Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
fgordon #10007 üzenetére
Szia,
ajánlásod hatására én is vettem a kollégától ilyen vezérlőket. Ami nem világos, h 2 500-as diszkből csináltam egy Raid1 kötetet, viszont ha a kezelőprogijában megnézem, RAID 1+0-nak mutatja? Ez nálad is így van? Mit jelent ez pontosan vajon? RAID10-et nem lehet 2 lemezből csinálni egyébként sem ...
-
Magnat
veterán
válasz
HUfantom #10015 üzenetére
Szia,
igen, ez lesz, köszi ... csak onnan jutott ez eszembe, h régebben egy a látókörömben volt gépen rendszeresen esett szét a tükör és ott a vezérlő mindig helyretette bootolás előtt és ez már akkor sem volt nekem világos, h honnan tudta, h melyik diszkről kell melyikre tükröznie..
-
Magnat
veterán
Üdv,
Adott egy raid vezérlő 2 diszkkel raid1-ben egy Win szerverben. Restart után furcsa állapot állt elő, némi nyomozás után kiderült, h a tükör 4 napja szétesett és most a 4 nappal ezelőtti állapottal indult a rendszer. Lekapcs után egy diszket szúrópróbaszerűen lehúzva szerencsésen elindult a frissebbb állapotában, tehát a jó diszkről. Kérdésem, h amikor szétesik egy tükör, a vezérlő honnan tudja, h melyik diszken vannak a jó adatok? Ugye ha most visszakerül a másik diszk, megint arról indul a rendszer - ha teljesen le lenne gyalulva, akkor már észrevenné a vezérlő, h nem onnan kéne bootolni? (Úgy tudom, direktben nem lehet neki megmondani, h melyikről csináljon rebuildet). A diszk serial számát nézi vagy kiír valamit a lemezre magának és onnan tudja, h egy lemez benne volt egy tömbben? Mert utóbbi esetben ha a nem up2date lemez külön gépben le lenne formázva (mondjuk, h fizikailag rendben van), akkor már sanszos, h nem lenne olyan ostoba, h azzal írná felül a jó diszket, de ha serial alapján azonosít, akkor simán lehet, h az lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest