Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz emvy #17685 üzenetére

Köszönöm! :R
    Megnyugtat, hogy úgy látom alapvetően jó volt az elképzelésem, csak szokás szerint kicsit túlbonyolítottam a dolgot (pl. azzal, hogy mindent csoportokba rendeztem) – ez meg gondolom majd idővel meg a megszerzett rutinnal változik majd.

1. Jogos, látom én is. Azt hittem, hogy jobban át tudom majd tekinteni, hogy mi hova tartozik, de leginkább csak jól összezavartam magam vele.
    2. + 3. A \b-vel szerettem volna a string végét ellenőrizni, de valami érthetetlen okból nem a végére raktam. (Persze lehet, hogy ott sem lett volna jó helyen. Szerk.: ott sincs jó helyen, nem jól értelmeztem, hogy mit csinál a \b.)
    4. Ó basszus, valóban! *homlokra csapós szmájli* Erre magamtól biztosan nem jövök rá. Itt is a saját dugámba dőltem, mert itt pont azért használtam tartományt \d helyett, hogy akkor majd jobban szembetűnik, hogy ott két opció közül kell egyet megtalálni.

#17686 dabadab: Neked is hálás köszönetem! :R Sikerült magamnak egy amúgy is nehezen átlátható kérdéskört egészen túlbonyolítanom olyan dolgokkal, amikről azt hittem, hogy majd segítenek (például a capturing group-okkal).

Külön hálás vagyok mindkettőtöknek a hozzáfűzött magyarázatokért, sokat tanultam belőlük. :) Leginkább arról, hogy bőven van itt még gyakorolni való...

Új hozzászólás Aktív témák