Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ad4m1337
üzenetére
sajnos még sehol
én tanulokÉn csak a suliból tudok kiindulni, ott se azt mondják hogy most írj egy programkot ami a következőket oldja meg, mert akkor mindenki hagyná a fenébe 0 tudással...
elmondják az alapokat, kiírás beolvasás, bekérés, függvények, ciklusok, változók, stb stb, olyan mint a bool algebra, vagyis végül is az egész számítógép and/or kapukból áll össze, program is az alapokból áll össze ,tehát azt tanuld meg elsőnek
-
válasz
ad4m1337
üzenetére
nem jó a kérdés. az első programnyelv megtanulása (legalábbis nekem) teljesen más volt, mint a többi.
az elsőt hagyományos oktatás keretében (tanár táblánál magyaráz, stb.), de akkor nem csak magát a programnyelvet tanították meg, hanem az algoritmizálást is.a többit már egyénileg, különböző módokon. volt, amit először könyvből, majd gépen. volt, amit terminálon, okos fejlesztői környezetben.
az algoritmizálást szerintem példákkal érdemes, de lényeges, hogy a példák kicsik legyenek, és mindig egy újdonságra koncentráljanak. kicsi: 6-8 soros.
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ad4m1337
üzenetére
megfogalmazni nem tudom, de a lényeg, hogy nem lehet a programozói logikát tanulni, rá kell állnia az agyadnak, mint ahogy egyik tanáromat idézem, "mire végzünk a sulival, a levelek színét is RGB-be látjuk"

tehát most ha valakinek van hozzá huzalma, akkor mikor magyarázzák neki ezt, akkor érti még ha elötte nem is programozott, de akit nem is érdekel, vagy még nem tudja hogy érdekli e, annak hiába magyarázzák nem fogja megérteni, felfogni
amúgy egyszerű a dolog, nézz c++ nyelven ilyen hello word-os első feladatokat, és ha azt kapizsgálod, és bonyolultabbat is meg tudsz érteni, akkor benned is benne vannak ezek a jegyek
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen egeret válasszak?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4200U/8GB DDR3/Win 10Home/12,5" FHD/ !ÉRINTŐKÉP!/!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 - i7-11GEN I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IWL: i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo V155-15API - Ryzen 5 I 8GB I 512SSD I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Sony Playstation 5 1tb, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
- Shure Podcast mikrofon
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

én tanulok