Aktív témák
-
-
Mwelling
csendes tag
Sziasztok!
Boccs, hogy csak úgy eltüntem, de meló volt.
Tényleg nagyon köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozászólást.
Tartozom még néhány adattal:
Szóval nálam tulajdonképpen az a kérdés, hogy a P1re kössem-e (szeretném, és érdekel, hogy menne-e) vagy esetleg 2-3-ra
A sebességek: P2 433, P3 900
A P1 pedig 200, de lehet, (ha lesz bele procim) 225 -
kisfurko
senior tag
De tömöríteni is tudnak a 14400-esek, még a tömörített file-okat is megnyomnak picit, pláne tömörítetlent. Simán elég lenne hozzá :))
Már eladtam sajnos a 14400-est, de a 2400-eset (ami asszem 1990-es gyártmány) megtartottam, szép nagy kártya.
Még most is emlékszem a handshake-re... Tí-dí-dí-díííí-daaaaa... :DD
Szerk: hogy mikről maradnak le a mai gyerekek...
[Szerkesztve] -
kisfurko
senior tag
Nekem 486-hoz volt 2400-as modemem (kemény 1000 Ft-ért vettem), majd egy 14400-es. Egyébként akkoriban csak magyarországon volt ilyen siralmas a helyzet. Emlékszem, mennyire szerettünk volna egy 14400-es modemet, hogy tudjunk egymás ellen doomozni, warcraftozni... Vagy 20 ezer Ft volt akkoriban. És milyen olcsó volt a telefon... Hejj...
-
kisfurko
senior tag
Ha 1500 Ft, akkor nem hardware-es. Annyit tesz ez, hogy az ilyen modem már készen adja neked a byte-folyamot (elvégzi a munkát, maga csinálja a modulációt/demodulációt), míg a software-es a számítógépre bízza ezt a munkát, a CPU-nak kell izzadnia. Szóval a modem igazi értelmében véve a software-es nem is modem...:))
-
ponti_ak
addikt
Köszi Flashy.
Egyébként mi az a szoftveres modem?
Az enyém olyan 1500 forintos sulinetes cucc, semmi extra (Modem Mercury 56k int PCI box Sulinet). Akkor ez most nem hardver? Vagy nincs benne hardveres gyorsítás? Nem értem :(
off: a beköttetés :) azt jelenti nálam, hogy előfizetek egy 40 órás akciós csomagra az otthoni szolgáltatónál. A csomagban benne van a telefondíj is(este 6 után lehet netezni vele, meg hétvégén, a telefon-díjcsomag miatt), így havi 3400 Ft. Az sok? :F
Az ingyenes szolg.okat nem ismerem, de nem is nagyon gondolkoztam rajta. Internetes telefon-csomagot venni külön drágább, mint a mostani akcióban... HTCC rulez.. :o
Bocs,hogy téged nyaggatlak ezzel, de nem sikerül ''szürkített'' betűket csinálnom (csak az egészet tudnám, a kapcsolóval). Hogy kell beírni? Így? Most megnézem, hogy sikerült-e? :) -
Flashy
veterán
elvileg igen. jobb lenne azért ha hardveres lenne a modem. flash-es meg ilyen nyálas weboldalak nem lesznek túl gyorsak az biztos, de a sávszélességet ki tudod használni.
mit kell a neten ''beköttetni''? ha van modemed, behivsz egy ingyenes szolgáltatóhoz és kész, gyűjthetsz percdíjra zsebpénzből. -
ponti_ak
addikt
Hello!
Nekem otthon van egy gépem: P166mmx proci (188-ra felhúzva ;] ), 64mega ram (EDO, SD vegyesen) Win 98SE.
Egy belső 56k-s modemmel elég lesz ez szerintetek netezésre (e-mail, surf, no download...)?
Jövő héten szeretném beköttetni a hálót...
Köszi: ponti_ak -
Flashy
veterán
az az igazság hogy igazad lehet. a 386-486 korszakban még ilyen hogy modem ez elméleti kérdés volt, suliban jó ha mutatni tudtak modemet, nem hogy az átlag számítógéptulajnak otthon lett volna :) ezért nincs is ilyennel tapasztalatom. Cyrix 166-ban használtam először modemet, jó kis ISA-s hardveres modem.
bár gyanítom hogy nála a kérdés olyan irányban mozdul hogy 1GHz, 2GHz vagy 3GHz-es proci kell-e :)
szoftveres modemnek (''winmodem'') P166 körül szokták a minimumot megadni, de még mindig nem tudjuk hogy mit akar rajta, mert ha XP, Explorer, flash, java, mittomén akkor ott nem a modem meg a sorosport lesz a bottleneck :)
[Szerkesztve] -
kisfurko
senior tag
Egy 56K-s modem 115200-zal adja az adatokat, ahhoz kell proci, minimum 486. Ha külső a modem, akkor nem árt, ha az UART 16550-es, ez jócskán tehermentesíti a procit a FIFO-ja miatt. 486-osokba csak a későbbi alaplapoknál (amik PCI-osak) van 16550 kompatibilis UART.
Software-es modemet meg sosem láttam, nem is akarok...:)) -
Flashy
veterán
ha hardveres modem akkor 286...
de ha windowst meg ilyen erőforrászabáló oprendszert akarsz akkor az oprendszer lesz a korlát. -
Mwelling
csendes tag
Van egy 56K-s modemem, és több (különböző sebességű) gépem.
Ha a modememen jön a zinternet, akkor, hogy az milyen gyorsan gyün, két dolog határozza meg első megközelítésben.
1. Modem sebessége
2: Processzor sebessége
Az érdekelne, hogy egy 56K-s modemnél, mi az a processzor sebesség, aminél gyorsabb processzorral sem tudok gyorsabban netezni, mert a modem lassítja?
Segítsetek LÉCCCI!!!!!!!!!!!!!ű
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest