Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• benedekco

addikt

A right mark CPU clock utilityvel szívok, állandóan ledobja a gép az ékszíjat ha fut ez a progi, de jó volna pedig kordában tartani a fogyasztást... minek menjen 2100MHz/1.25V-on ha elmehetne 1000/1.1-en is, netezésre/filmre/zenére nem is köll több, mikor meg beröffentem a tömörítőt vagy egyéb konvertálgatásokat csinálok akkor meg rányomnék csak a turbó kapcsolóra azt megindulna a szekér... kiszámíthatlatlanúl fagyogat(bár irfanview alatt (3-5Mpixel)képnézegetés alatt szinte bizti, hogy 40-50 kép után gebasz van) a masina néha mintha reset-elne, néha meg mintha valami sleep üzemmódba kapcsolan a gép(lekapcsol a táp?), amiből az istennek nem tud kijönni sekép se hang, gép kikapcs, powerled villog... 5mp kikapcsgomb majd bekapcs...
    Mivel sokat fagyott a masina, ezért hanyagoltam a dolgot, most végre elkezdtem a hivatalos c'n'q-t használni... hát láss csodát nem bírja... cpuclock-al minimumra járatott procival a cpuz indulás alatt mindig lefagyasztotta a masinát, a c'n'q nem, ez már előrelépés...(pedig a c'n'q is ugyanazokkal az értékekkel dolgozik mint ahogy Én állítottam be az rmclku-t)
    nem tudom, hogy ez az AMD, vagy a ramjaim, vagy a táp(ok), vagy az MSI mocska, de qrvára nem örülök neki :(((
    alaplap: MSI K9VGM-V - via chipset-el
    memória: Corsair TWIN2X2048-6400 (egy pár: 1Gb, 800MHz, DDR2, 5-5-5-18, 1.9V) amik a szorzónak köszönhetően alapszorzóval csak 700(350) MHz-en mennek 5x-ös(a legkissebb amit tud a proc) szorzó mellett m1 800(400)-on (fagyások nemcsak állapot váltáskor történnek, hanem kiszámíthatatlanúl bármikor, szal a memóriára ezért nem gyanakszom, de bármi lehet)
    proci: AMD Athlon 64 X2 4000+, Brisbane G1 65W (a feszültésge 1.240 és 1.300 között ugrál, de persze ugye sokan azt mondják, hogy a szoftveres mérések nem érnek semmit, Én mégis ideírtam) adatokat a CPU-Z-ből olvastam ki
    kipróbált tápok: Seasonic 380W S12 II (patika új), elötte egy FSP 250-60GTA (250W-os), meg volt egy Codegen 350W is
    földelt dugaszom nincs így abból nem részesül, tudom ez eléggé nagy gond, de most mit csináljak ha ebben az elkúrt országban ilyen primitívek, hogy "Itt nem szokás a földelés."... Dánia :(( bár nemtudom, hogy ha ez volna a gond akkor miért csak c'n'q vagy RMClock alatt jönne ki a bibi...

Új hozzászólás Aktív témák