Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
Erre esetleg még tudnál vmi magyarázatot, hogy a 9 ms olvasási elérési idő helyett hogyan lett 15.5 ms ??
/ez a 320 GB Caviar Blue/MOD: közben gugliztam egy ilyet: Seek time + latency = average access
Na most ha ez igaz, akkor úgy kell érteni, hogy 8.9 + 4.2 = 13.1 ms ??
Mert így akkor a 15.5 nem is olyan rossz, ugye?!
-
Forza_JUVE
aktív tag
aha, látom közben a leírásuknál, hogy a 2TB-snál is meg a 320GB-snál is az average latency az 4.2 ms. (ez akkor mit takar pontosan ??)
a 320 GB-snál a Seek Time (gondolom ez az elérési idő) az 9-10 ms (írás-olvasás)
a 2 TB-snál meg nincs ilyen SeekTime ... de akkor ennek viszont nem értem a miértjét ... ennek mennyi az elérési ideje ??
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Jester01
üzenetére
Persze, tudom ... úgy értettem a kérdést, hogy a lassabb 9 ms-es 2 db vinyó RAID0 kötetben elvileg gyorsabb elérést biztosít, mint ha ugyanezen vinyók nem lennének RAID-ben.
Csak kérdés h kb. mennyit gyorsít, mert gondolom annyit nem számít a RAID0, mintha inkább 1 db vinyó lenne aminek 4,2 ms avarage latency (ez nem elérési idő?
)Ebből van most 2 db RAID nullába: kép
És 1 db ilyenre cserélném: kép
-
Forza_JUVE
aktív tag
Na még 1 kérdés, aztán nem borzolom tovább az idegeket!

Melyik verziótól lehet nagyobb elérési sebességet elvárni??
1.) 2 x 320GB 16MB cache WD 9ms elérési idővel RAID0 kötetben .... vagy ...
2.) 1 x 2TB 64MB cache WD 4.2ms elérési idővel (nyilván RAID-ről szó sincs)mindkét esetben SATA II-es vinyókról van szó
azért a tárhely-beli különbség se lenne kutya
Köszi a segítő válaszokat!

-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
Gondnak nem gond, de baromi sok idő, mire felteszem a win7-et és minden egyéb programot, beállítást, stb. Ezt spórolnám meg azzal h lementem a partíciót és utána egy az egyben visszahúzom a már RAID nélküli vinyóra.
De az is lehet h hagyom így ahogy most van, és tényleg inkább csak a fontos dolgokat másolom át a másik gépre fájl-könyvtár szerkezetben ...Még nem tudom ... most minden esetre lusta vagyok bármilyen hosszadalmasabb mentési, vagy RAID "szétszedési" procedúrához

Csak azért kezdtem agyalni, mert kicsit megijedtem a "sírás lesz a vége"-től

-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
A 2 gép jelenleg is hálóba van kötve, hálózati meghajtó, miegymás ... asztali gépről tudom mahinálni a teljes vinyóját a laptopnak. (ergo megvan a 3. hiányzó vinyó)
Azért szeretem jobban az image-fájlos mentést a könyvtár ill. file szerintinél, mert könnyebb kezelni. 1 fájlban minden benne van, nem kell gondom legyen h vajon azt a 6. almappában lévő 3 db fájlt is kimentettem már vagy sem
Akkor már csak 1 kérdés: ha törlöm a raid kötetet, h 2 különálló vinyóm legyen ... nyilván nem szeretném újratelepíteni az egész rendszert ... csinálok most a C-ről egy image fájlt, utána azt vissza tudom húzni vmelyik vinyóra??
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
liksoft
üzenetére
Na most aztán jól rám hoztátok a parát!

Közben eszembe jutott, h 3. vinyó ugyan nincs, de van egy laptopom, aminek majdnem üres az 500 GB-as vinyója. Arra nem tudom valahogyan átmenteni?
Illetve lehet-e olyat h nem a teljes RAID kötetről, hanem csak 1, esetleg 2 partíciójáról csinálok mentést?? Jelenleg 3 part. van, de a 3.-on csak filmek ... azt le****om ha elveszik!
Szerkesztve:
Gondolom az is lehet egyfajta megoldás, hogy a kívánt partíciókat "leimédzselem" és utána LAN-on átmásolom a laptop vinyójára.
És ha egyszer ne adj isten elszáll a RAID kötet, akkor nem bukom a fontos adatokat. Nem?!Sőt, C megoldás: most mindent átmásolok ami fontos, utána törölöm a RAID kötetet, mert ha ekkora rizikó áll szemben némi gyorsulással amit a RAID0 ad ... akkor kell a fenének ez az egész RAID-dolog. Utána meg a már 2 különálló vinyó egyikére visszahúzom a laptopra mentett image fájlt ... ezt lehet egyébként ??

-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet egy RAID kötet csíkméretét (stripe) változtatni?
2 db 320-as vinyóm van RAID0-ba kötve, vagyis összefűzve, 128 KB csíkmérettel. Ezt szeretném megnövelni 256 v. 512-re. /melyikre érdemesebb?/
Bootoláskor be tudok lépni CTRL+I-vel a RAID tulajdonságokba, de ott nem kínálja fel a jelenlegi kötet módosítását, csak új létrehozását, jelenlegi törlését meg vmi rescue disc létrehozást.Köszi

-
Forza_JUVE
aktív tag
Ok, akkor idáig értem, hogy az adatokkal valamit kezdenem kell, mert le kell gyalulni a vinyó(ka)t. Sztem kimásolom egy másik vinyóra és inkább újrateszem a rendszert ...
De mi van utána? A köv. lépéseket még mindig nem annyira vágom.
BIOS-ban beállítom hogy Set SATA as RAID ... de mikor és hogyan tudom megmondani, hogy a RAID-nek melyik szintjére akarom a vinyokat kötni ??
(Nekem pl. a RAID 0 kell.) Aztán bebootlok a windows telepítő lemezzel és szokásos módon telepítem az op rendszert, vagy ott is az elején vmi változtatást kell eszközölni ?? -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a RAID-el kapcsolatban.
Van 2 tökegyforma vinyóm (320 GB WD SATA II) és szeretném RAID0-ba kötni őket. Viszont e téren abszolút rutintalan vagyok (ezért lehet h hülyeségnek tűnhet amit kérdezek
)Az egyik vinyó jelenleg 3 partícióra van szedve, erről fut a rendszer (win7 64bit).
A másikat ma vettem, szűz ... megformáztam 1 partícióra.
Innen mi a teendőm? BIOS-ban gondolom a "Set SATA as IDE helyett RAID"-et kell beállítani. Odáig stimm.
A windowst újra kell telepíteni vagy maradhat? Mi lesz a jelenlegi partíciókkal? Elég sok fontos adat van rajta, így nem mertem fejest ugrani a témába!
Előre is köszi a segítséget!
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
1 kis segítséget kérnék valakitől. Problémám a következő: vettem 1 SATA vinyót, amire fel akarom rakni az XP-t. Állítólag az XP telepítő procedúra legelején F6 nyomásával be kell adni neki kis floppyn vmi Raid illesztőprogramot. Na most ez idáig mind szép és jó, idáig el is jutottam, de honnan (és hogy) rakjam én ezt rá 1 floppyra ???
Ebben kéne 1 kis help!
És még 1 extra kérdés. 320 GB-s a vinyó, amit a Partition Magic 298 GB ''unallocated space''-ként máris felismer ... kérdés hogy reális-e ez a 22 GB mínusz ???
Azt vágom h kereken 320 sosem lesz, na de ez a hiány első ránézésre soknak tünik picikét .. vagy tévedek ??
Köszi előre is minden tanácsot, segítséget.
Ciao
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
/ez a 320 GB Caviar Blue/