Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nyomtató topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Årpi
őstag
válasz Franklin #118 üzenetére
Azóta már Wootinghoz is megérkezett a SOCD - Snap Tap (3 féle beállítási lehetőséggel, a default az megegyezik a Snap Tappel). Ahogy láttam SteelSeries is lassan kiadja, de gondolom a többiek sem várnak ki sokat.
Kellemes kis írás lett ez, grat! Jelenleg egy GMMK Pro-val tolom, de volt nálam anno egy 60HE (plusz lesz egy 60HE+ is jövő héttől) és nagyon szerettem, de a 60%-os méret + a műanyag ház akkor a GMMK Pro felé tolt el. Akkor még nem volt se Alumaze se Tofu ház elérhető áron. A fentiek miatt azonban a 80HE március óta előrendelve, egy fehér Zinc házba költözik majd be, ha egyáltalán idén megjelenik Ha jól láttam 2 kiló feletti a Zinc ház, talán még embert is lehet vele ölni[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
aktív tag
A 0 hiánya engem nem zavarna, egy hasonló bill miatt már évekkel korábban átálltam arra, hogy az ESC gomb is 0, a caps lock pedig ESC
Csomó esetben sokkal kényelmesebb ESC-elni " 'A' mellett kisujjal"De persze ha valaki más ül a gépem elé, akkor agyf@szt kap
ha valakinek kell az AHK script szövege / elkészült .exe, akkor nyugodtan dobjon egy privátot. A CAPS lock pedig amúgy átmegy duplashiftre kapcsolhatóan.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A különbség az, hogy bár az nem szép, de van értelme. És nem sértő a skillre nézve, de ez már egy más kérdés.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Franklin
addikt
E szerint a video szerint még jobb is, mint a Wooting, a Snap Tap funkció miatt (ha lenyomsz egy billentyűt majd lenyomsz egy másikat, akkor úgy veszi, mintha az először lenyomottat felengedted volna):
Német Amazonon most épp akciós, 165 EUR, kb. 65e Ft: Razer Huntsman V3 Pro Mini [link]
Van belőle TKL és full verzió is, nyilván azok drágábbak.
-
mepet
addikt
A kifejezes mar kozhasznalatban van. Nem en talaltam ki. Igy en biztosan nem vegzek nyelvujitast. Nekem tetszik, igy hasznalom. Ez van. Sajnalom, ha neked nem tetszik. Ha nem tetszik, ne hasznald.
Van olyan szo, ami nekem nem tetszik, igy sosem hasznalom. Pl az “ez miatt” szo. Viszont eszembe sem jutna senkit megszolni, ha o hasznalja…
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #115 üzenetére
Kétségkívül tökéletlen az analógia - bár a konkrét fikciós termékek(könyvek, filmek, sorozatok) függvénye, hogy az általad felsoroltakból melyik igaz rájuk - de hirtelen nem találtam jobbat a fejem tetején...
De akkor maradjunk abban, hogy aki ezt bármilyen szinten csalásnak tartja, és amúgy kézzel-lábbal tiltakozik a csalás minden formája ellen, annak esetleg nem illene élni vele...
Ha viszont nem tartja csalásnak, akkor ne is hívja annak. A nyelv első és legfontosabb feladata a kommunikáció lehetővé tétele, és ennek a "legális csalás" fogalomnak a bevezetése a kommunikációt nem segíti, hanem kifejezetten zavarja, mint a mellékelt ábra is mutatja.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azt kéne megérteni, hogy a legális szó önmagában kizárja a csalást.
"Raadasul a temaado cikk cime is konkretan ez..."
Nem is rajongtam érte. Főleg, hogy a versenyzős múlt és en bloc kompetitív hajlam miatt konkrétan nullára tartom emberileg az online csalókat.
---------------------------------------------------------------
(#114) Kansas: Na jó, de azért élőholt, mert érzékel, mozog, táplálkozhat, és esetenként személyisége van, gondolkodik, plusz kommunikál. Értem, hogy mit akarsz mondani, de nem egészen jó analógia.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
Figyu, dönsd már el pls hogy legális vagy csalás, a kettő egyszerre definíció szerint nem lehet igaz, bármennyire is próbálsz nyelvet újítani(olyan ez, mint az élőhalott, hiába hangzik jól, csak a fantáziában/fikcióban létezik).
Kicsit értelmetlen, és nagyon off ez a vonal.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
mepet
addikt
válasz Necroman_Mk2 #112 üzenetére
Felrement nagyon a beszelgetes. Nem csalasrol volt szo. Hanem: legalis csalasrol. Paradox, onmaganak ellentmondo ez a kifejezes, ez igaz. Igy azt mondhatjuk, hogy a legalis csalas kifejezes onmagaban helytelen. Szerintem azonban ne keverjuk a legalis csalast a csalassal. En sosem csaltam multi jatekban, es soha nem is fogok. Elvi kerdes.
En sosem allitottam, hogy a rapid trigger csalas. Csupan azt, hogy legalis csalas. Fentebb ki is fejtettem, hogy az en ertelmezesemben mit jelent a legalis csalas kifejezes. Erdekes, hogy erre senki sem valaszolt, mindenki azt kezdte fejtegetni, hogy mi az a csalas. Az azonban figyelmen kivul maradt, hogy a csalas es a legalis csalas nyilvanvaloan nem ugyanazt jelenti.
Raadasul a temaado cikk cime is konkretan ez...
-
Necroman_Mk2
őstag
Csalás az, amit nem enged az adott verseny szabályzata. Ha valaki jobb, spécibb eszközökkel indul el, mint a másik, de nincs tiltva, az inkább innováció.
És nem csak az e-sportra igaz, lásd futó cipő vagy úszóruha."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Hun'reeth
őstag
válasz Synthwave #110 üzenetére
Valójában új szót alkotni egyáltalán nem könnyű. A külföldi szavakból toldalékolt egyedi alkotások nem igazán azok. Hacsak nem terjednek el olyan szinten, hogy köznyelvinek lehetne minősíteni.
Grétsy tanár úr rajongott ezekért.[ Szerkesztve ]
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Hun'reeth #108 üzenetére
Sokat olvastam, és abszolút híve vagyok az új szavak/toldalékolások alkotásának. Ez a magyar nyelv egyik nagy szépsége. Csak az eredmény legyen beszédes/értelmes, ugye.
-
deathcrow42
aktív tag
Alapvetően van a csalás - azaz a lefektetett szabályokat figyelmen kívül hagyó valami (ez lehet sport, de akár az adózási kötelezettséged is )… azon felül minden más meg addig nem számít csalásnak, amíg újra nem írják a szabályokat.
Ennyi erővel a 360Hz monitor is csalás a 144Hz ellen, a pro egér, sőt az egérpad is csalás
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Hun'reeth
őstag
válasz Synthwave #107 üzenetére
Hagyd!
Épp újra akarja alkotni a Magyar értelmező kéziszótárt.El kell olvasni sok ezer könyvet és rájön az ember, hogy nem kell új szavakat alkotni (pláne ilyen ellentmondásos dolgokat) mert igen sok kifejezés létezik így is.
[ Szerkesztve ]
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
lol
Nem ártana frissíteni a szótárat, tekintve, hogy alapból paradox a kifejezésed...
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ennyi erővel akkor is csalsz, ha értelmes egérrel játszol olyannal szemben, akinek az első gyors mozdulatra kiakad a szenzora.
Vagy ha olyan gépen játszol, amin megvan a betonstabil x*100 fps, míg a másiknak 50 fps-ig droppol.
Vagy ha jobb ISP-d van olyannal szemben, aki packet lossol.
Vagy ha 100+ Hz-es monitort használsz olyannal szemben, aki 60 Hz-en nyomja.
Gondolom, nem kell folytatnom.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
Mephike
őstag
válasz Busterftw #99 üzenetére
Akinek tényleg kell a mai világban a numapd (nekem is kell), az vesz egy különálló darabot.
Ennek előnye, hogy ha játszol és/vagy kell a hely, akkor félre tudod tenni. Másik előnye, hogy utána dönthetsz, hogy milyen billentyűzetet teszel mellé méretben: 60-80%
vagy kapcsolóban: hagyományos mechanikus vagy az új HE irányvonal.
Ha gondolod nézz körül nálam de van itt neked pár opció:
Keychron Q0
Epomaker EK21
Keychron Q1HE
A miért jó a mágneses kapcsoló videóm pedig hasonlóan körbejárja ezt a témát, mint a cikk. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Busterftw #99 üzenetére
A kategóriában nem igazán népszerű a full size kivitel, szóval nem állnék addig fél lábon.
A Two He meg ugyanaz, mint az első Wooting, csak num paddal. Billentyűzet billentyűzetként túlárazott (anyagok, gépelési élmény/akusztika vs. ár), de ha ekkora kell analóggal, akkor nincs túl sok opció.
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
válasz deathcrow42 #92 üzenetére
Szerintem akarmilyen billentyutol sokkal kevesbe leszel jo jatekos, mint a 240Hz + hozza eleg FPS-tol, vagy meginkabb egy pro egertol, es az alacsony pingtol. Ez mind sokkal tobbet szamit, mint a billentyuzet.
Raadasul hosszu ido kell megszokni a rapid triggert, azt az evtizedes megszokast kell levetkozni, hogy az erzekelesi pont kozelebe engeded fel a gombot felkeszuleskent, meg mielott felengedned a gombot az erzekelesi ponton tulra. Nekem honapok kellettek hozza. -
mepet
addikt
válasz Busterftw #93 üzenetére
Wooting Two HE: RTINGS-en teszteltek, azt irja 1.9ms a single key latency.
https://www.rtings.com/keyboard/tools/table
Asszem az is 1000Hz-es. A 80HE 8000Hz-es lesz, ha kijon, ez lesz benne az ujdonsag. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Örülök, hogy bejön (bár kissé túlzó a rajongás), de ez nem csalás. Az egészen mást jelent. : >
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
60HE-m van. Igen, ez legalis csalas. Soha tobbet nem lesz olyan billenom, ami nem tudja a Rapid Triggert. Annyira hianyoznak a Rapid Trigger nelkuli ocska, elavult, korszerutlen billek, mint a szivato az uj kocsikbol...
Csak a 80HE vasarlasan gondolkozom, mivel ha kijon, akkor mar nem a 60HE lesz a vilag leggyorsabb billentyuzete. Es nem is a par tized millisec elony miatt, hanem a tudatert, hogy igen, a vilag legeslegjobb celeszkoze van az asztalomon, azert megerheti azt a par tizezer Ft pluszt.
Aki nem probalta, az nem tudja elkepzelni milyen, amikor 1.8ms alatt ott van a jel... Beszaras, ez a feature egyutt a Rapid Triggerrel, ez egyszeruen egy mas vilag, olyan, mintha elore kitalalna a billentyuzet, hogy mit mikor nyomok le, illetve ami meg sokkal fontosabb a kompetitiv jatekokban: hogy mit mikor engedek fel!
Ajanlom minden igenyesnek, akinek szamit, hogy csak a legeslegjobb eszkozoket hasznalja. -
Mephike
őstag
A Q1 HE-nél ha nagyon a játékra mész rá, akkor tényleg érdemesebb a Dawn switchekkel felszerelni a billentyűzetet. Bár én szintén a keményebb Nebulát preferálom. Egy biztos, az Aurora-t (50/70gf) én biztos nem erőltetném.
-
nyunyu
félisten
Idővel megszoktam volna ezeket a problémákat, de a < jel teljes hiánya az nem volt megkerülhető
Pontosvessző körül is megvannak a kacsacsőrök: AltGr-M/pont
Amúgy a cikkben repkedtek a 70-80-90ezer Ft-os árak 65%-os kivitelű billentyűzetekre.. amiken pl nem tudnám használni a SHIFT + Insert, CTRL + Insret combót sem...
Lassan 30 éve kezdte elalmásítani a copy&pastét a Microsoft, bő 20 éve szerintem már nem is listázza az aktuális Windows hotkeyek között az IBM féle hotkeyeket.
Tudom, hogy vannak olyanok, akiknek még mindig nem áll kézre a Cmd-C/V, de mióta 1800 jellegű billzeteket használok, kénytelen voltam megszokni.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
válasz Busterftw #81 üzenetére
Ugyan mar!
A < a standard magyar kiosztason sem kapott dedikalt billentyut, ellenben ketszer is szerepel, hogy ANSI billencseken is be lehessen utni.
Hasonlo okok miatt van az í es Í is tobbszor fent.
Nem kell semmi extrat tanulni csak a standard-ot, ha standard-ul szeretnel gepelni.A hozzaszolasod tobbi reszevel sem ertek egyet, de az mar nagyon off ide.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Busterftw
nagyúr
F6 jelenleg Edge-ben megnyitja sidebaron a Copilotot meloban.
"Az elcseszett hardvert csak a szoftver teheti hasznalhatova."
Egyetertek, de ne az legyen a standard, hogy ugy se hasznalsz a billen ezt meg ezt (milyen es melyik statisztika alapjan), nem kell az neked, helyette tanulj meg tobb tucat kombinaciot, amire lehetne/van kulon bill. -
Domonkos
Ármester
válasz Busterftw #79 üzenetére
Pontosan hol is huznad meg a hatart? Kellenek dedikalt nagybetuk? F6-ot mikor hasznaltad utoljara? Gyakoribb, mint a masolas es beillesztes? Utobbiaknak legtobbszor nincs kulon billentyuje...
Az elcseszett hardvert csak a szoftver teheti hasznalhatova. (noha nem allitom, hogy a hardvert emiatt kotelezoen el kellene cseszni - de nem tagadom, a mostaniakat elegge elcseszettnek tartom )
-
Meridian
senior tag
Én meg vettem egy ilyet:
https://www.emag.hu/kolink-rgb-billentyuzet-fekete-hu-billentyuzet-k3203c/pd/DRY31GBBM/?ref=fav_pd-titleNagyon hiányzott a í és Í, de programozóként a balfasz módon idetett "<" jel is. Ráadásul amikor ENTERT nyomtam sokszor egy plusz ű betűt is nyomtam - ami nagyon zavaró volt - mert az ANSI enter gomb az vizszintes, az ISO meg függőleges, felül kiszélesedve. Továbbá ha "ű" betűt gépeltem akkor sokszor ENTER-t nyomtam... ami még zavaróbb volt.
Idővel megszoktam volna ezeket a problémákat, de a < jel teljes hiánya az nem volt megkerülhető. Mert hosszú i betű helyett nem annyira zavaró ha csak rövidett írtam, vagy használtam a numpad+161-et (bár a MS Teamsben nem hosszú í jelent meg hanem valami hülyekarakter).
Ez a KOLINK egy nagyon olcsó de SLIM és háttérvilágításos billentyűzet. A mechanikus után fura volt a puhasága. De kábé egy óra és máris visszaszoktam erre. Sokkal jobb ez nekem, bár én szerettem azt is ha kattog a billentyűzet. Itt legfeljebb a SPACE bilentyűzetnek a hangját hallod, többi vajpuhán csendes. Ja és szuperül van festve, nagyon jól láthatóak a karakterek, a háttérvilágítással - a mechanikuson a magas kupakok és a Cherry kapcsolók miatt a ledek felül voltak - szvsz nem annyira jól világított át, itt ott élesen belevilágított a szemembe a led... itt nincs ilyen, teljesen zárt a billenytűzet, és pont úgy van körbe és centerben világítva hogy tökletesen látszik minden betű és alkarakter (ALT Gr + valami, vagy SHIFT + számbill) is...
Amúgy a cikkben repkedtek a 70-80-90ezer Ft-os árak 65%-os kivitelű billentyűzetekre.. amiken pl nem tudnám használni a SHIFT + Insert, CTRL + Insret combót sem...
Ehhez képest ha valaki ennyi pénzt kiad egy billentyűzetre, akkor ott van ez, ezen a numerikus rész levehető, átttehető - és ISO kiosztású, vannak magyar ékezetek is.
https://www.emag.hu/asus-rog-claymore-ii-vezetek-nelkuli-mechanikus-billentyuzet-piros-kapcsolok-magyar-kiosztas-fekete-90mp01w0-bkha00-hu/pd/DVFTZHMBM/Errőla billentyűterpl már csak egy dolgot hiányolok, hogy a numerikus rész helyett opcionálisan gamer kiegészítő rész is felcsatolható lenne... amely esetében a billentyűk nem szabályos négyszög alakúak, hanem pl a Q +WASD + E gombok nyílformájúak, nagyobbak is, és többi gomb ergonomikusan köré lenne áthelyezve, nem négyzetrácsosan. Lásd Zmerc bilentyűzet baloldali külön részét. Na, azt kellene külön felcsatolhatóvá tenni, az lenne számomra az ultimate billentyűzet.
Aki nem ismerén, itt egy kép hogy is néz ki ez:
https://filestore.community.support.microsoft.com/api/images/b574b032-b3fb-436f-ac72-80606a7a7b27[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
"Most telefonon voltam azert no ekezet"
Fleksy app. Beírod, h ekezet nyomsz egy szóközt és kijavítja arra, hogy ékezet. Elgépeled a szót, azt írod, hogy ekzetr? Semmi gond, kitalálja, h ékezetet akartál írni. Mégse találta el? Egy lefelé swipe, újabb tippet ad, hogy mi akar lenni az a szó.
Mégis azt akartad írni, h ekezet? Egy fel swipe és máris visszaírja. Nem ismeri azt a szót, hogy árvíztűrő? Egyszer beírod helyesen, két fel swipe, máris megjegyezte. Angol szöveget írsz be? Egy jobbra swipe a szóközön, máris angol szótáron vagy.
Best. Typing. App. Ever.
-
Kansas
addikt
"vagy pedig folyton engedjem el az egeret, ami pedig megőrítene"
na ja, itt dől el a kérdés... de persze azok a lusták, akik nem akarnak feleslegesen megtanulni egy halom billentyűkombót...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Csandi
őstag
válasz Necroman_Mk2 #64 üzenetére
Igen tudom, hogy itt erőszeretettel használják, azért is emeltem ki, hogy én még így sem.
Illetve még ha használnám is, akkoris max olyan billen, ahol bal oldalt van a numpad, mivel jobb oldalt abszolút érthetetlen, nyúljak át magam előtt keresztbe ami full kényelmetlen, vagy pedig folyton engedjem el az egeret, ami pedig megőrítene. Az alap kéztartásom a standard shift-a-w-d-space az 5 ujjamnak és másik kéz az egéren. Le se tagadhatom, hogy már pár évesen gameltem
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Nekem a négy számot egyszerű begépelni a felső soron ha kell. Igaz nekem van WIndows Hello is a laptopomon: arcfelismerés, ujjlenyomat, előbbit használom mert otthon dockolom a notimat, elég csak rápillantani aztán már bent is vagyok.
Szerencsére nem dolgozok otthon nagy adatokkal, amiket beírok pl. Fusion-ös tervezéshez meg elég a felső számsor is. Viszont az én 60%-os billem ANSI és adaptáltam rajta a HHKB Fn layerét, sokkal jobb nekem hogy pl. így nyilak használatához fel sem kell emelnem a kezemet, ott van az Fn réteg alatt. Cégnél bent normál 104 gombos van (chicklet ISO Dell), azzal is elvagyok.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Busterftw
nagyúr
Most épp voltam 2 bankban is például, illetve muterék számviteles cégnél vannak, ott is mindenki numpadon pörget.
De pl én is numpadon írom a pint Windowshoz.
-
sittes79
addikt
Boog75 or Wooting?
-
Domonkos
Ármester
Legegyszerubb ertelmezesben csak annyit jelent hogy a billentyu(zet) kepes a lenyomast kettonel tobb diszkret jelre kvantalni. Konyhanyelven: nem csak lenyomast es felengedest kepes megkulonboztetni, hanem valami koztes "folytonosabb" jelet is.
Az analog billentyuzet mindig tudja, hogy mennyire van lenyomva a billentyu. Ezt azert tudja, mert tudja, hogy mennyire nincs lenyomva. Ha kivonja a lenyomas poziciojat abbol a poziciobol, amennyire nincs lenyomva, vagy abbol a poziciobol amennyire nincs lenyomva azt a poziciot amennyire epp le van nyomva (amelyik epp nagyobb), akkor abbol megkapja a kulonbseget, az elmozdulast. A billentyuzetbe epitett mikrokontroller ezket az eltereseket hasznalja, hogy korrekcios parancsokat generaljon sajat magan belul amivel a billentyu poziciojara vonatkozo logikai allapotat egy olyan poziciora allithatja amiben a billentyu eppen van egy olyan poziciorol amiben mar nincs. A parancsok feldolgozasa utan a billentyuzet billentyurol nyilvantartott belso pozicioja az az a pozicio lesz, amiben a billentyu tenylegesen van es nem az a pozicio ahol nincs.
Abban az esetben, ha az a pozicio amirol a mikrokontroller tudomast szerzett nem az a pozicio amiben korabban volt a billentyu, a billentyuzet elmozdulast eszlelt. Az elmozdulas az annak a ket pozicionak a kulonbsege, amiben a billentyu volt es jelenleg van. Ha ez az elmozdulas tul nagy, akkor ezt a mikrokontrolleren levo szoftver finomithatja. Viszont ehhez szukseges azt is tudnia, hogy mi volt a billentyu elozo pozicioja.
A billentyu poziciojanak a megallapitasa a kovetkezokepp zajlik: Az elmozdulasrol adott parancsok modositjak a billentyuzet billentyrol nyilvantartott poziciojat, am ez ahhoz vezethet, hogy ez a pozicio nem lesz pontos. Viszont, mivel a billentyuzet biztosan tudja, hogy hol nincs a billentyu, esszeru keretek kozott, es tudja azt is, hogy hol volt, igy kivonhatja hogy hol kellene lennie abbol, hogy hol nem volt, vagy epp forditva, es ezt differencialva annak az algebrai osszegebol, hogy hol nem kellene lennie, es hogy hol volt, megkapja az elterest es annak variaciojat, amit hibanak is nevezunk.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Necroman_Mk2
őstag
Nem is az átlag felhasználónak vagy a koca PC gamernek szól, hanem a profi e-sport játékosoknak. Nekik ennyit megér, mert valószínűleg érezni is fogják a különbséget.
#44 Csandi Pedig a NumPad pont, hogy a pénzügyben egy nagyon hasznos toldalék, de egyes az átlagfelhasználónak is kényelmesebb pl. a Windows PIN megadása ott. Amikor laptopot vettem, akkor direkt olyat kerestem, amin van beépített NumPad.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Csandi
őstag
Mondjuk en a munkaban foleg angolul kommunikalok tehat az ekezetek nem tema, igy a hosszu i hianya sem gond.
Ellenben a nagy shift jatekban elonyos szerintem, illetve a ceges laptopomjaim kozul az egyik ISO es hat mindig irok egy ű-t az enter melle mivel megszoktam hogy balra jobban kinyulik az enter ami szerintem jobb is mintha felfele lenne nagyobb, mivel kozelebb van, de persze ez is megszokas kerdese.
Most telefonon voltam azert no ekezet -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Busterftw #58 üzenetére
Ez szép metafora a perspektívahiányból fakadó, masszívan túlspilázott blődségre.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Remélem nem írok nagy marhaságot, de az analóg tipikusan optikai kapcsolót jelent, amiben valamilyen IR kapukat használnak. Ezzel lehet pl. olyan működést elérni, mint a CM Aimpad-ja volt, amiben egy-egy switch-nek nem két, hanem három állapota van, és így a "félúton" lévő lenyomáshoz más funkció rendelhető, mint a padlóhoz, vagy több-kevesebb sikerrel szimulálható vele a gamepad-ok analóg karjai. Hogy ebből a Huntsman-ben mi valósul meg, azt passzolom.
Nagy különbség pl., hogy HE-nél az aktuációs pont nem fix helyen van és nagyon finoman állítható. Ilyesmit az analóg optikaik szerintem nem tudnak.
M.
-
Kansas
addikt
"A gond azzal van - és itt ismételten nem rátok gondolok - ha valaki hülyének néz mindenkit, aki esetleg talál magának a megszokottól jobb megoldást."
Szerintem azzal is, aki talál egy megoldást, ami neki bejön, aztán azt hiszi, hogy az az egyetlen üdvözítő megoldás mindenki másnak is, és hülyének néz mindenkit aki nem ért egyet vele...
Amennyire látom, kb. az összes vájtfülű közösség, függetlenül attól, hogy épp mire van ráizgulva(gaming, audio, szerverek, autók, stb.) egy relatíve korai ponton túl extrém módon elmegy a dogmatizmus irányába, és képtelen elegánsan kezelni, ha valaki nem vevő a dogmájára.Arról nem beszélve, hogy mintha kicsit túl lenne dimenzionálva a jelentősége a kompetitív FPS gamerek kapcsán is... persze biztos hoz pár százalék előnyt, de aki a potenciáljának a 50-60%-án áll, annak ez messze nem fog annyit jelenteni(nem sokkal többet, mint az RGB meg a gamer szék), mint aki 90% fölött és az utolsó pár %-ért küzd. És bár készséggel elhiszem, hogy az utóbbiak az általános populációbeli arányukhoz képest jelentősen felül vannak reprezentálva a PH fórumon, de ezzel együtt sem gondolnám, hogy megközelítik a két számjegyű százalékos részarányt...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #42 üzenetére
Ja nem én ezeket elvileg a "szakiktól" olvastam mint érvek, csak továbbgondolva a logikájukat írtam én is egy hasonló "szakvéleményt".
-
freeapro
senior tag
Rákerestem az analóg bilentyűzetre, és a razernek is van ilyen (Razer Huntsman).
Ez ugyanazt tudja? -
Molydeus
őstag
Elnézést, valójában nem neked szántam, csak utoljára FLATRONW-nál és nálad jött elő a fullsize kérdés.
Nincs azzal baj, ha valaki egy megszokott megoldást használ és nem tér el ettől. Én is így tettem hosszú éveken át az említett kényelmetlenségek ellenére, egyszerűen azért mert nem találkoztam jobbal.
A gond azzal van - és itt ismételten nem rátok gondolok - ha valaki hülyének néz mindenkit, aki esetleg talál magának a megszokottól jobb megoldást.M.
-
Egon
nagyúr
Gyereknek vennék szívesen valami ilyesmit, de ezek az árak nagyon túlmennek az ingerküszöbön sajna.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz RafaelEKH #47 üzenetére
Mármint a Wooting Two HE-ből, tehát a full size-ból jön-e új? Én sehol nem olvastam ilyet, rá tudok kérdezni a cégnél, de őszintén nem hiszem, hogy ezen dolgoznának, most minden kapacitást a HE80 visz el. Az egyetlen felmerülő kérdés az lehet, hogy a HE80-nál debutáló Rappy Snappy funkciót megkapja-e a két korábbi modell, de erre már válaszoltak és igen.
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Busterftw #40 üzenetére
Csak az a kár, hogy ő nem 100 százalékos formátumú vagy magyar kupakos billencset használ, hanem az US ANSI-t preferálja, és kacsintgat a 65/75 százalékos Arisu kiosztás felé.
-
freeapro
senior tag
OK, és amennyiben jobbkezes vagy, akkor a billentyűzet 3/4 része bőven kiesik abból a zónából, amit játék közben elérsz.
Igen, és?
1991 óta van PC-m 101 gombos billentyűzettel. Így játszottam végig a Wolfentsein 3D-t, a Doomot, a Quake-t, meg az összes asutós, repülős, heliopteres szimulátort. Nekem ez így bőven jó. -
deathcrow42
aktív tag
A prohardveren ez a cikk kiemelkedően egyedi, informatív és jó munka, gratula.
Nekem pl fogalmam se volt, hogy a mechanikus switchek mellett most már ilyen típusú technológia is jött a buliba. Simán megértem, ha esportban az egér mellé most már a billlentyűzet is felnő reszponzivitásban
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Mr.Csizmás #38 üzenetére
Sajnos a ruppósabb modellek ritkán kapnak gyári magyarítást, kreatívnak kell lenni.
Mondjuk west biztosan segít, ha valaki komolyan gondolja."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
RafaelEKH
tag
És vajon jön ebből is majd új verzió? Eléggé elgondolkoztam a berendelésén, de ha régebbi típus akkor lehet várok hátha kiadnak egy új verziót hamarosan.
Szerk: A 60HE és a 60HE+ között elvileg csak a becsavarozható stabilizátor a különbség. Ha csak ennyivel régebbi akkor az talán nekem nem hiányozna[ Szerkesztve ]
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Örülök, hogy végre érkezett egy nem off hozzászólás.
Kis túlzással minden szavaddal egyetértek, egyedül az ANSI/ISO résszel nem: szerintem az a szerencsés, ha minden magyar nyelvben használt betűnek van dedikált gombja, legalábbis abban az esetben, ha valaki sokat ír magyarul. Nyilván lehet helyettesíteni valami kombóval, de azért az csak lassabb egy picit, én tényleg kimutathatóan lassabban gépelek ANSI-ról, mint ISO-ról, direkt teszteltem a dolgot. Persze ez is sebesség kérdése: aki 100-200 karaktert ír percenként, annak valószínűleg mindegy.
Nagyon érdekes amúgy, hogy én ezen teszt megírása előtt még full size billentyűzettel játszottam, mert néha használtam a numerikus részt is, szóval nem is gondolkodtam kisebben: most viszont rájöttem, hogy a 75% vagy a TKL az én méretem, és ez a játékbeli teljesítményemre is jó hatással van, pusztán az általad is leírt dolgok miatt. A rapid trigger pedig óriási előny, úgyhogy igen: meg kell érteni, hogy ezek a billentyűzetek magas szinten játszó FPS-játékosoknak készültek, kivéve a Keychron Q1 HE-t, ami gépelési szempontból is kiemelkedő, és mellesleg tudja a rapid triggert is.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz RafaelEKH #43 üzenetére
Engem nagyon érdekelne, mert amúgy az egy korábbi modell, mint a 60HE+, de sajnos nem lesz lehetőségem kipróbálni: viszont a 80HE-ről lesz tesztünk, jó esetben augusztusban, rosszabb esetben szeptemberben.
-
Csandi
őstag
Wootingom van nekem is, Valorantban eszméletlen előny, hogy azonnal megáll a karaktered és rögtön lőhetsz. Akit kicsit érdekel a rangja az a saját dolgát nehezítí meg ha nem ilyen (nem pont Wooting, hanem bármi ilyen) billen játszik.
Aki meg sír, hogy kicsi a bill: életemben nem használtam numpadot pedig pénzügyben dolgozom, ott vannak felül a számok. Egyébként pedig ANSI billekkel nőttem fel tehát hosszú í-m se volt, de minek is ott az AltGr+J meg AltGr+I. Ezen kívül mindenre de mindenre ami kell ott vannak az Fn+ kombók. Aki ezt nem hajlandó megtanulni csak magát áltatja és meg akarja mutatni a világnak, hogy mennyivel jobban tudja (holott nem) de végsősoron csak magával b.szik ki a többiek pedig nevetnek rajta, MÁSRÉSZT pedig abba nem tudom sikerült-e belegondolniuk, hogy mire van ez a bill. Segítek-> FPS játékokhoz. Mit érdemes még tudni a PC-s FPS játszásról magas szinten? Hogy átlagosan relatív alacsony egérérzékenységen játszanak az emberek a karból aim és a pontosság miatt. Amihez viszont sok egér hely kell, nem véletlen vannak 50x50 centis egérpadok. (Van nagyobb is de az azért hogy a billt is rárakd). Ha van egy ennél nagyobb billed, akkor annak a veszélynek teszed ki magad, hogy minden balra fordulásnál szépen megakad az egér a nagy billedben, mindezt azért, hogy olyan gombjaid legyenek amiket SOHA nem használsz. Vagyis te lehet igen, de akkor vissza arra a pontra, hogy nem hajlandó megtanulni.
De amúgy meg se kell tanulni, ha valakinek nagyon kell vehet egy ilyen meg egy olyan billt is, végsősoron ez egy célszerszám, ahogy azért se panaszkodunk, hogy egy szupersport motoron kényelmetlen az üléspozíció, vagy épített versenyautóban kemény az ülés meg a futómű. A célját teljesítje jól, és ezek a kis billek azt teszik.[ Szerkesztve ]
-
RafaelEKH
tag
[lWooting two HE - Fullsize analog keyboard] Erről mi a véleményetek?
-
Busterftw
nagyúr
Örülök, hogy megy az önfelismerés.
Jobb lesz így a fórum. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem mondhatnám, hogy nem értek egyet.
-
Solicidium
aktív tag
válasz Busterftw #35 üzenetére
Csak hogy akkor én is gyűjtsem...
De úgy érzem, megérdemlik a közreműködők a méltatást. Szóval köszi, felüdülés volt ilyen cikket látni a ph hasábjain!
(Jövőbeni) custom buildeknek van valami akadálya ezekkel a kapcsolókkal? Vagy sw nélkül egyáltalán mennyire használható a lényegüket adó képességük?[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #27 üzenetére
Parancsolsz?
Érvek nélküli, hsz gyűjtő offokat nem kellene kicsit hanyagolni?
Több topikban is elég gyakori. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Armagedown #5 üzenetére
A számuk eltörpül a csőlátású szakértőké mellett.
-
Molydeus
őstag
OK, és amennyiben jobbkezes vagy, akkor a billentyűzet 3/4 része bőven kiesik abból a zónából, amit játék közben elérsz. Plusz hacsak nincs nagy kezed, akkor amit valóban használsz, az a nyilaktól messzebb van, mint kényelmes és indokolt lenne. Magát a billencset meg kitolod balra, hogy értelmes szögben legyen a két kezed. Pontosan így játszottam éveken keresztül én is. Végül még bőven azelőtt, hogy bármilyen egyéb kiosztásban vagy bill. méretben kezdtem volna gondolkodni (vagy akár csak hallottam volna a többségükről), vettem egy külső ortholineáris macropadot, amit baloldalon, kényelmes távolságban tudtam használni. Sőt munkában is kényelmesebb volt numpadként, mert sok esetben a jobb kezem akkor is az egéren van.
Szóval jah, értelmetlen külső num/macropadot használni a hagyományos 100%-os helyett, mert bár sokaknak lehetne sokkal kényelmesebb, mégiscsak pénzbe kerül... /sM.
-
FLATRONW
őstag
Én pl. a kurzor billentyűket használom a wasd helyett, így a numerikus részre is vannak parancsok beállítva.
Gondolom vagyunk ezzel így jó néhányan, tehát nekünk egy teljes billentyűzet is jöhetne. -
Domonkos
Ármester
válasz Busterftw #26 üzenetére
A billentyuzeten billentyuk vannak, nem gombok.
Amugy meg:
Kulonben meg teljesen vilagos, hogy te nem nem tudod, hanem csak szimplan nem akarod megerteni ezeknek a billentyuzeteknek a miertjeit - olyan "csakazertsem" modjara irogatsz. Ami nem baj, de az ilyen hozzaszolasokkal csak a hozzad hasonloknak fogsz tudni imponalni, nem pedig azoknak, akik a cikkben szereplo klavi miatt keveredtek ide. Teljesen ertelmetlen amit csinalsz.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz RafaelEKH #24 üzenetére
Majd pár év múlva lesz egy 1 soros billentyűzet 10 gombbal 70ezerért, hiszen meg lehet oldani máshogy, meg kell ugye tanulni, ne légy lusta. Majd meg lesz magyarázva, hogy azokat a sorokat az userek alig használták amúgy is.
Aztán ha kell valami mellé akkor külön megveszed a sorokat.No brainier.
[ Szerkesztve ]
-
RafaelEKH
tag
Persze mindent meg lehet oldani. Valszeg a szoftverében FN+valamit is be lehet állítani, de én ragaszkodok a normál kiosztáshoz. Olyan bill kell majd ha cserélek amin még hosszú Í-nek is van külön gombja + numpad mert nem vagyok hozzászokva a fenti számsorhoz. Egyébként kipróbálnám ezt a rapidfire switchet majd egyszer még ha nem is vagyok pro gamer
-
RafaelEKH
tag
70 ezer és még egy print screen sincs rajta
-
jaszy91
aktív tag
Nézem, milyen kis cukik, ugyan nincs baja a kis DELL KB216t-nek, de anno 3k volt, és játékban néha nem úgy regál mint kellene, lecserélem valami ilyesmire. 70k, stb. OK!
Marad a DELLAMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz #34406211 #14 üzenetére
Csak őt lelkesíti, engem meg nem annyira, főleg, hogy nincs még HE-vel Arisu/Alice kiosztású vagy valamilyen barátságosabb split ergo billencs. Az egyenes gomberdő mán nem vonz.
Egyébként én is versenyszerűen játszottam évekig, csak Quake Live-ot. : >
----------------------------------------------------
(#3) AxBattler: Hárdkór klasszik Doomerként nekem sem. Amíg...lásd feljebb a posztban.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #16 üzenetére
Egyetértek, felesleges pénzkidobás az extra numpad, a fentiek miatt is, egyszerűbb egy 100%-os bill.
-
Semplar
őstag
Csak az a háttérvilágítás lenne olyan, mint régen.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Busterftw
nagyúr
Nem gond, hiszen vehetsz mellé külön, extra lóvéért, hogy két drága kacat legyen az asztalon, ha vezetékes akkor 2 kábel, ha meg wireless akkor 2 porttot foglalva.
Nyertes setup.
-
NandoXXL
senior tag
válasz Mr.Csizmás #11 üzenetére
De három a magyar igazság ami mindent visz:
- Gamer
- RGB
- Olcsó
+ egy ráadás 2 év magyar gari
Ezt nem tudod űberelni, a magyarok szent grálja (hátha még lenne rezsicsökkentett plecsni is rajta..) igaz magyar bármikor használhatja bármely gombot, nem kaphat kevesebbet![ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Mr.Csizmás
titán
*az összes gombot amit használ
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
sittes79
addikt
kell
-
NandoXXL
senior tag
válasz Mr.Csizmás #8 üzenetére
cikk szerint: Redragon K617 Fizz. 23 000 forint (ez a legolcsóbb)Szóval ki is fizeti ki az összes gombot?
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Mr.Csizmás
titán
mennyi zseni van aki kifizeti az összes gombot
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Franklin
addikt
Lol, mennyi loser van, aki fizet azért, hogy ne legyen a biciklijén csomagtartó, haha (versenykerékpárok).
-
yanna
addikt
Okos gyártó kínálatában majd lesz olyan, ami ezekről lemaradt.
-
Armagedown
őstag
Lol, mennyi loser van, aki fizet ezért, hogy ne legyen meg az összes billenyű.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
félisten
Kicsit meglepődtem, hogy nem Synthwave írta a tesztet.
Átlag kazuár gémerként sosem lesz ilyenem, inkább egy "tört" Keychron.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
yanna
addikt
válasz deathcrow42 #1 üzenetére
Megtudtam én is, hogy ilyenem soha nem lesz.
-
deathcrow42
aktív tag
Ma is tanultam valamit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest