- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Új headsettel gyarapodik a Razer Hammerhead termékcsaládja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #147 üzenetére
Szerintem tudod húzni.Bár azt hangsúlyozom,hogy a sulinet nem azért van,hogy modding gépet tudjál összerakni olcsóért,hanem,hogy mindenkinek legyen otthon egy gagyi gépe,amit tud csapkodni. De a procit azért csak nem tudnak hamisítani,maximum használat adnak oda új árárért. Ez már nem egy esetben volt.
Még arra sem voltak képesek,hogy a vidkari ventillátorát kipucolják. Olyan szinten szatrak rá. De ugye azt nem sejtették,hogy én szét fogom szedni a haverom gépét. És lám világosság: Csupa dzsuva minden,poros, ócska kábelek.
Na mindegy, ez a kopmlett konfigoknál lehet ilyen.(de gondolom azért ritka ez)
Szal procit vehetsz,de akkor csak a dobozosban bízhatsz,hogy nem használt.
És figyelj oda,hogy előtted bontsák ki! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #145 üzenetére
Nos inkább válaszolok az egészre egy üziben,mert kiágnak innen,mint macskát tojni.
Először is fogadd együttérzésemet! Nekem is volt ilyen szitum itthon,de most sem állok messze ettől.
Szal: A lapot dícsérem,hogy még ilyen rossz helyzetben is azt választod. Szerintem egyik lehető leg megbízhatóbb lap a szériájában.
A vidkarira meg rászólnék egy szót. És adok egy linket is.
Bővebben: link
Nagyjábol ezek a dolgai vannak neki.
Szal én azt javaslom,hogy nála szerezd be a procit és a vga-t,mert így jobbakat és erősebbeket vehetsz ugyanannyiért.
Nekm is tudott szerezni olyan procit,amilyet már három hónapja kerestem,mde amúgy gyakorlatilag egy éve. Csak éppen most lett rá della.
Szal én javaslom innen egy 9600XT-t és egy plo 2.8-as prescottot.
És még marad pénzed egy nagyon kemény bordára a procira.
Mindenképpen vegyél nagy hűtést,mert kell rá.
Amúgy inkább vegyél még bele egy-két kis 8*8-as hűtőt és azzal is jobb hatásfokot tudsz elérni.
Tom milyen az,amikor fáj a kezed a sok írástól. Én már voltam itt úgy,hogy egy nap alatt 100 üzenetet írtam. Szal hajrá. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #137 üzenetére
Én tudok egy olyan példát mondani,ami egyszerre szól ellenem és velem:
Vettem tavaly egy vivos asus V9520-as Video Suite kártyát,ami fx5200-as volt (128MB/128Bit)(kb 350mhz/400mhz)
szal: Szinte minden játék jobban ment rajta,mint a mx 440-en. Szinte el is csomagoltam a harmadik világháború inséges idelyére.
De aztán jöttek a gondok: Hiába volt neki vertex meg shadel meg apjafütyije,de akkor sem vitte sehogysem 1fps-nél gyorsabban a nullánál a farcry-t.
Szal emiatt úgy döntöttem,hogy majd,amikor lesz zsozsóm,akkor majd olyan karit veszek,ami erős és vivós is. Addig meg majd a haverom,akinek eladtam,majd az vesz fel nekem filmeket a gépre. Ő úgysem szereti a farcry-t.
Szal ennyi. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #135 üzenetére
Azt mondtam,hogy egyes fx5200-akat. De nem lényeg,csak hasonlatokat írtam a tesztederményekről.
Azzal én is úgy vagyok,hogy húzom egy picit a gépet,ha azt veszem észre,hogy a játéknak a szaggatásán teljesen csökkenteni tudok. Mert amúgy ha egy játék nálam szaggat,akkor azt uninstall és ''kukába'' vele. Azt majd ha lessz hozzá konfigom,akkor újra előveszem.
De amíg tapasztalok olyat,hogy egy gépen elfut full textúrán a generals,farcry,domm3,de közben a redallert2 pedig iszonyatosan beszaggat,hogyha már 20 tanknál több van. Addig mit várok a fejlesztőktől.
Talán azt,hogy erre találnak megoldást? Áh, ugyanmár.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #132 üzenetére
Megmondom az őszintét.
Én annyira nem is szeretek tuningolni. Én inkább azt szeretem ha egy cucc alapból állati erős. Szal alapból tudja azt,amire gyártották.
Tehát én most a 3 gigás procimat nem fogom azért huzogatni,hogy picivel többet tudjon. Inkább veszek videókarit és kész vagy még memóriát..
Föleg az előbbit,mert a vertex árnyékoló hiánya már az agyamra megy,mert a mai napig tele van a világ olyan új játékokkal,amik elmennének egy gagyi gépen is,de mivel az indítómenüjébe be van építve egy olyan modul,ami ellenőriz egy-két paramétert a configodból és,hogy ha gyengébbet talál,akkor nem engedi futtatni.
Pedig a karimmal rengeteg mai kártyát lenyomok simán (nem az X800-asra gondolok),mert ez a játékok futtatásában és a tesztekben pontosan látható és közben az én karimon egy nulla játék,aminek csak a readmejében van ajánlva,.hogy vertex árnyékolással szebb a kép,akkor az már elsem indul a gépemen. De egy ratyi fx5200-ason pedig elmegy. Nem számít az,hogy azon a 10fps-t sem haladja meg,de azért inkább azon megy el,minthogy vertex nélkül nálam pl 50-60 fps-en.
Szal irgum-burgum a játéktervezőnek. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #130 üzenetére
Hát ezt sajna nemtudom. Egy barátom is ezzel küzd az amd-jével. Neki egy mhz-et sem enged állítani se lefelé se felfelé. Semmilyen ingadozást nem tűr el a gépe.
Szal nála ez még ilyesztőbb.
Annó arra tippeltünk,hogy overclokkos az alaplap,de mivel itt a fórumon ezt a variációt elutasították,így nem lett rá válasz.
Szal -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #128 üzenetére
Én ha komolyabban akartam használgatni a winfosomat ilyen húzás szemszögéből,akkor nekem eleve felhúzott procival kellett telepítenem.
Nekem most van egy 3Ghz-es northwood-on és nem tudom 133-ról 150mhz-re felvinni,mert játék közben kékhalál. De érdekes a dolog,mert mindig a vga-ra panaszkodik.
Közben az én lapomnak pont az az előnye,hogy a procival nem emeli együtt az agp fsb-jét.
Szal még megoldásra vár az ügyem,de most már nagyon megérett az xp-ém egy formázásra. De olyan lusta vagyok. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #126 üzenetére
A hugomnál is azt írta ki,hogy az effektív órajel 33 mhz és közben a valósnál pedig csak 133mhz-et írt ki. Ezért kimentem a bioszba éa lám, ott csak 133-ra volt állítva... én azt gyorsan átvittem 166-ra és így már a gép is gyorsabb lett.
Szal az amit neked az everesthome ír,hogy effektív 400mhz,az azt jelenti,hogy annyi a memóriád típusaszerinti normális mhz. Vagyis neked 400Mhz-es ramjaid(-od) vannak.
A 133mhz pedig azt mutatja,hogy éppen min üzemelnek a memjeid(-ed). Persze szorozd be kettőveé és így megkapod,hogy jelenleg csak 266mhz-en mennek a memjeid.
Közben észrevettem,hogy elírtam az előző egyik üzenetemet.
A fix fsb-ről.
400-as procihoz 133mhz-es memóriahasználat járul
533-as procihoz 166mhz-es memóriahasználat járul
800-as procihoz 200mhz-es memóriahasználat járul.
Viszont,ha nem fix a proci/mem fsb,akkor ezek kombinálhatóak. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #122 üzenetére
Még a napot nemtom,de amint tudok mondani valamit,akkor megírom.
Amúgy szerintem azért megy a memed csak 133-om,mert 533-as az órajele a procidnak és nem 800-as.
Egy pomázi barátomnak is fejtörést okozott a 166mhz a 200nhz-helyett. De neki volt egy proci/mem lock féle beállítás. Itt lehetett beállítani neki,hogy a proci fsb-jéhez képest hol legyen a memoria. Így neki most a 400mhz fsb-és procijával egy kingstone 400-as memória 200mhz-es fsb-vel üzemel tökéletesen. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #114 üzenetére
Renben. Végülis nem lehet megmondani,hogy prescottot eszik-e vagy ''D''-és celeront,de northwoodot 2.4GHz-eset szerintem bíztosan eszik.
Ha van a bioszodban 533MHz-es fsb-re lehetőség,akkor bíztosan megeszi a 2.4-et.
Amúgy nekem 850E csipszetem van és csak a northwood-ot és a willnate-t eszi meg és a régi 400-as celeronokat,de azt a végtelen határig.
Kár hogy nincsen COM-portos nyomtatóm,mert már le akartam screenshot-olni azt amikor kiakad a bioszom és nem találja a proci értékét és felajánlja a 1600-tól 5000-ig bármelyiket. Bár nem hinném,hogy 4000 felett bármit is elfogadna,de azért felettéb éredekes látvány,amikor tallózok a lehetőégek között.
Próba szintem már annó a 2.5-ös northwood-omat elengettem egyszer 3000-en és nem szólt semmit. Ment minden. De ha csak simán húzni akartam a 2.5-ről pl 2.8-ra,akkor a winfos állandóan sz@rakodott. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #112 üzenetére
Valamit találtam. Szerintem ugyanez a csipszeted van és a net szerint mindent eszik.
Bővebben: link -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #107 üzenetére
Megtudnád adni mégegyszer a lapod típusát. Valahogy elfelejtettem és itt meg nemtalálom.
De én határozottan arra emlékszem,hogy vinnie kell-ben egyeztünk meg,bár erről csak 80%-ban vagyok bíztos. Sazl írd le a lapod típusát mégegyszer. Köttyi.
Azért nem menne el szerintem a celeron ''D'',mert az ''olyan'' mint a prescott.
Szal új típusú. Hiába egyezik a foglatal,akkor sem tuti,hogy viszi a lap.
Nekem se viszi a prescottot és a ''D''-ét. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #101 üzenetére
Én a sulinetet azért nem ajánlom,mert nem adhatod el egy évig.
Nem vigyáznak a termékekre (auchan).(bár ez egyes más boltról is elmondható)
Hogy blokkolna-e vagy nem azt nem tudom. Azt bíztos,hogy abból a típusból nem hinném,hogy a legfrissebb szériát kapod.
Ahogy egy számtekes osztályvezető barátom mondaná:
''nem azért van ez a sulinet,hogy lehessen jó gépet venni adómentesen,hanem
azért van,hogy legyen mindenkinek otthon egy szar,melegedős,gari+1 nappal tönkremenő szinte semmire sem használható gépe.'' -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #93 üzenetére
Szerintem nem sak a garancia. Találkoztam olyan ilyen esettel,hogy az egyik barátom anno az abitnf7-es alaplapot megvette 1 év garival és a másik barátom két napra rá ugyanott(aqua) megvete 3600-al drágábban és 3 év garival és az olcsóbban általános ide kábelek voltak és a rdágábban már volt egy abit cimke rajta. meg egy plussz sata vimyó tápkábel átalakító.
De más különbség nem volt.
De asszem könnyebb elagni egy olyan terméket amire még van garancia. -
djyuri
őstag
Ja és amúgy én kb a P-t 28-ért láttam és a C.ét 48-ért. Szal a viszonylatban nézve sokkal drágább,de az aki megvesz egy XT-és vga kártyát ez annak csak zsebpénz. Szal vedd figyelembe a viszonyokat.
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #89 üzenetére
Jobbnak jobb. de ez relatív,mert a végtelenségig lhetne az árakat nézni,mert ha egy alfa processzoros gépet nézünk,akkor azt már tunigolni sem kell. Ott akár nyolc procit is használhatsz és nyégy vga-át(PCI32bit/64bit).
De a normatíva szinten nézve,avygis az árviszonyokat tekintev mindenképpen jobb a C-típus,de a többi árhoz nézve meg persze az extrákat és a valódi tudást nézve elég jónak számít a P-típus. A C-típust inkább a megbízható,erős és gyors gépet szeretőknek ajánlanám és nem pedig anak aki csak egy majdnem minimum procival és vga-val akarja használni. De it is még csak AGp-nél vagyunk.
Ha ezen felül még áttérünk a PCI-express-re,akkor meg aztán nyitni kék a pénztárcának. De nézd azt is,hogy mennyi időre tervezed az alaplapodat és fejleszteni akarod-e és egyáltalán akarod-e az új játékokat maxon nyomni. -
djyuri
őstag
Sajnos Ollie-nek adok igazat.
Ez az alaplap van egy pomázi barátomnak és kegyetlenűl megnyomta a teszteredményeket.
Memória olvasása 4000-felett. 3Dmark tesztek kétszeresek lettek.
Stabilabb.Gyorsabb rendszerműveletek,mint a hagyományosabb alaplapoknál.
nem isteníteni akarom,de ez a z igazság. Anno én is a drágább alaplapot vettem és jobban jártam. Viszont ezzel nem azt akarom mondani,hogy a P-és típus nem lee jó,mert igenis tuning barát,de nem annyia időtálló és hőmérséklet bíró.
Sajnos az bíztos hogy a c-hez nem elég a 360W-os,de a P-hez elég.
A P-ről sok tapasztalatom nincsen,csak azt tudom,amit eddig írtam.
A C-t egy picit nehezebb beállítani a biosznál,mert többet tud,mint kéne és talán kell egy kis segítség,mint ahogy nekem is kellett kérnem egy mégszakemberebb segítsége. A P-vel megtudok bírkózni,kivéve a pata és a sata funkcióival. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #74 üzenetére
Lehet az is hogy a lapon túl vékonyak a vezetékek és emellett a táp is kicsi.
Ez ritka így együtt. De pont ezért vannak a nyilvános közzétételek,hogy kiderüljön ez is. Szernintem az újítás sosem árt. Néha hasztalan,de ha ügyes vagy,akkor kevés ráfordítással tudod fejleszteni.
Mindig van akinek kell a rági konfigod alkatrészei és mindig van aki el akarja adni az alkatrészeit,amik neked még jók. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #72 üzenetére
Légy türelmes,de ne sokáig!
Ajáljad fel egy bazár topik-ban, ott nagyobb a nyüzsgés.
Hát asszem ajövőhét még teljesen nem bíztos,hogí jó nekem,mert végigvizsgázom.
De a hétvégétől szerintem már okés. Majd egyeztetünk.
Meg asszem még van itt valaki,aki szeretne egy program találkozót. És asszem már arra is eltudok mennei a jövőhét hétvégétől. -
djyuri
őstag
Hát. Az asrock alaplapokról még rosszat nem hallottam,tehát bíztos van értéke.
De számadatot én nemtok mondani,mert a procimra is azt modták,hogy inkább vesznek ékszert,mint a procimat. Szal ez kérdezd meg egy ''adok-veszek'' topikban,de előtte azért keress a nevére a topikban a keresővel,mert hátha már volt ilyen márkájú alaplapról szó. -
djyuri
őstag
Szerintem lehetne egy olyan topikot nyitni,hogy:
''szervezünk pesten program,film,zene-csere napot'' -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #61 üzenetére
Ok,akkor szelektálok.
Hát nálam az ASUS-nak van nagyobb szava,de dicsérik az abit nf7-et is.
Nem tudok ebbe beleszólni.
Szerintem 5-ig végzünk,mert nekem olyan időszakom van,hogy vagy dogára tanulok,tehát egésznap otthon vagyok vagy vizsgázom és ez is délelőtt.
Még annyi a configodhoz,hogy az amd-nek jobb a vodeógyorsítása de az intelnek gyorsabb a számítása. (kivéve a amd64bit-nek,mert ahhoz csak a xenon tud vetélytárs lenni)
Tehát az mesterséges inteligencia játékoknál az intel verhetetlen,de a grafikánál az amd verhetetlen. De egy brutal amd felhúzva kegyetlenül és ez 10 fokra lehűtve = hogy inkább amd. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #59 üzenetére
A nevemhez oda van írva. De amúgy GÖD-felső. Szal három megálló.
Én 16-18-ra tippeétem,de tök mindegy. (én 20 vagyok).
Az ifőpontokat megnézem. Pontosan nem tudom,hogy mikor vannak a vizsgáim. Majd megírom ide,hogy melyik jó.
Vannak programjaid vagy töltsem fel a készleted. (sok giga anyag)
+filmek ,zenék (kb 1terabájt összesen az egész.) -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #56 üzenetére
Figyusz Bálint!
Mivel itt laksz közel hozzám,ezért arra gondoltam,hogy felugranék a vizsgáim után valamikor,hogy rápillantsak a gépedre (bioszodra).
Azt megpróbáljam helyben az improvizálást.
Az új fejlemények: -Sajna azt hallottam,hogy létezik (igaz kis számban) olyan hardverhiba,hogy bizonyos dolgok az alaplapon megszünnke állíthatóak lenni.
Ez sajnos nem orvosolható hiba.De én nem hinném,hogy az egymillióból egy illetővel összefutnék a neten és még beszélek is vele. Szal már ez is kizárja nálam,hogy nagy a baj. De nyugtával a napot!
Szal ha még nem jutottál dűlőre és kb jövöhét végefelé sem tudtál megoldást találni,akkor megindulok vácra és összefuthatunk.
Majd írj,ha van effelől elképzelésed.
Szia! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #56 üzenetére
mod:
Véletlen entert nyomtam.
Valahol itt a forumon olvastam,hogy nem mindegyik procinak ugyanolyan a feszültsége,mint ami rá van írva. Ebbe még az alaplap is beleszólhat.
A kékhaláln nekem ltalában azért szokott előjönni a húzáskor,mert a winfosom új procinak látja én védelmi hiba néven lezárja a windows-t és nem enged bootolni.
Viszont,ha a felhúzott prockóval telepítettem,akkor utána bármikor felhúzhattam és nem omlott össze.
De azt tudom,hogy ha nem emelsz feszt a húzás mellé,akkor nagy az esély az összeomlásokra vagy a védelmi hibákra.
Szal próbálj a kifejezett proci infó vagy alaplap infó topikban kérdezni, hátha ott többen tudnak segíteni.
De ne hidd hogy feladtam és tojok rá. Ellenkezőleg,csak most vizsgaidőszakom van és kicsit kevesebbet tudok itt olvasgatni és utána járogatni.
De fel a fejjel
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #54 üzenetére
Nem kellbekapcsolni,mert akkor a bioszod alaplapi tápját égetnéd le.
Jumpert én a vinyómból vettem ki. Oda nem baj ha elfelejtem,hogy rá kell tenni,mert az enyémek autómaták valamiért.
Elvileg már ezen is tudnod kéne változtatni. De szerintem lehet,hogy tényleg frissítened kell, de ez hűlyeségnek hallatszik,mert még nemnagyon találkoztam ilyen problémával,amit egy frissítés tett volna jóvá.
Próbáld meg -
djyuri
őstag
Hát. Ha az aida vagy az everesthome kiírja az alaplaptípusodat,akkor jó esélyed van,hogy az őáltala belinkelt oldal az jó helyre visz el téged. De vigyázz,mert csak a főoldalra visz legtöbbször. Szóval azon belül neked kell kutakodnod.
Az hogy onnan mit töltsél le,azt egészem pontosan nem tudom. Mivel nekem sem mai gépem van,ezért a telepítéseknél volt nekem is problémám,hogy ''not found'', vagy ''not supported'', de akkor is felment és megváltozott a driverem egy-két államánya, vagyis valószínüleg sikerült frissítenem.
De amúgy szernintem egy intel csipszet szoftvernek már elégnek kellene lennie ahhoz, hogy ne írja ki hibásnak a winfosod a procidat.
Amúgy ha te próbálsz rákeresni az alaplapodra és ott ráklikkelni a donwload ikonra akkor ott elvileg találnod kell,mégha nem is mait,de akkor is találnod kell egy csipszet driver-t.
Én az aidán és az everesthome-n kívűl, ja és persze a saját keresgetésemen kívül még nem találtam eredményesebb dolgot. Bár sokszor az sem jön be.
Szal, nincs ötletem. -
-
djyuri
őstag
Áh. Kizárólag az intelnél van Hypertreading.
Ez a ''lelke'' kífejezés maradjon közöttünk,mert megint lehurrognak engem.
(bár mondhatnak bármit,addig,amíg nem tudnak magyarázatot adni)
Lehet,hogy kérdeztem már,de volt úrja telepítés a proci betétele után?
(és bioszelem, memória felcserélés,tápcsatik,stb)
Kissé szétszórt vagyok. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #43 üzenetére
A bioszod valszeg hasonló a többihez. Így mindenképpen olyan menüben lesz, amiben benne van az ''ADVANCED'' szó.
És valószínű,hogy ezen belül lesz a ''CPU VCORE SETTING'' , ez neked valószínü,hogy ''AUTO'' -ra lesz állíva. Rámész a kurzorral és ''enter'' vagy ''page Up'' vagy ''Page Down''. és ezt állítsd ''MANUAL''-ra.
ezután alatta aktívvá válik egy menü: ''CPU VCORE'' , és itt állíthatod a feszt.
egyébb hozzászólás: szernintem,ha auto módon van a bioszod,akkor valószínü,hogy a procidnak aza normális feszültsége.
Én is találkoztam olyannal,hogy alaplap egy 1.6-os procinak más feszt ad autómatikusan,mint egy 1.8-asnak. -
djyuri
őstag
Innen próbálkozz.
Csipszet szoftvereket és ID szoftvereket tegyél fel. A winfosom szerint most már a procimnak az eszközkezelöben 2004 10.21 1.01-es verzióju szoftvere van.
Én felraktam mindent,amit találtam és úgy néz ki,hogy volt benne driver is,mivel a dátum megváltozott. (kb fél évvel fiatalabb lett a dátum)
[L] http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/support_intel.asp?iid=Corporate+Header_Supp_downloads& [/L]
mod: Kicsit nagy szóközt hagyott,de bejön az oldal. Ez a ''bövebb link'' valahogy nem akar nekem sikerülni.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
P4-es brutál procikhoz találtam valamit.Kb 60MB,de ez aligha jó,mert még az enyémre is azt monjd,hogy ''NOT FOUND''
Ez kicsit ciki,mert jelentehi azt is,hogy a procim egy nagy nulla és nem akar ezért felmenni a gépre a progi.
Kicsit elkavarodtam. Ezértis írtam csak most. 3126 darab vírusom volt.
Most írtottam le a gépemröl a microsoft sp2 legújjabb Microsoft AntiSpyware vírusfigyelöjével. Nagyon ász a progi. Csak éppen angol,de minden next-next és mükszik a netem.
Képzeld úgy összekuszálódótt a gépem a kártevöktöl,hogy valami átírta a winfosom lelkét és az az internet is. Nem tudtam a kapcsolatot létrehozni az adsl-lel. De most ez megyeget. Kop-kop.
Lekopogtam,úgyhogy holnap már tudok neked még több helyet megnézni.
De nem olyan egyszerü egy ilyet találni. Sajnos az nem jött be,hogy: intel.com azt majd ott lesz. Szal még keresek. -
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
Az nem bíztos,hogy táp miatt van,de ha egy jó videókártya van benne,akkor sürgösen vegyél legalább egy 400-430 wattosat,mert egy 3 gigás HT-és procinak és egy jó karinak kell ám szufla,de böven. Full játékon ez a kettö simán megehet 200 wattot akár.
A két proci miatt ne lepödj meg.A te procid valszeg Hypertreading-es, ez olyan mintha a memóriád,amikor dual channeles. Csak itt egy picit más. A lényege az,hogy a procid egyszerre két szálon tud dolgozni és ezt a gépek úgy fogják fel,mintha két procid lenne.
Amúgy engedélyezve van a bioszodban a hyperteading? Mert hallottam olyat,hogy egy proci úgy került ki a piacra,a barátom kezébe,hogy akkor hypertreadingon akart üzemelni,amikor az nem volt engedélyezve. És ezért neki is összeakadt a gépe sokszor.
Nézd meg a bioszopdban a procinál,hogy enabled vagy disabled.
Egyenlöre én ennyit tudtam álmos fejemböl kiverni -
djyuri
őstag
Szerintem a szórzólockopt ne bántsd,mert az szerintem az amd-éknél csak gari elvesztése esetén történhet meg. Tudod,az a pár ellenállás mefelelö áthidalása a proci mag körül. Lehet,hogy nem mnondtam jót.Ez csak szerintem. Van egy tuning filmem a Tom'shardver angol honlapjáról és abban úgy volt.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Lehet hogy pihenni akart a géped egy kicsit,mielött beteszed az új procit?
ÁÁÁHH
Szerintem igaz az,hogy a gépnek van egy egyfajta elektronikus lelke:
Úgyebár a könyv is ott nyílik ki,ahol a legtöbbet olvassák.
A gépé is ott fixálódik be,ahol a legtöbbet volt használva egyhúzamban. Ezt az IRQ-k-ra értem.
Szerintem ennek köze lehet a dologhoz.
Nekem voltak olyan probléméim a gépemmel,hogyha elvittem valakihez vagy csak arrébb raktam,akkor sokat szívtam,mire normálisan elindúlt.
Mostanában nincs ez,mert ne viszem sehova,mert kevés ember van aki leviszi a lépcsömön a 46 kilós házamat. Valszeg nálad is hasoló gondja volt.
Amúgy szoktad vinni lanparty-ra,mert ha igen,akkor metom,hogy mi a baja -
djyuri
őstag
az az igazság,hogy én sem tudom.
És szerintem nem proci hiba,mert a sípolásokért is a proci a felelös.
Én ezt már bíztosan tudom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem nem támogatja az új 2.8-as prescottot a gépem és még csak nem is sípol,amikor beleteszem.
Viszont kiprószáltam és mind a kettö mükszik.
tehát utánna járkáltam.
És ez így van.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Na most már ok,de vigyázz,mert ketté szedtem.
Ezt elöször tedd be egy jegyzettömbbe,azt ott vedd ki a szöközt!!!! -
djyuri
őstag
http://www.atacom.com/program/print_html_new.cgi?cart_id=3234863_62_77_241_76&FCODE=ABIT_MB3F_MB3S_MB42_MB47_MB7
7_MBXE_MBA7_MBA8_MBA9_MBK7_MBP5_MBAC&Item_code=MBA7_ABIT_
NF_7T&USER_ID=www
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
az oké,hogy nincs itt,de akkor sem tudom beilleszteni.
Vagyis betudo,de mire itt megjelenik,addigra a fele eltqnik?????????????? -
djyuri
őstag
nem engedi a hosszú címeket
pill
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Hogy kell belinkelni?
-
djyuri
őstag
De csak emellé van írva a V2.0
-
djyuri
őstag
http://www.atacom.com/program/print_html_new.cgi?cart_id=3234863_62_77_241_76&FCODE=ABIT_MB3F_MB3S_MB42_MB47_MB77_MBXE_MBA7_MBA8_MBA9_MBK7_MBP5_MBAC&Item_code=MBA7_ABIT_NF_7T&USER_ID=www
-
djyuri
őstag
http://www.atacom.com/program/print_html_new.cgi?cart_id=3234863_62_77_241_76&FCODE=ABIT_MB3F_MB3S_MB42_MB47_MB77_MBXE_MBA7_MBA8_MBA9_MBK7_MBP5_MBAC&Item_code=MBA7_ABIT_NF_7T&USER_ID=www
-
djyuri
őstag
Akkor neked s-es van
pill -
djyuri
őstag
keresem
-
djyuri
őstag
pontosan melyik típus?
s
s3
m
natur
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Hardcore café
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZEN.com
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest