- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Home/Nest
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Steam Deck
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- HP notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
akz
csendes tag
Szia!
Szóval nem emlékszem már rá, hogy a procin voltak-e a lábak, vagy a foglalatban, de úgy rémlett, a procin, sőt, még most is úgy emlékszem. Ezért is ijedtem meg, hogy aztán már nem volt rajta láb.
A proci működött elég sokáig, sajnos a hűtőborda néha feszítette. Amivel addig nem is volt gond, amíg egyszer le nem szedtem a hűtőt. Persze, arra figyeltem,hogy jó orientációval tegyem vissza a processzort, próbáltam elindítani a gépet, mivel reménykedtem,hogy működhet (első körben nem láttam, hogy elhajlottak a lábak.). Az alaplapi diagnosztikai rendszer a memóriával kapcsolatban panaszkodott, miközben nem indult el. Próbáltam nem statikusan feltöltődve vacakolni a processzorral, alaplappal, áramtalanítottam, amikor próbálgattam visszaszerelni.
BGA tokozásos szakit? Tudsz ajánlani valakit? Az alaplapot akciósan, 40 ezer forintnál valamivel olcsóbban vettem, ennyire drága lenne a foglalatcsere? Otthon megnézem, megpróbálom közelebbről lefotózni a deszkát, pontosan mi a helyzet.
Köszi a segítséget! -
akz
csendes tag
Én raktam össze a gépet és egy Alpenföhn Matterhorn hűtőt raktam fel, ami leírása, az abban szereplő képek alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a procilefogatót is le kell szedni, mint az AMD-nél. Ma reggel újra megnéztem a dolgokat és arra a következtetésre jutottam, hogy lehet,hogy rajta maradhatott volna a procilefogató mechanika... de így sem vagyok benne biztos.
Itt a leírása....
http://www.alpenföhn.de/images/Produkte/Installationsanleitungen/InstallationMatterhornPure.pdfA foglalat LGA-1150, amivel kompatibilis a hűtő, de külön ahhoz nincs leírás, ez is zavaró volt.
Mindenesetre több száz láb elhajlott, sajna most már nincs is meg mindegyik....
Lehetne foglalatot cserélni az alaplapon, de úgy, hogy lábakkal együtt kérem az újat?
Tudom, hogy hülye kérdés, de nem feltétlenül szeretném kukázni a drága procim és alaplapom...
Nagyon szépen köszönöm a választ, segítséget! -
akz
csendes tag
Sziasztok!
Egy ház oldalához hozzá-hozzáérő hűtőborda kettétörte a processzoromat, gyakorlatilag az összes lába levált egyben. i5 4690K. Mind benne maradt az alaplapi foglalatban, nagyrészük elhajlott. Egyáltalán nem működik a proc. Elkezdtem kiszedegetni a lábakat az alaplapból, nagyon nehéz volt, így most sajnos már az összes láb sincs meg, legalább az alaplapot szerettem volna megmenteni (Asrock Z97 Extreme 4).
Bármit lehetne ezzel kezdeni, azon kívül, hogy kuka és veszek egy új processzort / alaplapot, ha nem jön ki?
Köszi a válaszokat előre is!
AKZ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autós topik
- Mazda topik
- MÁV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged