Hirdetés

Aktív témák

• rudi

nagyúr

válasz GaBBoR #382 üzenetére

Ha nem akarsz runingolni és maximumot akarsz kihozni bruttó 50e körül akkor Neked a 9500pro a legjobb választás. Elmondom miért:

Tuning: ezen a kártyán pontosan ugyanolyan chip (GPU) van mint a 9700eseken, tehát mind a 8 textúrázóegység működik rendesen (nem kell varázsolni). A memória viszont ''csak'' 128bites és mincs rá mód hogy 256bitessé varázsold át. Az ilyen kártyákon általában 3,3ns-os RAMok szoktak lenni, szerencsésebb esetben 3ns-osoak, ami azt jelenti hogy kb. 600-ig (3,3) vagy 666ig (3) stabilak. Általában a hivatalos órajelek 275/550 körül mozognak (akinek jobban tetszik 275/275 a DDR miatt). Csak a Sapphire oldalán láttam hivatalosan a sebességet megadva, ott 275/540 szerepelt és ezeken a kártyákon általában 3,3ns-os RAMok találhatóak. Szerintem ez a kártya rendben van és már 45000 körül megkapható. Emlékeim szerint a márkás Gigabyte drágább és a még márkásabb Hercules (3no-os ramok) jóval drágább. Club3D meg nem is annyira jó. Állítólag Excalibur-okon szoktt 3as RAM lenni, és itt előttem már páran írtak 9500pro vásárlási tapasztalatokról.

Halksággal kapcsolatban: volt itt egy bemutató ahol 9500pro-t (asszem Club3Dvolt de nem 100%) ajánlott valamelyik magyar cég ajándék Zalman passzív tűtővel, de annak az akciónak már vége. Ha Zalman heatpipe-t akarsz majd a kártyára szerelni (8-10000Ft) akkor kártya vásárlás előtt győződj meg róla hogy vannak-e a nyákon felszereléshez szükséges lyukak!

Aktív témák