- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
xAttilax
őstag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Arduinoval szeretnék soros porton kommunikálni pythonon keresztül. importáltam pyseial-t de folyamatosan: "AttributeError: partially initialized module 'serial' has no attribute 'Serial' (most likely due to a circular import)" hibát kapom .Google féle segítségeket már próbáltam, serial modul letelepítés, pyserial újratelepítés..stb Remélem valaki találkozott már vele és tudja a megoldást.
köszönöm. -
xAttilax
őstag
válasz
cousin333 #1535 üzenetére
Ez is nagyon jó
köszönöm szépen.
Így már a program első (könnyebbik) része tök faszán működik is . Nem szoktam programozni és pythont is csak érdeklődés szintjén tanulgatom, szóval tök jó, hogy megy.
Viszont a második rész ahol már 10db-ot kell beolvasni és külön generálgatni egy táblába már nekem lehet, hogy túl nagy falat lesz, szóval ha nem baj még zaklatni foglak titeket
-
xAttilax
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget/tanácsot vagy egy kis iránymutatást kérni.
Egy mappában lévő excel fájlokból szeretnék 1 adatot kiolvasni és listába rakni.
import xlrd
file_location = "C:/ana/egy.xlsx"
workbook=xlrd.open_workbook(file_location)
sheet=workbook.sheet_by_index(1)
elso=sheet.cell_value(1,1)
f=float(elso)
a=[f]így kitudom olvasni egy excelből azt az adatot amit szeretnék, viszont úgy lenne optimális nekem ha valami for ciklussal végig szaladna a mappában lévő excel-eken (a név akár lehetne "1" "2" "3" a könnyítés véget) és bedobálná a számokat egy listába.
Szerintetek egyáltalán lehetséges a mappában való végig pásztázás?
-
xAttilax
őstag
Sziasztok!
Most kezdtem el pythont tanulni, minden előképzés nélkül, pusztán kíváncsiságból
Választásom kezdésnek Kóós Antal: python a gépben című könyvére esett. Haladok is szépen (lassan) viszont van egy feladat amit nem igazán tudok megoldani a könyvben olvasottak alapján, vagy csak pusztán a enumerate függvény lényegét nem értem:"Az input() utasítással kérjünk be egy karakterláncot, és adjuk össze a benne szereplő
számjegyeket! Pl. az „abcdef512uuu9m” esetén az összeg 17 lesz. Tippek: külső for ciklus a
lánc karaktereire; belső for ciklus a karakternek az enumerate(„0123456789”) objektum
általi tartalmazásának ellenőrzésére; utóbbiban az index egyben a szám értékét is megadja."ez lenne a feladat de nem igazán értem, hogy a enumerate(„0123456789”) hogy adná össze a számokat.
segítségetek előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel PC , i7 8700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest