Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz szata.68 #11877 üzenetére

Szerintem kár felhúzni magad. A kérdésedre olyan embertől kaptál választ, aki hasonló szoftverek fejlesztéséből él.

Ma Budapesten egy senior fejlesztő bérköltsége a havi másfél milliót karcolja, és erre jönnek rá a járulékos költségek (irodabérlés, adminisztráció stb). Jól látod, hogy a te helyzetedben egyedi szoftvert készíttetni az nem opció. Ezek a félmilliós meg másfél milliós költség becslések, amiket említesz, teljesen nevetségesek.

A másik - a felhős, havi díjas konstrukció igazából neked sem olyan rossz üzlet, mert tervezhető havi költséget kapsz, plusz ingyen backupot, nem kell aggódni, hogy mi lesz ha elromlik a számítógéped. (A fejlesztő cégnek meg tervezhető havi bevételt jelent, ezért nyomatják nagyon ezt a konstrukciót)
    Egyébként a legtöbb ilyen felhős szoftver fel van készítve arra, hogy mi történik, ha nincs stabil internet kapcsolat. Ezt a szoftverek gyártóitól kell megkérdezned, hogy mennyire támogatják ezt a fajta helyzetet. Lehet, hogy el se indul a szoftver offline, de az is lehet, hogy elég neki, ha 2-3 naponta szinkronizál a felhővel. Úgy gondolom, neked ez lesz a fontos döntési szempont, kérdezz utána.

• biker

nagyúr

válasz szata.68 #11877 üzenetére

1: a mobilappos rendszerből a mobilapp 3-5 millió, és hol a backend? 500e a tervezés mondjuk egy desktop+android+ios+notification rendszernek.

2: mi a bánatos bokámra kell neked fogászati nyilvántartó rendszer? autószervizbe? hulladék újrahasznosítóba? vagy fogorvosi/fogtechnikusi rendelőbe?

Innentől meg még én vagyok a helikopter?

Új hozzászólás Aktív témák