- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kkdesign #9652 üzenetére
PowerShellel lehet mutatókat cserélgetni, így aztán script is írható: [link]
ZTE_luky: Nekem sem volt gimnáziumban anno informatika képzés, bár volt terem, és bejártunk. Elvégezhető anélkül is, ha az egyetem alapokról oktat. Ha nem, és erős alapokat várnak, akkor neked kell eldöntened, bírod-e. Csodát nem lehet tenni, több év oktatást csak úgy tudsz pótolni, ha keményed tanulsz.
A diszkrét matematika nem nehéz, de nélküle az informatika elképzelhetetlen. Van pár területe, amit nagyon kell tudni, ezt viszonylag hamar pótolni tudod.
Itt vannak a wikipédiáról a területei, vastaggal jelöltem, ami szerintem már most nagyon kellhet:
Gráfelmélet
Kombinatorika
Játékelmélet
Algoritmusok
Számítástudomány
Kriptográfia
Logika
Információelmélet
Halmazelmélet
Valószínűségszámítás
Számelmélet
Algebra
Geometria (diszkrét geometria)
Topológia (egyes területei)
Operációkutatás
Szóval majdnem mind. A többi is kelleni fog, de ezeket jó eséllyel egyetemen is venni fogjátok. Igazából egyetemen k.rv@ nagy szívás tud lenni a matek, főleg, ha kemény a tanár, és téged még az idegennyelv is hátráltat. Az bárkit hátráltat ilyen tárgyaknál, akkor is, ha kitűnően beszéli.Programozásra maximum könyveket tudunk ajánlani, ami nagyon fontos, hogy megismerd az algoritmusokat, illetve - a jelek szerint - az objektumorientált szemléletet.
Ha ezek közül tényleg egyikhez sem tudsz hozzászólni, de már most elvárások, akkor a helyedben elgondolkodnék passziváláson, pár hónap alatt a nyelvben és tudásban is sokat tudsz pótolni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Akciókamerák
- Elődjéhez képest sokat változott a Redmi Note 15
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- MSI GTX1660 super 6gb új állapot OEM 2db.
- Realme GT2(használt, független, 128 GB, 8 GB RAM, szürke)
- GAMER PC! i7 12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE - OLED 240HZ
- Belépő GAMER PC! i5-12400F / RX 6600 XT / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest