Hirdetés
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HTPC (házimozi PC) topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
gabipaci
üzenetére
Első kérdésedre:igen
Másodikra:nem
Kicsit bővebben:
Arra, amire te használod a géped, arra sokkal gyorsabb egy raid rendszer. A legjobb megoldás talán az én véleményem szerint a csíkozás, tehát a stirpe. Ebből is az, amikor 3 hdd-ből építünk tömböt. Méghozzá úgy, hogy az első kettőt csíkozzuk, a harmadik pedig egy biztonsági hdd. Ha nincs annyi kessed, akkor elég a kettő is, de tudnod kell, hogy ha az egyik hdd-d megáll, jó eséllyel mindened ugrik, ugyanis ez a csíkozás hátránya 2 hdd-nél. Mivel ez ugye, nem mirroring.A második kérdésedre adott válaszom bővebben: ha két - akár eltérő méretű - hdd-t raidba rakunk, és azoknak nem az egészét, akkor az egyik, vagy mindegyik hdd-n maradt rész ugrik. Ezt akkor szokták elkövetni, ha mondjuk nem két, teljesen egyforma - főleg méretben eltérő - hdd van a birtokunkban, hanem mondjuk egy 120-as és egy 160-as. Értelemszerűen egy 120-as raid tömbünk lehet, vagy ugye, ennek a duplája.
Ez az én véleményem, de lehet, hogy nem jól tudom..
..
Mindenesetre ajánlom olvasásra a következő dokumentumokat:Wikipédia, magyarul. Nagyon jó kis összefoglaló. Ebből a kettőből simán összeszeded azt a tudást, ami neked kell
.Üdv:
Geller
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
..
.