-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ad4m1337 #11119 üzenetére
sajnos még sehol
én tanulok
Én csak a suliból tudok kiindulni, ott se azt mondják hogy most írj egy programkot ami a következőket oldja meg, mert akkor mindenki hagyná a fenébe 0 tudással...
elmondják az alapokat, kiírás beolvasás, bekérés, függvények, ciklusok, változók, stb stb, olyan mint a bool algebra, vagyis végül is az egész számítógép and/or kapukból áll össze, program is az alapokból áll össze ,tehát azt tanuld meg elsőnek
-
bambano
titán
válasz
ad4m1337 #11116 üzenetére
nem jó a kérdés. az első programnyelv megtanulása (legalábbis nekem) teljesen más volt, mint a többi.
az elsőt hagyományos oktatás keretében (tanár táblánál magyaráz, stb.), de akkor nem csak magát a programnyelvet tanították meg, hanem az algoritmizálást is.a többit már egyénileg, különböző módokon. volt, amit először könyvből, majd gépen. volt, amit terminálon, okos fejlesztői környezetben.
az algoritmizálást szerintem példákkal érdemes, de lényeges, hogy a példák kicsik legyenek, és mindig egy újdonságra koncentráljanak. kicsi: 6-8 soros.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ad4m1337 #11042 üzenetére
megfogalmazni nem tudom, de a lényeg, hogy nem lehet a programozói logikát tanulni, rá kell állnia az agyadnak, mint ahogy egyik tanáromat idézem, "mire végzünk a sulival, a levelek színét is RGB-be látjuk"
tehát most ha valakinek van hozzá huzalma, akkor mikor magyarázzák neki ezt, akkor érti még ha elötte nem is programozott, de akit nem is érdekel, vagy még nem tudja hogy érdekli e, annak hiába magyarázzák nem fogja megérteni, felfogni
amúgy egyszerű a dolog, nézz c++ nyelven ilyen hello word-os első feladatokat, és ha azt kapizsgálod, és bonyolultabbat is meg tudsz érteni, akkor benned is benne vannak ezek a jegyek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest