeket!
Működik, viszont annyit észrevettem, hogy a TV távirányítója alapban mindent tud, kivéve a back vagy az exit gombokat. Így egy adott menüből nem tudok csak egérrel kilépni. Macerás. Van erre megoldás, vagy szerezzek be egy normális távvezérlőt?Esetleg továbbgondolva a dolgot, optikai hang kimenetet lehet rá varázsolni? Házimozi erősítőn csak optikai és koaxális bemenet van csak, HDMI-t még nem tudja.
-
havri1
félisten
Van valami leírás, ami alapján lehet telepíteni a rendszert a pi-re?
Holnap hozzák, es állhatok neki, nulla tapasztalattal.Köszi
-
havri1
félisten
válasz
lord.lakli #16608 üzenetére
De nem is 45EUR a vámhatár jelen esetben, hanem 22EUR, ami 6000JMF egységesen egy rendelet alapján.
A 45EUR értékhatár akkor érvényes, ha magánszemély magánszemélynek küld, térítésmentesen EU-n kívülről terméket.
Gyakorlatban azokat a vámköteles termékeket sem vádolják meg, aminek az áfatartalma nem haladja meg a pár e ftot (ha jól emlékszem 2-3e).
-
havri1
félisten
válasz
lord.lakli #16588 üzenetére
Így van. Tapasztalataim szerint ilyesmit nem fognak meg. De bele van kalkulálva a vételárba, ha mégis fennakad.
-
havri1
félisten
válasz
lord.lakli #16586 üzenetére
10e volt, már úton van, de azért köszi!
-
havri1
félisten
Orange Pi PC H3 Quad-core Learning Development Board ez klón? Rosszabb mint a raspberry?
-
havri1
félisten
válasz
dugesz77 #16573 üzenetére
No, azt nem tudom, h tudja e, megnézem, köszi!
Szerk:
SIMPLINK
(Kivéve 42/50PC3*)
Csak olyan készüléken működik, amelyen a SIMPLINK logó
fel van tüntetve. Ellenőrizze a SIMPLINK logó meglétét.
Ennek segítségével vezérelheti a TV-hez HDMI-kábellel
csatlakoztatott egyéb AV-eszközöket anélkül, hogy további
kábelekre vagy beállításokra lenne szükség.
Ha nem kívánja a SIMPLINK menüt használni, válassza az
„Ki” (Kikapcsolva) beállítást.
A 26/32LB7* típus esetén a SIMPLINK funkciót nem
támogatja a HDMI IN 3 bemenet.Hát ezt tudja, ez vajon az..?
-
havri1
félisten
Helló!
Szeretnék egy pi 2-est venni.
USB-s IR vevővel, egy MCE kompatibilis távval működhet vajon?
Raspberry Pi 2 Model B ARM7 Quad Core CPU 1GB RAM 900MHz Support Windows 10 Ubuntu etc.Ez az új model, vagy van jobb?
Ez a tok jó hozzá?ABS Case For Raspberry Pi 2 Model B & Raspberry Pi B+ Black White Transparent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest