- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
hko
csendes tag
Az a baj hogy nem csak a mag olyan. :) Hanem kicsit szétmaszatoltam régebben, a környékén is. Eddig száraz papírzsepivel nyomultam, de látom nem ez a leghatékonyabb módzser... :DDD
-
tomcs
őstag
hmm.. mosogatogepbe berakhatom? jol neznenek ki, evoeszkoztarto tele procikkal meg memoriakkal, tanyertartoban a kartyak, alaplap a felso polcon...
:) -
hko
csendes tag
Kicsit felhozom a topicot: az lenne a kérdésem hogy milyen anyaggal lehet procit tisztítani. Mert most éppen szétszedtem a gépem, és egyszer régebben nagyon összemaszatoltam pasztával a procit (AMD TBird), mivel lehetne lesuvickolni? Pl arra gondolok, hogyha nekiesek egy régi fogkefével (Oral B rulez), akkor lehet-e ettől valami baja?
És hogy milyen kemikáliát érdemes használni (azt már láttam hogy sebbenzin OK, de a háztartási benzin is, amivel pl ruhákat tisztítanak?)? -
Pala
veterán
Tegnap este még letakarítottam a Kyro2-őm chipjét és ramjait, hát nem volt egy semmi munka!!! Nem is a tisztítással volt a gond, hanem az a nyamvadt venti olyan nehezen jött le a chipről, hogy már azt hittem, eltörik. Kb. fél óra alatt szereltem le! A venti és a borda közé gyűlt porból pedig felhő lett a takarítás alatt, amire allergiás lettem! :))
De tényleg, majdnem megfulladtam! -
nicktelen
csendes tag
A cif nem rossz, mivel ablaktisztító, ezért windows kompatibilis, linuxot pl nem tudom, mivel lehetne....
Egyébként a cégnél a profi hardveresek is ablaktisztítót használnak....alkoholt tartalmaz és az adalékok miatt cseppmentesen szárad. -
twollah
nagyúr
Van kifejezettem monitor tisztításra ajánlott lötyi.
Tesco, Office Depot stb.
Amúgy az a bevonat szerintem kell, hogy bírja a gyűrődést.
Próba képpen dörgöld meg a monitor képcsövének egyik nem használt sarkát tisztítóval, és ha nem jött le a bevonat akkor ess neki mint tót a keresztanyjának.
Azt is megpróbálhatod, hogy a folyadékot egy kis vízzel higítod. -
Ploszi
senior tag
hát , én a monitoromhoz csak tiszta vizet használok, mert féltem a visszatükröződésgátló bevonatot! vagy nem jól gondolom? :(
-
TitiRii
senior tag
én maradok a cifnél :)
de cput meg más chipeket is :)
nekem az a kérdésem lenne hogy ti mivel törlitek le a tisztitó anyagot?
a pzs xart se ér
a pamutos dolgok a kis helyeken mint pl cpu vagy egyébb chipek bolyhokat hagy a rongyok meg akár karcolhatnak is -
andorpapa
őstag
Nyugodtan használhatsz sebbenzint, nem fog kárt tenni se a CPU-ban, se a VGA chipben. Tapasztalatból mondom. Néhány kedves hűtőgyártó a magamfajta coolertesztert olyan pasztákkal lepi meg, melyek még a tömény sósavnak is ellenállnak. Na jó, ez túlzás, de hogy komoly higítózáson megy keresztül az Athlon XP, az tuti! A lényeg az, hogy nem tesz kárt a cuccban, nyugodtan lehet használni.
-
Superman
nagyúr
válasz
Zolcsy_3298 #24 üzenetére
Fura neve van. :))
-
Zolcsy_3298
tag
válasz
Satan-Claus #23 üzenetére
:DD
-
Zolcsy_3298
tag
válasz
Satan-Claus #7 üzenetére
Mi baj van a Vargáné táppal???
-
Pala
veterán
válasz
Satan-Claus #21 üzenetére
Bár egyszer egyik ismerősöm vízzel mosta le a prociját (nem csak a tetejét, hanem a lábait is!!!), megtörölte, és semmi baja nem lett a procinak, ugyanúgy ment tovább tökéletesen. Mondtam neki: hülye vagy, de aztán be kellett látnom, hogy sikerrel járt (bár lehet, hogy csak szerencséje volt; ne higgye, hogy ez mindig bejön, mert akkor szépen sorjában fogja tönkretenni az alkatrészeit!)
-
Pala
veterán
válasz
Satan-Claus #19 üzenetére
Ja, milyen poén lenne má, ha tisztítás után egy feleakkora vidikártyát raksz vissza a gépbe, mert elkopik a szerencsétlen. Az is igaz, hogy nem javallott pl. kénsavval tisztítani, bár annak van egy áldásos hatása is: TUTI, hogy levisz minden szennyeződést!!
-
Pala
veterán
válasz
Satan-Claus #17 üzenetére
Nem lesz olyan, hidd el!!!
Akkor lesz olyan, ha sebbenzinnel csak kétszer-háromszor törlöd át (mondjuk sebbenzinbe áztatott vattával), ha kb. 20-30-szor letisztítod, akkor teljesen eltűnik róla a fehérség, én már próbáltam. Az a fehér anyag egyébként nem a chip ''kopása'', hanem a maradék szilikonpaszta hajszálvékonyan szétkenve!!
Mondom, jó sokszor letörlöd és nyoma sem marad, de végülis ezt annyira nincs sok értelme megcsinálni, ha utána meg teszed rá az új pasztát! -
Pala
veterán
válasz
Satan-Claus #9 üzenetére
Egyébként hogy érted, hogy matt lesz???
Láttál már olyan VGAchipet, ami csillog??? Mert én még soha!!! Mindegyik matt!! Max. még mattabb lesz! :) -
Superman
nagyúr
válasz
Satan-Claus #7 üzenetére
Úgy látszik már tudod, hogy jártam kezdő koromban. :)))
-
Den
veterán
válasz
Satan-Claus #9 üzenetére
Hú az vganal nem jó mert kiég a szemed ráadásul homályos a kép :))
-
Pala
veterán
No jó, de ez nem válasz a kérdésre! Régen már tisztítottam procik felületét sebbenzinnel, semmi bajuk nem lett, de most ugyanezt akarom VGA-chippel megcsinálni, és az nem ugyanaz, ezért kérdem! Mondjuk a mai VGA chipek külső borítása bakelit, ennek talán nem árt a sebbenzin, de nemtom...
-
Superman
nagyúr
Én metanolt szoktam használni, tudjátok, mint amit az Indy Car autók benzin gyanánt. :DD :DD :DD
-
Pala
veterán
Nem lesz abból baj, ha sebbenzinnel akarok elhasználódott szilikonpasztát/hővezető pasztát proci, ill. egyéb chipek (pl. GPU-k) felületéről eltávolítani? Ez ugyebár egy fertőtlenítő folyadék, amely nagyon gyorsan párolog, de állítólag úgy tisztít, mint az aceton!
Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hosszabb bemutatón a Borderlands 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest