Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Hogy en milyen sokaig szerkesztek, bocs, votma.
Hat en 1. bedobtam set-be az egeszet 2. rendezve mentem vegig csak amig az elem nem nagyobb mint a szumma fele (a kisebbik keresese) es csak megneztem hogy az "elvileg parja" benne van-e a set-ben (igy - persze set implementaciotol fuggoen - elvielg o(n), bar ennek most itt nincs ugyse jelentosege)
A masodiknal az elso keresesevel harmadaig, masodiknal onnan felfele a maradek feleig mentem, a 3.-at ott is set-ben ellenoriztem.
De ez csak megszokasbol, brute force mindent 2x (3x) mond mo'dban is boven eleg volt itt. -
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
A teljesen naív megközelítésben n^2 ill n^3 alkalommal fut le a ciklusmag, ezen azért lehet javítani, mert így tulajdonképpen minden esetet 2! ill 3! alkalommal talál meg. Aztán a számokat szépen sorba lehet rendezni és ezt kihasználni, az elsőnél simán el lehet sütni egy bináris keresést, a másodiknál nem ennyire triviális, de ott is látok lehetőséget ennek a kihasználására.
Na de hát ez tök mindegy, ha a full kretén megoldás is kb. azonnal adja az eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Kompakt vízhűtés
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- DELL VOSTRO 3490 (Core i5--10210U / 16GB / 256GB / 14"FHD / HUN BILL/ Win11) 27% ÁFA
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB fekete garanciával
- Xiaomi 15T Pro 12/512gb - Makulátlan, Euronics számla, garancia, akár beszámítással
- iPhone 15 Pro Max Spacegray 100% akkumulátorral!
- ÚJ 32GB DDR4 3200AA Laptop memória
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest