Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
- 

- 

Mwelling csendes tag Sziasztok! 
 Boccs, hogy csak úgy eltüntem, de meló volt.
 Tényleg nagyon köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozászólást.
 Tartozom még néhány adattal:
 Szóval nálam tulajdonképpen az a kérdés, hogy a P1re kössem-e (szeretném, és érdekel, hogy menne-e) vagy esetleg 2-3-ra
 A sebességek: P2 433, P3 900
 A P1 pedig 200, de lehet, (ha lesz bele procim) 225
- 

De tömöríteni is tudnak a 14400-esek, még a tömörített file-okat is megnyomnak picit, pláne tömörítetlent. Simán elég lenne hozzá :)) 
 Már eladtam sajnos a 14400-est, de a 2400-eset (ami asszem 1990-es gyártmány) megtartottam, szép nagy kártya.
 Még most is emlékszem a handshake-re... Tí-dí-dí-díííí-daaaaa... :DD
 Szerk: hogy mikről maradnak le a mai gyerekek...
 [Szerkesztve]
- 

Nekem 486-hoz volt 2400-as modemem (kemény 1000 Ft-ért vettem), majd egy 14400-es. Egyébként akkoriban csak magyarországon volt ilyen siralmas a helyzet. Emlékszem, mennyire szerettünk volna egy 14400-es modemet, hogy tudjunk egymás ellen doomozni, warcraftozni... Vagy 20 ezer Ft volt akkoriban. És milyen olcsó volt a telefon... Hejj... 
- 

Ha 1500 Ft, akkor nem hardware-es. Annyit tesz ez, hogy az ilyen modem már készen adja neked a byte-folyamot (elvégzi a munkát, maga csinálja a modulációt/demodulációt), míg a software-es a számítógépre bízza ezt a munkát, a CPU-nak kell izzadnia. Szóval a modem igazi értelmében véve a software-es nem is modem...:)) 
- 

ponti_ak addikt Köszi Flashy. 
 Egyébként mi az a szoftveres modem?
 Az enyém olyan 1500 forintos sulinetes cucc, semmi extra (Modem Mercury 56k int PCI box Sulinet). Akkor ez most nem hardver? Vagy nincs benne hardveres gyorsítás? Nem értem :(
 off: a beköttetés :) azt jelenti nálam, hogy előfizetek egy 40 órás akciós csomagra az otthoni szolgáltatónál. A csomagban benne van a telefondíj is(este 6 után lehet netezni vele, meg hétvégén, a telefon-díjcsomag miatt), így havi 3400 Ft. Az sok? :F
 Az ingyenes szolg.okat nem ismerem, de nem is nagyon gondolkoztam rajta. Internetes telefon-csomagot venni külön drágább, mint a mostani akcióban... HTCC rulez.. :o
 Bocs,hogy téged nyaggatlak ezzel, de nem sikerül ''szürkített'' betűket csinálnom (csak az egészet tudnám, a kapcsolóval). Hogy kell beírni? Így? Most megnézem, hogy sikerült-e? :)
- 

Flashy veterán elvileg igen. jobb lenne azért ha hardveres lenne a modem. flash-es meg ilyen nyálas weboldalak nem lesznek túl gyorsak az biztos, de a sávszélességet ki tudod használni. 
 mit kell a neten ''beköttetni''? ha van modemed, behivsz egy ingyenes szolgáltatóhoz és kész, gyűjthetsz percdíjra zsebpénzből.
- 

ponti_ak addikt Hello! 
 Nekem otthon van egy gépem: P166mmx proci (188-ra felhúzva ;] ), 64mega ram (EDO, SD vegyesen) Win 98SE.
 Egy belső 56k-s modemmel elég lesz ez szerintetek netezésre (e-mail, surf, no download...)?
 Jövő héten szeretném beköttetni a hálót...
 Köszi: ponti_ak
- 

Flashy veterán az az igazság hogy igazad lehet. a 386-486 korszakban még ilyen hogy modem ez elméleti kérdés volt, suliban jó ha mutatni tudtak modemet, nem hogy az átlag számítógéptulajnak otthon lett volna :) ezért nincs is ilyennel tapasztalatom. Cyrix 166-ban használtam először modemet, jó kis ISA-s hardveres modem. 
 bár gyanítom hogy nála a kérdés olyan irányban mozdul hogy 1GHz, 2GHz vagy 3GHz-es proci kell-e :)
 szoftveres modemnek (''winmodem'') P166 körül szokták a minimumot megadni, de még mindig nem tudjuk hogy mit akar rajta, mert ha XP, Explorer, flash, java, mittomén akkor ott nem a modem meg a sorosport lesz a bottleneck :)
 [Szerkesztve]
- 

Egy 56K-s modem 115200-zal adja az adatokat, ahhoz kell proci, minimum 486. Ha külső a modem, akkor nem árt, ha az UART 16550-es, ez jócskán tehermentesíti a procit a FIFO-ja miatt. 486-osokba csak a későbbi alaplapoknál (amik PCI-osak) van 16550 kompatibilis UART. 
 Software-es modemet meg sosem láttam, nem is akarok...:))
- 

Flashy veterán ha hardveres modem akkor 286... 
 de ha windowst meg ilyen erőforrászabáló oprendszert akarsz akkor az oprendszer lesz a korlát.
- 

Mwelling csendes tag Van egy 56K-s modemem, és több (különböző sebességű) gépem. 
 Ha a modememen jön a zinternet, akkor, hogy az milyen gyorsan gyün, két dolog határozza meg első megközelítésben.
 1. Modem sebessége
 2: Processzor sebessége
 Az érdekelne, hogy egy 56K-s modemnél, mi az a processzor sebesség, aminél gyorsabb processzorral sem tudok gyorsabban netezni, mert a modem lassítja?
 Segítsetek LÉCCCI!!!!!!!!!!!!!ű
Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Futás, futópályák
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Windows 11
- Linux Mint
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- X670 DDR5 alaplapok kedvező áron garanciával!
- Fitbit Versa 4 okos óra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő