Hirdetés
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- Billentyűzet-választó: mechanikus vs membrános – kinek melyik a jobb?
- Sikerült önállóan 1 GHz-re és két magra ugrania Indiának
- Kiviszi a CES-re csúcskábelének prototípusát a HDMI LA
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- Androidos fejegységek
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
[LOLDMA]
üzenetére
csak mivel vannak párhuzamosan végzett munkák, ezért buktad.
pl ha egy munkád 8-tól tart kilencig, egy másik pedig 8-tól 10-ig, akkor máris 3 órát vontál ki 2 helyett. muszáj intervallumokkal számolnod, nem úszod meg. persze akkor nem muszáj, ha az algoritmusod előtt egyszerüsíted az intervallumokat, először is vágod őket az utazások szerint, majd diszjunkt uniókat képzel a munkák intervallumaiból. de ez lényegében hasonló algoritmust fog adni, mint az előzőek, csak más visszavezetéssel. -
orbano
félisten
válasz
[LOLDMA]
üzenetére
ezt a kivonás dolgot nem egészen értem. ha elkezded kivonogatni az eredeti intervallumból a mnkák intervallumait, akkor például megeshet, hogy több kis intervallumod marad. skalárisan pedig nem vonhatsz ki, mert vannak átfedő intervallumok. ergo az algoritmus még nem teljes, alapesetben egy rekurzóra van szükség:
legyen elemi művelet az utazás intervallumából egy munka intervallumának kivonása. alapesetben ezt a műveletet meghívod minden, az úttal nem diszjunkt intervallumra. ennek a műveletnek az eredménye egy intervallum _lista_, ami az utazás még munka nélkül telt darabjait alkotja. erre a listára megint meg kell hívni az összes vele konjunkt munka kivonásának műveletét. ha egy ilyen művelet során ez a lista nem változik, fix ponthoz értünk, terminálhatjuk a programot.
ennek a programnak véleményem szerint bonyolultabb a szerkezete az általam felvázoltnak. persze sql alatt nem tudom melyik oldható meg könnyebben. -
F-ECT$
titán
válasz
[LOLDMA]
üzenetére
Példa volt, nincs időrendben semmi, de az ORDER BY segít

Én arra gondoltam, hogy egyesével végigmegyek az UTAZÁS táblán, kiválogatom hozzá azokat a MUNKÁKAT, amik ez alatt történnek, 4 ilyen eset lehetséges:
-UTAZÁS magába foglalja a MUNKÁT,
-MUNKA magába foglalja az UTAZÁST,
-MUNKA előbb kezdődik, mint az UTAZÁS és az UTAZÁS alatt ér véget,
-MUNKA az UTAZÁS alatt kezdődik és utána ér végetEnnyi biztos. A gond akkor kezdődik, hogyha sok 1-es típus van, mert az elkezdi feldarabolni az UTAZÁS intervallumát, és valahogy dinamikusan lehet csak ezt kezelni szerintem, az meg rohadt lassú lesz. Szerintem a te megoldásod is itt hasal el, de javíts ki ha tévedek.
Jester01: Ilyen intervallum kezelésre tudsz konkrét pédát mutatni?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
[LOLDMA]
üzenetére
cookie-val, megpedig az identifier elnevezesuvel
roviden ket lehetoseged is van:
1: bejelentkezel ugy, hogy a ne leptessen ki es az ip ellenorzes tiltasa mezo is pipalva van, megnezed a bongeszoben, hogy mi az identifier cookie aktualis erteke, s azt elkuldod a programban a http keresekkor (ez csak addig mukodik, mig nem jelentkezel ki)
2: a bejelentkezo form alapjan csinalsz egy http kerest, amivel bejelentkezik a program, s a valaszkent kapott identifier cookie erteket hozz\acsapja a tovabbi http keresekhez
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 15 Pro Blue Titanium 128GB (Akku 88%)
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0226)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, számla, 6 hó gar - több db
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest