- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Create. #14334 üzenetére
Aha, csak kiderült, hogy mit értesz natív alatt. Az ötleted támogatom, hogy csinálj egy Spa-t saját kútfőből, keretrendszer nélkül javascripttel, csak a helytelen "natív" szó használaton poénkodtunk.
Ugyanakkor Ezékiel-nek is igaza van, hogy előbb - utóbb elkerülhetetlen lesz a frameworkök ismerete, használata.
-
martonx
veterán
válasz
K1nG HuNp #14126 üzenetére
"attol fuggetlenul hogy en pl egyetemre jarok semmit sem tanultam ott amit nemileg is kamatoztatni tudtam a webes palyafutasom soran" - maximálisan egyetértek, sajnos a magyar felsőoktatás (hm, elnézve az általános iskolás gyerekeimet, ez sajnos inkább az egész magyar iskola rendszerre vonatkozik, nem csak a felsőoktatásra) picit sem gyakorlat, hanem a halál felesleges elmélet híve. De nem akarnék itt ezzel flame-et elindítani
-
martonx
veterán
válasz
dabadab #14075 üzenetére
Mindkettő html-be rakott bindingokat használ, itt ki is merül a közös halmaz. Az angular egy rohadt nagy framework DI-al, elvárt konvenciókkal stb, míg a vuejs egy kis reaktív lib. Ezen belül a motorház alatt is drasztikusan különböznek, ahogy a reaktivitást kezelik. Ilyen téren a vuejs közelebb áll a reacthoz, mint az angularhoz.
A svelte meg teljesen külön út, az egy disappearing UI framework (a saját definíciójuk szerint), azaz build time generálódik belőle egy végső vanilla js reaktív rendszer, nincs saját futtatója, hanem inkább egy nagy compilernek lehet felfogni. Ezért van, hogy svelte-nél még a js szintaktika is spéci, nem csak a templating. Viszont a végeredény mindennél kisebb js file-t eredményez, mivel nem kell bele több tíz kbyte-os futtató környezet.
-
martonx
veterán
válasz
cattus #14066 üzenetére
Előre bocsátom nincs tapasztalatom Angular 2-vel, állítólag az már közel se olyan gáz, mint az 1 volt anno, tutorialokat nézve, engem olyan nagyon nem győztek meg, bár határozottabban élhetőbbnek tűnt, mint anno az Angular 1.
Ahogy mondtam a react is élhető, csak épp nem jó. De ez már erősen ízlés kérdése van aki imádja, hogy js-be html-szerűséget taknyol bele, és a legutolsó inputhoz is kényszeresen komponenst kell gyártani nem kevés boilerplate kód árán, szóval akinek ez bejön, annak a react teljesen jó választás.
Én jobb szeretem a vuejs irányt, ahol a html-be kell minimális extra szintaktikával beletenni a bindolásokat, aminek az ára, hogy egyszer-egyszer (ez mondjuk maximálisan igaz a reactra is) elő kell venni a dokumentációt, és megnézni, hogy mit hogy kell. A bind-okkal rengeteg boilerplate kódot meg lehet spórolni, és ugyan itt is érdemes minél több, minél kisebb komponensre bontani a kódot, mégse kell annyira kényszeresen, annyira atomi komponenseket gyártani, mint react-nál.
Illetve a react élhetősége a hook-okkal határozottan javult, előtte kis túlzással redux kellett még egy hello worldhöz is.Nagyon szemezek még a svelte-vel, mert hasonlít a vuejs-hez, viszont a készülő js bundle jelentősen kisebb tud lenni, és vannak olyan projektjeink, ahol a pagespeed mindennél fontosabb, ha csak pár tíz Kbyte-ot megspórolunk oldalbetöltésenként, már az is nagy előrelépés tud lenni pl. SEO-ban. Viszont svelte-nek nem csak a bindolásához kell egyedi szintaktika, de néhol a js kódjához is.
-
martonx
veterán
"Oszinten szolva engem leginkabb a react iranti hatalmas rajongas lep meg." -
ebben nincs semmi meglepő. A react nem jó, de annyira meg nem rossz, hogy akinek nincs szerteágazó tapasztalata azt eltántorítsa magától, mint anno a szintén agyon hypeolt, de bűn szar Angular 1.
Anno a jquery-s nagyon nehezen reaktivizálható oldalakhoz az Angular 1 tűnhetett a megoldásnak. Csak az annyira szar volt, hogy hype ide vagy oda, előbb-utóbb mindenki sikítva menekült tőle.
Aztán színre lépett a react, aki előtte Angularozott, az megváltásként tekinthetett rá, noha ez se jó, de ahhoz képest, hogy az Angular 1 mennyire bűn szar volt, ez azért élhető. És ott van a másik nagy csoport, akinek semmi MVVM / webes tapasztalata nincs, most kezdenek js-ezni (vagy vastag kliensről webre átállni), őket sem tántorítja el magától, mert annyira nem rossz. Sőt sok esetben ami nem is a react előnye, de aki elsőre találkozik a webpack-el, HMR-el, az még rá is csodálkozik, hogy jé, hát ez sokkal jobb, mint amit előtte vastag kliensekhez használtam. És az ő fejükben nem válik el, hogy ezek az előnyök nem is a react, hanem a webpack előnyei(tudok több ilyen java-s ismerőst mondani, akik a react óriási előnyének a HMR-t mondják).
Ergo a sok fenti okból kifolyólag, a react tök jól el van, és népszerű. Szerintem.
-
martonx
veterán
Félre értettél, nem a vinfos formokkal technikailag van bajom, se nem a C#-al (amit az egyik legjobb nyelvnek tartok). Egyszerűen a klasszikus vastag klienseknek (teljesen mindegy, milyen nyelven készülnek) leáldozott, nem is véletlenül. Persze van pár spéci felhasználási terület, ahol mindig is a vastag kliens lesz A megoldás, de ettől még ez általánosságban igaz marad. Ez nem egy trendi frontend rohanás, ahol havonta jönnek ki új hypeolt trendek, hanem ez egy immár évtizedek óta tartó folyamat vége.
Minden webre és mobilra költözik, a vastag kliensekkel már csak azok foglalkoznak, akik beleragadtak ebbe a közegbe (vagy azért ragadtak bele, mert programozóként nem tudnak megújulni, vagy azért mert pont azokon a spéci területeken dolgoznak, ahol erre van szükség).
És fontos megjegyezni, hogy ennek nem feltétlenül van köze a programozói tudáshoz sem. Attól még lehet valaki jó programozó, hogy beleragadt a vastagkliens mocsárba.
Ahogy attól sem lesz jó programozó valaki, hogy js vonalon minden hónapban új frameworköt próbálgat csillogó szemmel. -
martonx
veterán
válasz
Reflax #14017 üzenetére
M.I.-hoz leginkább Python vagy C++ szokott menni. Bár manapság kb. bármilyen nyelven tudsz MI-zni (C#, Java stb...). Játék fejlesztéshez mintha C# és C++ rémlene, bár szvsz erre is igaz, mint az MI-re, hogy de ha nagyon akarsz, akkor bármi más nyelven is találsz példákat, frameworköket.
-
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #13937 üzenetére
Se az amazon s3, se azure blob storage nincs teljesen ingyen, noha annyira filléresek, és havi 1 EUR alatt ki se számlázzák, hogy végülis mondható róluk, hogy ingyen vannak, pár file tárolásakor.
A frontendről egyenesen felhőbe feltöltés a jó megoldás. Viszont ez esetben annyi backendednek akkor is lennie kellene, ami elküldi a signolt urlt, ahova fel kell majd tölteni a file-t, mert gondolom a credential-öket semmiképp nem akarnád frontenden tartani -
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #13931 üzenetére
Felhőben file tárolás kb. ingyenes (Aws S3 vagy Azure blob storage). Innen tudsz futtatni komplett static page-eket, Spa-kat mondhatni ingyen.
Ha kell alá backend api, akkor Aws Lambda vagy Azure Function a legolcsóbb, gyakorlatilag szintén ingyenes.
És ha a backend alá db is kell, akkor kismillió lehetőséged van. Tranzakciós db-k zsebbe nyúlosak, értsd havi pár EUR - tól indulnak mind Aws, mind Azure-ban. Nosql-ek olcsóbbak, azokat ingyen is lehet találni. Felhős NoSql-ek közül az Azure Cosmos Db-t emelném ki, mert egyrészt full ingyenes (is lehet), másrészt nosql-hez képest rohadt sokat tud. Aws oldalról a Dynamo Db hasonló NoSql, elhanyagolható a havi díja, viszont elég buta is sajnos.
Szvsz a két nagy rivális felhoszolgaltató közül Azure egy halvány fokkal jobb (többet ad, olcsóbban, és viccesen könnyű beüzemelni). De a különbség nagyon kevés, leginkább szimpátia kérdése, hogy melyik felhőszolgáltatót választja az ember. Én napi szinten mindkettőt használom.
Összegezve: Azure-ban totál ingyenesen ki tudod hozni NoSql-el, miközben a Cosmos db, egész tűrhető tudású. Aws-ben is lehet, hogy sikerül havi 1 EUR alatt maradni dynamo db-vel (lusta vagyok megnézni a pontos díjait, fejből meg nem vágom), viszont a dynamo db elég kompromisszumos cucc. -
martonx
veterán
válasz
K1nG HuNp #13914 üzenetére
Félreértettél, nem azt mondtam, hogy ne lenne jó a serverless, hanem magán a kifejezésen röhögök, hiszen emögött is pont ugyanúgy szerver van, csak épp nulla admin lehetőséggel, nulla ráhatással. Magával a kifejezéssel van a bajom, nem az eszközzel.
Én is használom, mind AWS-ben (Lambda), mint Azure-ban (Function). Azért bőven tud hátránya is lenni, mi pl. rendszeresen elérjük AWS-ben a 100 párhuzamos instance futtatási korlátot. Illetve managed szerverhez képest nem tudod magad alatt a storage-ot írni, azaz pl. nem tudsz olyat, hogy lementesz egy video file-t, amin utána Os szintent futtatsz egy külső dll-es konvertert.
Aztán, nem tudsz benne nyugodtan alapozni a memory cache-re, mert bármikor átkerülhet a végrehajtás egy másik instance-ra, bármikor lelőhetik a meglévőt. Ezzel persze együtt lehet élni, de akkor is na. -
martonx
veterán
válasz
Silεncε #13905 üzenetére
Érted, az is backend
azaz valahol egy szerveren fut. Ilyen téren mindig jót röhögök az agyonhypeolt serverless kifejezésen
Ugyanígy saas-ként lehet ám SignalR-t is futtatni, és akkor ahhoz se kell backend.@bandi0000 ja hogy android app, így már jogos, ott tényleg sok mindent meg lehet oldani appon belül.
-
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #13898 üzenetére
1. CKEditor 5-ös verziótól, egész jól segít a képek beszúrásában. Magát a képet semmiképpen se tárolnám db-ben, valahova felhős tárhelyre feltölteném, és a szövegbe csak az url-jét tenném.
2. A nosql fejben teljesen más megközelítést igényel, mint az sql. Felejtsd el a normál formákat, táblánkénti adat struktúrákat. Nem véletlen, hogy a nosql nem is jó minden esetre, leginkább a beömlő nyers adatok gyors letárolásához jó, és sokszor inkább csak kiegészíti a hagyományos relációs adatbázist (ha komplexebb adat struktúra kell).
-
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #13879 üzenetére
Attól még tök jó frontendes (css-re gondolok most itt főleg) lehet belőle, ahol meg pont az a jó ha szépérzéke van valakinek.
Én nem jelenteném ki, így kerek-perec hogy ezek az oktatások (pláne ami ingyenes) rosszak lennének / semmit nem érnek.
Noha nyilván ezt én inkább csak egyfajta kedvcsinálónak fogom fel, és ha valakinek meghozza a kedvét, akkor utána majd évekig tudatosan képzi magát ebbe az irányba.
Még mindig jobb, mintha egy több millió Forintos, fél éves XY gyorstalpaló képzés vége felé jön rá valaki, hogy na akkor ez mégse neki való -
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #13827 üzenetére
Asp.Net Core vonalon pont van olyan template ami mindenzt eleve megcsinálja neked. Indíts egy új projektet egy OAuth-os template-tel, és nézd meg a kódját.
Illetve egy helyen zavart érzek az erőben. Ha pl. google Oauth-ot használsz, akkor sem a kliens oldalnak kell a google felé authentikálnia, hanem a szerver oldalnak. És majd szerver oldalon lefut google vs szervered között, hogy sikeres volt-e az authentikációd.
Hiszen utána is a szervereddel áll a js app kapcsolatba, afelé kell minden egyes requestnél igazolnia, hogy jogosult-e. -
martonx
veterán
válasz
MATEO6600 #13727 üzenetére
Én az otthoni 32 colost pont ugyanolyan (vagy minimálisan távolabbról) távról nézem, mint az irodában. Mondjuk a 32 colosnak van egy olyan hátránya már, hogy ha jobbra alul jönnek üzenet notification-ök, nem mindig veszem észre, mert olyan nagy a képernyő, és én épp nagyon balra fent koncentrálok.
-
martonx
veterán
Samsung. Ennél pontosabb típusára már nem emlékszek. Ja és VA paneles. Tavaly nyáron vetettem magamnak otthonra a munkahellyel. Szép a képe (bár nem vagyok egy vájt szemű), elég keskenyek a kávái.
Olyan monitort kerestem, ami nagyobb mint 27 col, a felbontása nagyobb mint fullHD, és több mint 60Hz-es.
Alzában vagy nem is tudom már pont hol éppen akkor ez az egy típus szuper akciós volt, és gyorsan meg is vetettem magamnak. Kellemes meglepetés volt, nagyon jó rajta dolgozni (az íveltségétől féltem), és játszani is. -
martonx
veterán
Én 32 colos ívelt, 144Hz-es 1440p-s monitort használok munkához otthonról, főállásban meg két 24 colos normál monitort.
Szvsz nagyon jó a 32 colos ívelt 1440p-s monitor a munkához, nem érzem a hiányát második monitornak, vagy csak nagyon-nagyon ritkán.
Miközben ezen azért komolyabban lehet játszani is. -
martonx
veterán
válasz
instantwater #13680 üzenetére
A felsorolásodból kimaradt a szintén open-source nagyon jó. Net core
-
martonx
veterán
Pythonnak van ablakozó csomagja, hogy mennyire cross-platform azt nem tudom (elég szarul néz ki, azaz akár cross-platform is lehet).
QT ami még eléggé cross-platform (ha szereted magad C++-al szívatni), én leginkább a javascriptet ajánlottam volna (mondjuk Electronnal), de ha azt meg kerülni akarod, akkor kb. mindegy melyik opciót választod. -
martonx
veterán
válasz
thiclyoon #13593 üzenetére
"Adott egy projekt, tegyük fel 10000$-ért tudja a menedzsment megszerezni, elvállalni (tapasztalat ott is van, tudják, mit mennyi idő, pénz lefejleszteni)." - ez így hülyeség, a saját menedzsmenteteknek tökéletesen tisztában kell lennie azzal, hogy mennyiért dolgoznak a saját programozói, és hogy kb. mennyi munkaóra lesz lefejleszteni valamit.
Ekkor jön be a második lépés, hogy akkor erre adunk egy árajánlatot, vagy ha a projektnek fix ára van, megnézzük, hogy az mennyire találkozik össze az általunk kalkuláltakkal.
Az egészben egy dolog biztos, és fix: a programozók óradíja.
Szerintem ezzel meg is válaszoltam a kérdésedet.
-
martonx
veterán
válasz
Is-tee #13468 üzenetére
Sok előnye mellett brutálisan jó a dokumentációja, oktató anyagai: https://dotnet.microsoft.com/learn/aspnet
-
martonx
veterán
válasz
csanyiadam #13466 üzenetére
Erre valóak a webes keretrendszerek, mint pl. az asp.net core
de hiszem, hogy bármely más nyelven van egy csomó hasonló keretrendszer.
Ezekkel admin rendszert csinálni kb. ujjgyakorlat (ettől persze 1-2 nap még simán rámehet). -
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #13434 üzenetére
Illetve ahogy az állásoknál, úgy a pesti albérletnél is túl magasan van az elvárásod. Ha külföldre mennél, se rögtön egy két szobás havi 2000 fontos (nem vagyok otthon a londoni albérlet áraknál, lehet, hogy keveset mondtam?) albérletet vennél ki a gyakornoki / juniori fizudból, hanem örülnél, ha 4-ed magaddal meghúznád magad valahol.
Na, ugyanígy pesten is simán lehet kezdeni egy egyszobás albérlettel, netán csak egy szobával, nem rögtön a 150K-s albérletet kell lendületből kivenni
Azaz továbbra is azt mondom, hogy előbb a saját fejedben tegyél rendet, és vállalj el kb. bármilyen munkát (otthon / pesten / külföldön mindegy), utána lehet okosodni, tapasztalatot gyűjteni, ráérezni, hogy hogy is, milyen irányba is lenne jobb mozdulni.
Pl. ismerek olyan kollégát, aki PHP-vel kezdett, utána objective-c-vel iphone mobil appot fejlesztett, most meg a Wizz Air C#-os csapatában van. -
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #13437 üzenetére
Rengeteg olyan maszek munka van kisebb cégeknek, akik nem akarják / tudják a nagy cégek 15-20000 Ft-os óradíját kifizetni, ráadásul nagyon durván felülbecsült óraszámmal. Mégis nekik is kellenek fejlesztések, nem ritkán, egész komoly sok milliós cuccok. Csak amit egy freelancer csapat összerak nekik mondjuk 6 millióból, az egy nagy IT céggel csináltatva, nem állna meg 20 alatt. Miközben a minősége se lesz jobb a drágábbnak (lásd BKV online jegy buktája
).
No, ezek a cégek alkalmazzák a freelancereket, másnéven maszek programozókat. Ha konkrét ilyen projektek érdekelnek, keress meg nyugodtan, folyamatosan keresek embert. -
martonx
veterán
válasz
bandi0000 #13425 üzenetére
Rosszul állsz hozzá. Ha pályakezdőként túl kevésnek bizonyul valahol, akkor az azt jelenti, hogy túl magas pozícióra pályáztál. Gondolkodás helyett kezdj el bárhol dolgozni, akár csak gyakornokként, és meglátod, hogy egy éven belül magadnak fogod tudni megvaladzolni a jelenlegi kérdéseid.
Bocs a hibákért mobilról vagyok.
-
martonx
veterán
válasz
K1nG HuNp #13396 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Én is egy nagyon kis létszámú, de elit nemzetközi csapatban dolgozok. Folyamatosan az aktuális legújabb technológiák határait feszegetve. Egy napig sem érzem, hogy ezzel bekorlátozódtam volna bárhova is.
Valóban a webfejlesztés szólhat arról, hogy valaki havi 4 wordpress oldalt rak össze, vagy nagyvállalti környezetben a belső intranetes rendszerbe fejleszti le a havi huszadik ugyanolyan webes formot, de szólhat arról is , hogy nagy rendelkezésre állású, felhős microservice architektúrás, netes webkamera rendszert fejleszt, ami akár a kínai nagy tűzfalon át is működik. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Nincs neve, benne van a VS-ben, ahogy a VS Code-ban is van egy egészen jó beépített. Nagyon sokáig a VS beépített git kliense ratyi volt, de a VS 2019 esetében rengeteget fejlesztettek rajta, én itthonra már fel se raktam külön git klienst (melóhelyen meg Fork-ot használom).
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
instantwater #13345 üzenetére
Mikor használtál win10-et utoljára?
Tudod-e, mi az a WSL2 windows 10-en?
-
martonx
veterán
válasz
instantwater #13327 üzenetére
más már válaszolt helyettem
ideje elfelejteni ezeket az ezer éves berögződéseket (.net core 3 éve jelent meg, azaz 3 éve cross-platform lehet C#-al fejleszteni).
-
martonx
veterán
Mivel a Spring-et sose használtam, erről nem nyilatkoznék, de személy szerint az Asp.Net Core nagyon bejött (minimális NodeJs-es összehasonlítási alapom van). Nem kell sokkal több kódot használni, mint NodeJs-ben (amit meg kell, azt igaziból projekt létrehozásnál a CLI létrehozza, és kb. hozzá se kell nyúlni soha többé). Szóval nekem az Asp.Net Core nagyon bejött, és csak javasolni tudom, ha valaki webes keretrendszert keres magának.
Ráadásul kezd célegyenesbe érni a WebAssembly-be forduló frontendes része is, azaz pár hónapon belül előáll az a helyzet, hogy a JS végre teljes egészében mellőzhető lesz (az esetek egy részében legalábbis biztosan). -
martonx
veterán
válasz
Csaby25 #13285 üzenetére
Ehhez neked maszek / hobbi projektekre van szükséged. Ha az Asp.Net Core érdekel, akkor tele vagyok maszek projektekkel, és mondanám, hogy keress meg, csak pont a maszek munka az amikor az ember leül este 1-2 órát dolgozni rajtuk, és nagyon nehezen fér bele, hogy az idő alatt inkább bárkit is tanítsak. És ezzel szerintem mindenki hasonlóan van.
-
martonx
veterán
válasz
K1nG HuNp #13269 üzenetére
Na, akkor én meg gyorsan átfutottam a .Net-est.
et Core-t látom benne, szóval az nem is vészes. Ami viszont feltűnt, hogy ez rohadt kevés. Ez az anyag annyi, amit egyébként egy hétvége rászánásával fel tud szedni egy jobb képességű ember, pár ingyenes oktató videóval (amiből MS vonal amúgy is nagyon jól áll).
-
martonx
veterán
válasz
aurora #13202 üzenetére
Na jönnek már az infók. Így hogy kiderült, hogy ez egy PHP kód, akkor én át is irányítanálak a PHP-s topicba.
https://prohardver.hu/tema/php_kerdesek_2/hsz_1-25.html
Egészen biztosan találni fogsz valakit aki segíteni fog.
-
-
martonx
veterán
Nem túl precízek a laptopszalon adatai, vagy a keresője nem tökéletes (kattints az optikai meghajtó igen-re)
mindenestre szerintem érted, miről beszélünk, maximum nem vagy hajlandó elfogadni az igazunkat. Hogy mi a középkategória azt a processzor magok számával, frekvenciával abszolút nem lehet definiálni, a képernyő mérete meg pláne irreleváns.
Mindenesetre, ha - továbbra is a laptopszalon adataira támaszkodva - azt látjuk, hogy a legdrágább laptop 1.480.000 Ft, miközben a legdrágább laptop, amiben van optikai meghajtó 330 ezer Ft, akkor azért szerintem te is érzed, hogy miről beszélünk. -
martonx
veterán
Gyorsan megnéztem a laptopszalon.hu részletes keresőjét. Jelenleg 1342 féle laptopot árulnak. Ebből 240-ben van optikai meghajtó.
Azaz, ha az ember keres (és megelégszik a maximum közép kategóriával), akkor inkább az az igaz, hogy még lehet találni olyan laptopot, amiben van optikai meghajtó. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
Banano #13172 üzenetére
Nekem már egyik gépemben sincs optikai meghajtó. Az Xbox One-ban van Blu-ray, amit szerintem az elmúlt három évben 1-2-szer használtunk.
Illetve van egy usb-s Blu-ray íróm (na íróként még csak CD-t írtam vele, talán egyszer mióta megvan), amit szintén évi párszor be kell üzemelni, ha a gyerekek valami szereplésükről videó készül, és DVD-n kapjuk meg.
-
martonx
veterán
válasz
bozsozso #13125 üzenetére
mysql, postqresql, Microsoft sql, oracle, és akkor a kismillió nosql-ről még nem is beszéltünk. Bármelyiket választhatod, noha ilyen célre, én nosql-el nem szopatnám magam, inkább hagyományos tranzakciós sql-t választanék.
Webes rendszernél egy webes rendszerre gondolok, ami egy szerveren fut, és böngészőből lehet elérni, és használni. Itt kelleni fog neked valamilyen szerver oldali nyelv, lehet az php, JavaScript, java, c#, Python tudomisén bármi.
-
martonx
veterán
válasz
robicheck #13081 üzenetére
Minden csak rajtad múlik, ha eléggé szorgalmas vagy, bármelyikkel el fogsz tudni helyezkedni. Mindenesetre 5-6 alkalom szerintem éppen semmire nem elég, csak pénzkidobás.
Nálunk vannak kimondottan tehetséges Greenfox-os kollégák (az egyikük éppen HR területről képezte át magát), és ők is nagyon harmatos tudással érkeztek a 3 hónapos intenzív tanfolyam végéről hozzánk. Akkor gondolhatod, hogy 5-6 alkalmas képzés mire elég. -
martonx
veterán
válasz
Mr Dini #13071 üzenetére
Ez is egy jó alternatívának tűnik. És vue-val tudod használni, ami egyik kedvencem. https://www.nativescript.org/
-
martonx
veterán
válasz
BTminishop #13053 üzenetére
Behívnak állásinterjúra 200-ad magaddal, ebből felveszik azt a 100 nem teljesen hülyét, akiket 1-2 év alatt aztán kitanít a cég. Önmagában az, hogy fősikolásként mit tanultál, 99%-.ban irreleváns a cégek szemszögéből nézve.
Az a pár igazán kocka, igazán jó évfolyamtársad, meg simán elkel év közben.Szóval vagy ez utóbbi nagyon szűk halmazba beküzdöd magad folyamatos napi kódolásokkal, önképzésekkel, vagy sodródsz az árral, ez esetben halál mindegy, hogy mi van a cv-dben. Ha nem vagy teljesen hülye, úgyis felszippant a rendszer.
-
martonx
veterán
válasz
Lokids #13034 üzenetére
Mit jelent, hogy a név nem egyezik? Víz Elek, az mindig Víz Elek lesz, még ha a szóközt, kötőjelet, ékezeteket, kis-nagybetűket érdemes is normalizálni, azaz "Víz Elek"-ből csinálj egy "vizelek" nevet, és a file-ok neveivel is ugyanígy kellene eljárni. Ami még így se talál össze, az valószínűleg tényleg problémás.
Egy ilyen txt párt igazán idetehetnél.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
jattila48 #13025 üzenetére
Van értelme ezen ennyit vergődni? Tényleg van olyan file-od, ami setting és folyamatosan változni is fognak a beállítások? És ha tényleg van ilyen, akkor nem egyszerűbb adatbázisban tartani?
Illetve a .Net világában a settings file-ok változásának lekövetését file watcherekkel szokták megoldani, azaz amikor a file watcher bejelez, hogy megváltozott a file, akkor ismét kiolvasod, amit ki akarsz olvasni, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest