Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz Busterftw #44 üzenetére
De, az NVidiánál is van, csak kisebb mértékben. Ők is, ha tudnak optimalizálni a dfriveren, megteszik, ha tudnak belőle teljesítményt nyerni, megteszik, és hát időnként komolyabb hibajavítások is vannak(űrháborús pl.).
De nyilván ha kiforrottab a driver startra, akkor utána kevesebb nyereséget lehet tipikusan realizálni.
És hát az architektúra se ugyanolyan, az NV inkább a fixfunkciós egységekre(gyorsítókra, pl RT-mag), az AMD inkább a rugalmasan programozhatókra esküszik, ez utóbbi egyértelműen nagyobb fokú utólagos optimalizálhatóságot eredményez, ahogy a mellékelt ábra mutatja.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
PuMbA
titán
Valamit valamiért. RT nélkül több játék rosszul is néz ki, hiszen az árnyékok nem ott jelennek meg ahol kell, a fények ott is vannak, ahova sose jutnának be és átvilágítanak a falakon, mintha mindenhol egy 1000W-os izzót csavartak volna be Tőlem nézheti bárki a csúnyább grafikát sok fps-sel, én inkább kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
En ertem, de a (masik) kollega abbol indult ki, hogy most a tesztek nem relevansak, hiszen 2-3 honap mulva a csodadriver megold mindent.
En erre mondtam, hogy az Nvidianal ilyen nincs, mert a teljesitmeny/fogyasztas az amit launchkor kapsz. A 7900 usereknek pedig nem vigasz, hogy majd talan ha hogy fog teljesiteni X honap mulva.Na most ehhez egy csatlakozo problema teljesen irrelevans hasonlat, mert ahogy mondod a tobbsegnel nem fordul elo es nem befolyasolja a kartya jelenlegi/jovobeni teljesitmenyet, tehat a kurrens tesztek validak.
Meg ha 2-3 honap mulva jonne is egy csatlakozo revizio, a kartya teljesitmenyet nem befolyasolna, ezert nem osszehasonlithato.
-
Kansas
addikt
válasz Busterftw #39 üzenetére
Mit nem értesz azon, hogy ha driverből javítani tudják, akkor az nem a hardver problémája?
Igen, tudom, hogy van mikor driverből javítanak hardveres problémát is(pl. Spectre, Meltdown, stb), de akkor az nem teljesítmény növekedéssel, hanem inkább teljesítmény vesztéssel jár.
Ha 3 hónappal később egy újabb driverrel tudja a hardver amit kell, akkor az az elejétől tudta.A csatlakozók 100%-a rossz, csak a hiba jön elő ritkán, mert user error is kell hozzá. De bármelyik kártyán, bármikor előjöhet, ha a kedves felhasználó nem figyel oda. Nem attól függ, hogy "hibás példányt" fogsz-e ki, hanem hogy odafigyelsz-e hogy ne feszüljön meg a kábel és be legyen rendesen dugva a csati a helyére végig, akkor is, ha előbb megszorul - igen, van amelyik a rossz design mellett pluszban még gyártási hibás is, de a design hiba önmagában elég, hogy leolvadjon, ha kicsit is nem figyelsz. Pozitívum, hogy ha viszont figyelsz, akkor nagy pech kell, hozzá. Viszont az a kártya ami már egyszer le lett gyártva, soha nem fog "megjavulni".
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Busterftw
nagyúr
A csatlakozonal konkretan volt egy elenyeszo szamu eset az eladott kartyaknal, az osszes tobbi mukodik ahogy kell.
Tehat milyen osszefugges van itt 2-3 honapos tavlatban ami javulni fog?
Vagy kifogtal egy szar kabelt, hibas peldanyt vagy nem, de a kartya teljesitmenyen ez nem valtoztat.Itt meg van az ujabb wishful thinking es tapsolunk a rossz teljesitmenynek, hiszen az AMD majd ugy is javitja.
-
Kolbi_30
őstag
[link] KitGurun tesztelték Nitro+ XTXet egesz jo lett.es messze nincs 110 hot spot.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
flexxx2
őstag
válasz Busterftw #28 üzenetére
Lásd #28 első mondata. És mindkettő példa egy problémára egy termékkel, ennél jobban minek magyarázzam, ez a közös benne.
És használtan én akkor fogok 4080/90et venni ha mikroszkóppal megnéztem a csatit, és szétszedtem, meg röntgenezem, meg akármi, mert lehet hogy a x.-ik dugásnál fog szétmenni. Hát inkább nem, kihagyom. De a teljesítménye az jó, jobb mint a 7900. -
Kansas
addikt
válasz Busterftw #28 üzenetére
Jaja, igazad van, teljesen más a kettő, a driverek legalább megjavulnak egyszer, a csati meg mindig olyan lesz, amilyen... na nem mintha óriási probléma lenne a maga ~0,05%-os előfordulási arányával...
Másrészről legalább foglalkoznak a driverek rendbetételével... már csak az árakat kell rendbe tenni, mindkét oldalon. Egyik szarabb mint a másik... a 4090 legalább odab@sz azért a szekérderéknyi lóvéért, a többi csak szar és még szarabb ár/érték arányú(még felső kategóriához képest is).A kérdés most szvsz az, hogy 2 év után mikor lesznek ismét elérhető árú sweet spot kártyák, a top kártyáknak odab@szó ár/érték aránnyal... és hogy érdemes lesz-e őket venni a használt előző generációs karik helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
Orom olvasni ezt a forumot..mint a csovesek 2 szelet kenyeren...
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
PuMbA
titán
Power Connector Update – GeForce RTX 4090
Ez volt az NVIDIA válasza. Az árak azok rosszak, ez egyértelmű, de most a kártya állapotáról van szó a kiadás pillanatában. Mi volt 11-en? Tudok a 22H2 verzió gondokról, de az nálam nem jött elő, pedig az első pár napba frissítettem rá.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
Igen az nvdia jól kitesztelte a kábeleket. Alaposan. A hibát el is ismerte. Ja várj ők nem az a cég. Összehordtak hetet havat és mindenkire mutogattak.
11-en is jó lett a start egyébként. Az árak is rendben vannak.
Lehet át kellene fáradnod nv-s topikba.Amd - Radeon - Ryzen
-
PuMbA
titán
A csatlakozóval semmi baj. 50 eset volt 130.000 eladott kártya esetén, ami 0.04%. Ez nem több, mint akármelyik hardver esetén normál esetben bekövetkező garanciális esemény. Nekem se volt gondom egyik gyártóval sem, év elején váltottam sok év AMD után NVIDIA-ra, de ha nyitott szemmel nézzük a dolgokat, akkor az eseményekből leszűrhető egy-két dolog
[ Szerkesztve ]
-
nyakdam
aktív tag
válasz Alogonomus #18 üzenetére
Nem szaggat(azt DX12 alat megoldottam egy video segítségével), újraindul minden hibajel nélkül a gép. Sima sata SSD-m van. Újra rakom a rendszert, mert már alaplap+2 proci csere is volt. De ugye más proginál nincs ilyen és ez is csak mióta váltott a Fortnite. Nekem akkor kiírta a játék elején, hogy melyik régi driver az ajánlott hozzá, de azzal sem volt jó. És egyidőben a két említett játék vált rosszá, ami érdekes mert a Fall Guys nekem Steamen van meg, csak felkerült és ingyenes lett Epicre.
-
ddaydome
senior tag
Az Amd lényegesen kisebb vga piaci részesedés mellett hozta be a lemaradásàt....
Nekem hol geforce van, hol amd. Épp olyan, ami jó üzlet. Egyikkel sem volt gondom soha. Nem fog a földhöz vàgni, ha valami új cuccnàl nem tökéletes valami szoftveres rész, majd megoldjàk, ahogyan az àbra is mutatja.
A geforcenak meg abban kell javulni, hogy egy csatlakozót normálisan megcsinàljon ennyi év tapasztalat utàn. Na az sokkal gàzabb, és elég aggasztó .[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Alogonomus
őstag
22.11.1-es. A még WHQL előtti 22.11.2-essel fix időközönként valamiért megugrott a VGA frekvenciája az asztali üresjáratban. WHQL 22.11.2-est nem tettem fel, mert nincs hibajelenségem.
Igen, DX12-ben futott a Fortnite.
Talán a háttértárad lassú, és azért szaggat a játék? A processzorom (2600) határozottan gyengébb, a memóriám is csak 3200, viszont NVMe SSD-t használok.Azt mondjuk hozzáteszem, hogy látszólag van egy Fortnite profil a driverben, mert felviszi 1435-re az 580 frekvenciáját, pedig nem tuningoltam a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nein.
Gondolom, artifactos lesz vagy valami.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nyakdam
aktív tag
válasz Alogonomus #9 üzenetére
Legfrissebb driver és DX12?
Nekem volt proci csere(3100-->5600) és VGA csere is és ugyan úgy újraindul a gép pár perc játék után(csak Fortnite és Fall Guys), és csak DX11 alatt nincs probléma. Ott viszont csak a 6650-el van meg a min 60 FPS.
-
Chaser
legenda
képkorrupció
nem képkorrekció?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egen, az, hogy az elköltött millióm eredménye helyenként esetleg viszkózussá válhat, amíg újra meg nem szilárdul, kicsit jobban zavarna, mint pár plusz watt egy olyan cucc esetén, amiről tudom, hogy jó eséllyel megfelelően tárolt borként fog öregedni a következő ~5 évben.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Alogonomus
őstag
-
Busterftw
nagyúr
Nem nem erdemlik meg, hogy egy gyarto 1000+ termeke ilyen gany allapotban jelenjen meg.
Az Nvidianal nem kellett 3 honapot varni."hogy vannak akiket ez meglepetésként ér"
Oh nem lep meg ez senkit, a 8% koruli piaci reszesedes mindent elmond, ahogy irod az userek tobbsege nem hulye, ok inkabb vesznek mast.[ Szerkesztve ]
-
nyakdam
aktív tag
És mikor javítás a Fortnite-hoz? Az 580- a Fortnite által ajánlott meghajtóval is csak DX11-ben futott(rémesen gyenge teljesítménnyel) és most a 6650-is csak DX11-ben stabil és kb fele az FPS a DX12-nek. A gyerekek 1 éve nyúznak NV kártyáért miatta....
Érdekes egyébként mert az 5300U meg stabil performance módban -
rdmftw
tag
az emberek 80-90% tök hülye. aki nem képes logikusan átgondolni a vásárlásait az megérdemli, hogy lehúzzák és bugokkal szivjon hetekig/hónapokig. mindig az early adapterek könnyei a legfinomabbak.
amd évek óta finewine módon adja ki a termékeit, vicces hogy vannak akiket ez meglepetésként ér. (mint a bkv-t amikor télen leesik a hó hiszen nem számitottak rá)
-
PuMbA
titán
"A VGA-k fogyasztása hardveresen gyorsított videolejátszás közben, de ezt az energiahatékonysági funkciót a jövőben továbbfejlesztik majd."
Azért látszik, hogy mennyire siettek a karácsony előtti kiadással Rendes energiamenedzsmentet a megjelenési dátumra egyáltalán nem sikerült írni. Az NVIDIA driverileg jóval kiforrottabban jelent meg. Náluk valahogy kevésbé látszódnak a kapkodás jelei.
A kártya baromi jó lehet, de várni kell még fél évet, hogy a driver kiforrja magát, ami azért szomorú, mert az emberek 80-90%-a az első tesztek alapján vonja le a véleményét. Az AMD-nek javulnia kell ebben, hogy kiadáskor egy kivasalt szoftverrel prezentálják a hardvert, ne egy bétával.
[ Szerkesztve ]