- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
válasz
Scholes9 #399 üzenetére
Hát igen, sok minden hiányzik még.
(#383) sto1911: ja, amúgy köszi! Igyekszem, ötleteket szívesen várok.
Egyébként mindenkinek megvan a stabil 125 FPS? Ha igen, ha nem az alábbi információkat tudnátok közölni velem?
- Alaplap, processzor
- Videokártya típusa és illesztőprogram verziószáma*
- Operációs rendszer, Service Pack verzió, automatikus frissítések**
- Vírusirtó, tűzfal, egyéb védelem
- valamint FPS lagg van-e, vagy nincs, és értéke* a GPU-Z program kiírja a Graphics Card/Driver version résznél ezt, egyéb információk ügyében szintén Everest
** Vezérlőpult / Rendszer -
Scholes9
nagyúr
Hali. Vért be lehet kapcsolni vhogy? Mint anno ahogy a 3-ban volt.
-
RoBorg
tag
válasz
(Bundás) #372 üzenetére
RoBorg: az ID Software azért rendesen megfizeti őket (illene), bár lehet magára a projectre nem költöttek annyit. Én sem értem a sírás okát, nem fizettek semmit a játékért és még mindig béta teszter mindenki, javasolni lehet, de követelőzni semmi joggal...
100%-ig egyetértek veled.
Lehet nem jött le a mondokámból, de én is arra gondoltam, hogy kapnak rendes fizetést. De az ID ezt a reklámokból kell, hogy beszedje, ha már mi nem fizetünk érte. A továbbiakban is teljesen igazad van.
Láttam ez a kérdést widescreenről, de mire megválaszoltam már meg tettétek...S egy kisebb regény is kerekedett belőle. Azért jól nyomjátok.
-
-
(Bundás)
addikt
Csak a csík színeződik, erről is van leírás a parancs listában, de kiemelve neked:
cg_weaponColor 0xRRGGBBAA: gránát és railcsík színe
cg_weaponColorStyle <1-3>: gránát és railcsík színezésének módjai
1 = minden játékmódban a cg_weaponcolor_granade értékének alapján történik a gránát szinezése, a rail csíké pedig a color1 és color 2 értéke alapján
2 = csapatjátékoknál az ellenfél gránátjai a cg_enemyuppercolor, Te és a csapatodé a cg_teamuppercolor , nem csapatjátékokban cg_weaponcolor értékét veszi alapul
3 = csapatjátékoknál az ellenfél gránátjai a cg_enemyuppercolor, a csapatodé a cg_teamuppercolor, a sajátod cg_weaponcolor, míg nem csapatjátékokban minden a cg_weaponcolor értéke alapján történik. A railgun csíkja szintén a cg_weaponcolor értéke alapján színeződik.dunc: widescreen felbontásban arra számíts, hogy a HUD (célkereszt, élet kijelzés stb) nyújtott lesz kissé.
-
sto1911
veterán
Hi all,
engem a granat szinezese erdekelne, hiaba allitottam be elvileg mindent jol, nem vettem eszre, hogy az ellenfel granatjai lilak lennenek...
Egyebkent az egesz granat szinezve lesz, vagy csak az az egy kis csik?
@dunc: konfig generator
-
dunc
nagyúr
válasz
(Bundás) #378 üzenetére
Vsync megvan.
Nos én 16:9 es monitorral rendelkezem,ennek megfeleően 1920x1080 ra van állitva a felbontás,de pl töltéskor a logó,és a célkereszt stb nyomotak tünik,csak 4:3 ba tökéletes a képméretarány,tehát 16:9 be full HD felbontásba akarok tökéletes képet.
És régebben volt nekem egy "konfigkészitő progi" szeretnék vele késziteni egy cfg-t max garafiai beállitással,és azt szeretném életrehívni konzolból.
Röviden ennyi.
Köszi a fáradozásod. -
(Bundás)
addikt
r_swapinterval <0,1>: Vsync ki-be kapcsolása
Azt hittem logikus, sorban 0 = ki, 1 = be.
r_mode <0-27>: teljes képernyőben futó játék felbontása
0=320x240 1=400x300 2=512x384 3=640x360 4=640x400 5=640x480 6= 800x450 7=852x480 8=800x500 9=800x600 10=1024x640 11=1024x576 12=1024x768 13=1152x864 14=1280x720 15=1280x768 16=1280x800 17=1280x1024 18=1440x900 19=1600x900 20=1600x1000 21=1680x1050 22=1600x1200 23=1920x1080 24=1920x1200 25=1920x1440 26=2048x1536 27=2560x160016:9 pl. a 1600x900, 1440:900, 1280x720 és a többi...
Mi nem megy és mi igen?
-
dunc
nagyúr
Csak 4:3 ba tökéletes a képarány,ezt nem hiszem hol nem lehet álliatani 16:9 re!!!!
Mit kell beírni,milyen formába ha
r_swapinterval <0,1>: Vsync ki-be kapcsolása
be akarom kapcsolni -
(Bundás)
addikt
Konzolba. Ha még nem lenne ctrl+alt+0-ás gombbal előjön és a "/com_allowconsole 1"-es paranccsal aktívvá válik a 0-ás billentyűre.
A cg_fov a vízszintes látótér szöge úgymond, látni fogod a változtatásokat. Ha beírod csak, hogy "/cg_fov", akkor kiírja a mostani értéket, ha ahhoz képest növeled akkor szélesedik, ha csökkented akkor csökken a látótér.Ha érdekelnek még beállítások infot találsz általános kérdésekről itt, sok parancsról pedig itt.
-
-
(Bundás)
addikt
16:9-es felbontást használsz? Ha igen cg_fov értékét változtasd.
VSync pedig: r_swapinterval 1
RoBorg: az ID Software azért rendesen megfizeti őket (illene), bár lehet magára a projectre nem költöttek annyit. Én sem értem a sírás okát, nem fizettek semmit a játékért és még mindig béta teszter mindenki, javasolni lehet, de követelőzni semmi joggal...
-
dunc
nagyúr
Sziasztok a monitorom 16:9 es és ezért nyomott kicsitt a kép,és a vsyn is kéne hogy tudom megoldani ezeket ?
-
RoBorg
tag
válasz
(Bundás) #365 üzenetére
Akkor jó, hogy nem próbáltam ki...Bár már volt az eszembe, hogy meg kellene nézem.
S szerintem teljesen érthető, hogy nem adják ki a kezükből az ellenőrzést. Mint ahogy az is, hogy sok mindent nem tettek be a játékba, amiért a fórumon is visítanak az emberek.
Engem inkább az lep meg, hogy sokat milyen behatároltak ott. Nem tűnik fel nekik, hogy több mint 1 éve fejlesztik a játékot, amihez mindenki ingyen hozzájuthat. De a fejlesztőknek is kellett fizetni lakást, rezsit, kaját ez idő alatt. (csak hogy a legfontosabbakat említsem). S erre honnan volt pénzük? A saját zsebükből? Miközben hobbiból foltozgatják a játékot? -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, win7 alól nem lehet tolni?
-
(Bundás)
addikt
Hát nézd, nem tudom pontosan a történetét, de ezt a szerver-host "megoldást" kiadták pár embernek tesztre, vagy mit tudom én, erre publikálták és mindenki tolja.
A QuakeLive ingyenes, a bevételt a reklám és a szerver hosting tenné, szóval nem tudom miért van mindenki kiakadva, hogy letiltották az egész "mókát". -
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Esetleg valaki nyomja fullHD? ha igen akkor leírná a tapasztolatokat? Mennyire élvezhető nagy monitorn, kisebb felbontásban nyomja, milyen videókártyája van, kell hozzá vga, stb..thx
-
Sequor
csendes tag
[A magyar QuakeLive szerverek.] - Igaz nem publikus, QuakeLive-ból nem látható.
-
Sequor
csendes tag
Németországban és Romániában 31-es pingem van, így aztán nem is értem miről beszéltek.
[cybergames.hu]
[QuakeLive Lan Vácott.]
[#QuakeLive.hu IRC csatorna QuakeNeten, help] -
JNashville
senior tag
El sem hiszem, végre megy pár napja a QL Win7 alól is (legalábbis nálam), fél év után annyira, de annyira üdítő volt egy CTF-et játszani. Mondjuk megkoptak a reflexeim, de majd visszajönnek.
-
Sequor
csendes tag
-
(Bundás)
addikt
Az igen, és azóta aktív vagy? A nick-ed szabad tudni, vagy titkos?
Beerwolf
Új vírusirtót, tűzfalat nem telepítettél mostanában? Amióta újratelepítettem a Windows 7-et (új driver-ekkel) ablak módban pl. nem jelenik meg a képernyő, csak teljesben. Próbáld meg ALT+TAB-al váltani a képernyőmódot, vajon lesz-e kép is.
Nálam a legjobb ping a román szervereken van, aztán német-francia ahol érdemes még játszani. Legyel szerókon 90 felett van a ping. -
Beerwolf
senior tag
Ki akartam próbálni, meg is találtam egy lengyel szervert, gondoltam benézek, de amikor beléptem a játékba, és épp rányomtam vna a join match-re a hang beakadt a képernyő meg szürkére váltott egy 5mp-re és a képernyő utána meg szürke is maradt, viszont a hang visszatért.
Kiléptem és újraindítottam, ugyanez. Megnéztem más szervereken, de az eredmény ott is ugyanez volt. A beállitásokat visszavettem defaultra, bngészőben indítottam, de úgy se lett jó. Mindig ugyanaz a szürke képernyő jött 5mp befagyás után.
Viszont ami érdekes, hogy Practice módban játszva minden OK volt.
Valami 5let erre a problémára? -
RoBorg
tag
válasz
Beerwolf #340 üzenetére
Ha 'Play Online'-nál vagy..a kis képek fölött (a duel detective szöveg mellett) van egy olyan 'Customize' feliratú szürke gomb. Ha azt megnyomod, lenyit egy beállító részt 6 legördülő menüvel. Az utolsóval, 'Game Location' tudod szűrni ország szerint. (több más dologgal együtt) Viszont jobb lenne, ha ping szerint lehetne. Az meg nincs. Így ez sem garancia, hogy jó lesz. Próbáld ki!
-
Beerwolf
senior tag
Elég bosszantóak azért ezek nagy pingek.
Titeket nem zavar? Nem lehet valahogy országonként szelektálni a meccseket?
Tudom, hogy ez a rangos rendszer van, de mégis, azért nem ártana az sem. -
RoBorg
tag
válasz
(Bundás) #336 üzenetére
A fegyverszámozás: így is jó. Köszi ezzel már megoldom.
Ja, Win 7 RC, build 7100. Ezzel most azt mondod, nem vagyok JÓ QUAKER?
Na csak találkozzunk újra, aztán kapsz rakétát a pofádba!!!
Az FPS? Hát igen, mióta az autoexecbe belepiszkáltam eléggé visszaesett. 60-80-90 között ugrált egyfolytában. Nem tudtam miért...aztán eszembe jutott, hogy F@H megy a háttérben. Ha valami számitásigényesebb progi fut, akkor lecsökkenti a prioritását. Valójában nem tudom mennyire veszi vissza, de biztos nem 0-ra. Így a kikapcsolása jobb megoldásnak tünt. Igazam lett, azóta meg van a stabil 125 FPS.
-
(Bundás)
addikt
Ja, szerintem hagyd a Prism-t, ha kellenek a kiegészítések.
A fegyverszámozás fejből nem megy, de ha practice módban pl. qzdm6-on beírod a konzolba "/weapon 1", akkor egyből arra fegyverre vált és már tudod is hova rakd.Menü + kérdőjeles témára, érdekes dolgok folynak a gépeden.
Milyen fajta Win 7 az? RC, vagy már végleges, magyar, angol? Bár lényegtelen, a jó Quaker nem a game settingsbe konfigol.
Amúgy stabil 125 FPS megvan? Vagy ingadozik?
-
Beerwolf
senior tag
Most kezdtem el játszogatni vele.
Nagyon bejött! -
RoBorg
tag
válasz
(Bundás) #332 üzenetére
Athlon x2, radeon 4850, 2 gb
...akkor hagyjam a Prism-et?
Végülis semmi gond az alap FF sem.A "konfig 2 profil" témának majd este utána olvasok.
köszi. Van valami lista, hogy mi mit jelent? pl. ami most eszembe jutott, melyik fegyver hányas számú, vagy irhatom csak a nevét a configba?
Amúgy, amit átállitottam, az müködik. Köszi. Még finomitani kell rajta, de határozottan jobb.
Azt is észrevettem, hogy van egypár dolog a menüben, aminél csak kérdőjelek vannak, de a játékon belül rendben van. Gondolom ezekkel nem is törödjek. Örüljek, hogy mennek...Meg akkor meg is fordítanám a dolgot, amit a 'más gépeken azonos beállitás a profilomból' témával kapcsolatban mondtam. Ezzel az autoexec.cfg-vel simán megoldhatom, ha a 4850-t mellőznöm kell és egy gyenge Intel GMA-val szerelt laptoppal játszanék. Csak csinálok egy mindent alapra állitó autoexec és már fut is. Ezt is jó tudni.
Quan-Chi: hehe, kicsit low volt a fov akkor a tanárnál.
jaja...
Ők meg a fülestől nem hallották, mit beszél a tanár.
-
(Bundás)
addikt
Dolgoznak rajta, hogy a Prism elfogadja a pluginokat, de eléggé macerás a dolog.
Nem tudom milyen géped van, 1 mag környékén persze hozhat némi pluszt a Prism, főleg kevés memória esetén.
A "konfig 2 profil" témának majd este utána olvasok.
Quan-Chi: hehe, kicsit low volt a fov akkor a tanárnál.
-
Quan-Chi
őstag
Quake Live -ról mindig az unalmas mérnök infó és programozás órák jutnak az eszembe az egyetemen
... elöl 2-3 kocka lefoglalta a tanárt míg megcsinálták feladatot , addig mi függtünk hátul , és mikor a srácok elől végeztek 1 doboz cigiért és 2 sörért átadták a komplett hibátlan megoldást
-
RoBorg
tag
válasz
(Bundás) #329 üzenetére
A IV. kérdés kapcsolódott a III.-hoz. Éppen az volt amit irtál, hogy hogyan tudom elérni, hogy a profilomba olyan beállitás legyen, amit szeretnék, ha az autoexec nem írja felül.
FF 3.5.5-öt használok.
Na, most próbáltam ez a Prism-et is amit itt korábban irtatok. Tetszik a dolog, de ahogy nézem ua. erőforrást zabál. Vagy csak annyira kicsi a különbség, hogy nem vettem észre.
De ezzel kapcsolatban is van kérdésem, ha nem gond. Nem tudom te használod-e.Szóval: ugye ez egy lecsupaszitott FF-t használ. De nem lehet valahogy meggyőzni, hogy bizonyos kiegészitőket betöltsön? Én most arra gondolok, hogy fent van a QuakeLive DemoPlayer is, de az csak a 'teljes' FF-ban jelenik meg. -
(Bundás)
addikt
Windows 7 nem gond, nekem is az van.
II. igen, azt kell
III.sajnos nem írja felül. A koncepció lényege valóban az amit írtál, de nem sokan használják igazából. Lehet van módja a módosítások profilba való feltöltésének is, majd utána nézek.
IV. nem értem a kérdést
V. a writeconfig xxx.cfg parancs kimenti egy fájlba az aktuális konfigot az összes jelenlegi módosításával.Milyen böngészőben játszol?
-
RoBorg
tag
válasz
(Bundás) #326 üzenetére
1. autoexec.cfg-om nincs.
2. mindig is ilyen volt. Március óta játszom. Nem volt semmi FPS előéletem, így elmondhatjuk: elég noob voltam (teszem hozzá még az is vagyok), de hogy kezdek ráérezni szeretném kicsit kényelmesebbé tenni.
3. jelenleg win7. Ez lehet a baj?Elolvastam a GyIK-ot...Akkor most felmerült bennem pár kérdés.
I. ezek szerint nem véletlenül irják, hogy ne piszkáljunk bele a repconfig-ba. Bár értelmesebb lett volna, hogy felesleges, mert nincs hatása.
II. akkor a szerkesztés után a repconfig-ot át kell nevezni, hogy az legyen az első amit betölt. Jól értettem?
III. Így felülírja profilomban is? Akkor késöbb már helyesen fog müködni az autoexec nélkül is? Mert ugye az egyik erőssége ennek a koncepciónak, hogy világ bármely pontján játszhatók a saját profilomon keresztül, anélkül hogy a gépemet cipelnem kellene. Persze, ha a másik gép is megfelel a rendszerkövetelményeknek.
IV. Ha nem hogy tudom elérni, hogy a profilomba olyan beállitás legyen, amit szeretnék? Vagy az fix, nem változtathatók rajta?
V. Ha jól következtettem ki ez a '/writeconfig xxx.cfg' parancs kiirja a használt configot.Egyébként elég gáz, hogy 2féle beállitásom van, de egy harmadikkal megy a játék.
-
RoBorg
tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérésem, ha tudok segíteni. Már kezd felhúzni ez a konfig beállitás.
Sehogy sem sikerül elmentenem.Először reseteltem. Majd a weblapon beállítottam,ahogy szertném, de láttom bent nem azt használja. Ott is beállitottam, abban a játékban jó is, de ahogy új szervert keresek, állíthatom be megint. Miért van ez? Mit rontottam el? S mit kell csinálnom, hogy megjegyezze?
-
syC
addikt
Néha ictfezek, csak kicsit zavaró a 140es ping
-
(Bundás)
addikt
játszik még innen valaki egyáltalán?
-
(Bundás)
addikt
Ha minden jól megy online ismét a QuakeZero.hu.
-
mobbo
senior tag
macbook 1.83 c2d + gma950 +ffox + snowleo + minden maxon: akadas nelkul megy
-
jss8
csendes tag
lessétek meg az új oldalunk
-
Sequor
csendes tag
-QUAKE LIVE is now available for Mac OS X and Linux.
-
Sequor
csendes tag
-
Sequor
csendes tag
Próbálkozhatnál olyannal is, aki visszalő.
-
(Bundás)
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Kicsit lehalt a totyik, nem srácok? Mindenki belebotlott a Quad-os szomszédba?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez a Kvéklájv mennyire megy Linux alatt (Ubuntu 8.04), Firefox-szal?
-
sto1911
veterán
Talaltam egy nagyszeru leirast a Q3 menu file-okrol, akit erdekel a hud keszites, az nezzen ra: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest