Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orton96
aktív tag
Sziasztok. Most kezdtem el Ubuntut használni és a Linux rendszerekről szóló Full Circle nevű ingyenes netes újság magyar fordításában felkeltette az érdeklődésemet a python programozás. Az első feladat nagyon egyszerű:
"Néhány sornyi kódot fogunk írni egy gedit-féle szövegszerkesztővel, majd pedig megtárgyaljuk, hogy melyik sor mit végez. Gépeljük be a következő négy sort:
#!/usr/bin/env python
print 'Hello. I am a python program.'
name = raw_input("What is your name? ")
print "Hello there, " + name + "!"Ennyi az egész. Mentsük el hello.py néven valahova. Én talán egy home mappabeli python_peldak nevű mappába tenném. Ez az egyszerű példa már mutatja, hogy mennyire könnyű a kódolás Pythonban. Mielőtt használnánk a programot, előbb futtathatóvá kelltennünk. Ezt a
chmod +x hello.py
parancs begépelésével érhetjük el abban a mappában, ahol a python fájlunk van. Most már elindíthatjuk
a programot.Hello. I am a python program.
What is your name?
Ferd Burphel
Hello there, Ferd Burphel!
greg@earth:~/python_examples$ "Akárhogyan is próbáltam, nem sikerül megcsinálni. Soha nem nyitja meg, mindig arra hivatkozik, hogy nem létező fájlt vagy mappát akarok megnyitni...
(a gép 2.7.3-mas python fájlokat ismer fel a terminál szerint)
Valakinek van ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- GamerPC RX 9070/7700X/32GB DDR5/1TB M2
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Lenovo Legion 5 pro
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest