- Melyik tápegységet vegyem?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
De tömöríteni is tudnak a 14400-esek, még a tömörített file-okat is megnyomnak picit, pláne tömörítetlent. Simán elég lenne hozzá :))
Már eladtam sajnos a 14400-est, de a 2400-eset (ami asszem 1990-es gyártmány) megtartottam, szép nagy kártya.
Még most is emlékszem a handshake-re... Tí-dí-dí-díííí-daaaaa... :DD
Szerk: hogy mikről maradnak le a mai gyerekek...
[Szerkesztve] -
kisfurko
senior tag
Nekem 486-hoz volt 2400-as modemem (kemény 1000 Ft-ért vettem), majd egy 14400-es. Egyébként akkoriban csak magyarországon volt ilyen siralmas a helyzet. Emlékszem, mennyire szerettünk volna egy 14400-es modemet, hogy tudjunk egymás ellen doomozni, warcraftozni... Vagy 20 ezer Ft volt akkoriban. És milyen olcsó volt a telefon... Hejj...
-
ponti_ak
addikt
Köszi Flashy.
Egyébként mi az a szoftveres modem?
Az enyém olyan 1500 forintos sulinetes cucc, semmi extra (Modem Mercury 56k int PCI box Sulinet). Akkor ez most nem hardver? Vagy nincs benne hardveres gyorsítás? Nem értem :(
off: a beköttetés :) azt jelenti nálam, hogy előfizetek egy 40 órás akciós csomagra az otthoni szolgáltatónál. A csomagban benne van a telefondíj is(este 6 után lehet netezni vele, meg hétvégén, a telefon-díjcsomag miatt), így havi 3400 Ft. Az sok? :F
Az ingyenes szolg.okat nem ismerem, de nem is nagyon gondolkoztam rajta. Internetes telefon-csomagot venni külön drágább, mint a mostani akcióban... HTCC rulez.. :o
Bocs,hogy téged nyaggatlak ezzel, de nem sikerül ''szürkített'' betűket csinálnom (csak az egészet tudnám, a kapcsolóval). Hogy kell beírni? Így? Most megnézem, hogy sikerült-e? :) -
kisfurko
senior tag
Egy 56K-s modem 115200-zal adja az adatokat, ahhoz kell proci, minimum 486. Ha külső a modem, akkor nem árt, ha az UART 16550-es, ez jócskán tehermentesíti a procit a FIFO-ja miatt. 486-osokba csak a későbbi alaplapoknál (amik PCI-osak) van 16550 kompatibilis UART.
Software-es modemet meg sosem láttam, nem is akarok...:))
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged