Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Vision #20015 üzenetére

Köszi! :R

React-re gondoltam volna frontend alatt. Abból gondoltam csak, hogy relatíve egyszerűbb lehet, mert a karrierváltó bootcamp-eken azt tanítják általában.

törölt tag

Hasonló kérdésem lenne nekem is, mint AssAssynn-nak, annyival vagyok könnyebb helyzetben, hogy vannak konkrétabb elképzeléseim meg valamilyen szinten kapcsolódó tapasztalataim.
    Kreatív területről (3D látványtervezés, animáció, vfx) gondolkozom, hogy érdemes lenne-e még most váltani...
    Az "AI" térnyerése ugye itt is jelentős, engem eléggé aggaszt és elbizonytalanít a jövőt illetően, a programozók viszont valamennyire még optimistábbnak tűnnek.

Egyik lehetséges út a gamedev (vagy AR/VR appok) lehetne, mert az Unreal Engine-t használom már most is renderelésre, így legalább azt nem teljesen a nulláról kéne megtanulni. Viszont ehhez C++ kéne, amiről úgy tudom nem egy kezdőbarát nyelv, illetve nem tudom mekkora piaca lehet ennek itthon, nem sok álláshirdetést látok.

Másik ami érdekelne még, az az Android fejlesztés. Abban annyi tapasztalatom van, hogy nagyon régen, akkor még Unity-ben visual scripting-gel "írtam" egy nagyjából Flappy Bird bonyolultságú játékot hobbiból, amit egy darabig elérhetővé tettem Play-en. Meg egyszer Java-ban, tutorialokat követve meg stackoverflow-ra támaszkodva csináltam magamnak egy olyan "youtube appot", ami gyakorlatilag csak egy olyan webview volt, ami lezárt képernyővel is játszotta a médiát...

Vagy még a frontend webfejlesztés, de az meg gondolom borzasztó telített lehet és a 3 közül az érdekel a legkevésbé. Viszont megtanulni valószínűleg azt lenne a legegyszerűbb.

Szerintetek melyik lehetne a legjárhatóbb út ilyen háttérrel, 0,5-1 év alatt lenne egyáltalán realitása bármelyikből egy piacképes tudást felszedni? Vagy 30 felett ne nagyon erőltessem már inkább én se?

Új hozzászólás Aktív témák