- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
Ezzel a hibával már én is eladtam két Samsung írót.
Most is van többek közt is Samsung és kb. fél év után ugyanazt a hibát produkálta.
Kijött a tálca, mire kiért volna, visszahúzta.
Kézzel rásegítettem és kint maradt. Úgy gondoltam, hogy nem éri el a lassúsága miatt a végállást, mert a Sony az csak úgy vágja ki.
Szétszedtem, megtisztítottam a fogaslécet, a motor ékszíjtárcsáját és tettem rá picivel szorosabb szíjat. Az eredetit picit lazának találtam.
Azóta tökéletes, nem vágja úgy ki, minta a Sony, picivel lassabb a LiteOn524-nél, de azóta mindig kint marad a tálca.
Ottó -
jeni
félisten
válasz
Dyrtyho #5242 üzenetére
Innen tudod leszedni a drivereket ha lehet szedjél le mindent csoportokban helyezd el( audió,VGA,Bios,USB,ChipsetLan,manual,stb..) és írd ki lemezre.
Egy jó minőségű CD-re elfér simán.A felső sorban válaszd ki a operációs rendszernek megfelelően a drivereket.
Ha lehet szed le az összeset 32 és 64 bites rendszerben ráadásul még a z összes XP-re ,az összes Vista-ra és az összes Windows 7-re levőket.Bár Vistára semmi sincsen
A géped miatt elég a 32 bitesben leszedned,mivel régi rendszer 64 biten semmi se lesz jó neked ha lenne ott fent
-
jeni
félisten
válasz
Juliusbond #5240 üzenetére
a kolléganőmnek az Acer laptopját 2 héten belül megjavították DVD író hibával.
Vadiúj írót kapott bele,ingyen cserélték,valami Acer futárral adták fel Csehországban lett javítatva garibanAmíg garis a laptopod ne nyúlj bele,mert eleve felesleges,mert minek fizessél rá ha garban javítják. Esetleg a memória bővítés és a HDD bővítés ami megengedett.
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
A laptopomban lévő Hitachi-Lg GSA-T10N típusú meghajtó döglődik...
olvasni általában mindent tud, csak időnként belassul nyöszörgő hangot ad, írni viszont vagy egyáltalán nem akar vagy olyan arányban, hogy 8 ból 2 sikerül neki
A firmware-t vissza állítottam az eredetire innen: http://tdb.rpc1.org/#GSAT10N
a felső segítségével, nem tudom, hogy jó sorrendbe-e!?
Először az PR03AUTO.EXE-t majd restart után PR03RPC1.EXE-t de nem segített neki...
frissítést meg nem találtam.
Lehet csinálni ezzel valamit, vagy újat kell venni? -
Juliusbond
csendes tag
Köszönöm a választ! A laptopon még több mint 1 év gari van. Viszont az idő amit esetleg szervízben tölt az zavar...
Mikor vettem természetesen rákérdeztem, hogy amennyiben valami hiba van mennyi a szervíz átfutási ideje? Azt mondták, hogy akár 1 hónap is lehet...Ezt sokallom...
Viszont ha garancia alatt teszek bele új írót, akkor löttek a garinak.
Most döntsek okosan...
-
-
jeni
félisten
nálam is lenne egy kicsi gond
tegnap vettem használtan egy Samsung SH-223F írót
gond,az hogy néha az a tálca kinyításnál (szoftveresen és a kiadó gombbal) mikor végére ér,s magától visszacsukódik mintha ismételten megnyomtam volna a kiadó gombot. ma is próbáltam 6-ból 6x de most nem akar előjönni a hiba.ez mire vezethető vissza,ha megjavult volna ki tudja mikor jön elő ismételten a hiba jelenség.
mivel nem nekem lesz nem szeretnék akinek vettem utólag panaszt hallani erről. -
jeni
félisten
válasz
Juliusbond #5230 üzenetére
ez eleve fejhibára utal,nem tud végig menni írásnál a lézerfej a lemezen,vagyis mechanikai jelegű a hiba
-
jeni
félisten
válasz
Dyrtyho #5229 üzenetére
1. Ott a gépeden mással is van baj.
Nincs internet csatlakozásod,legalábbis az is felkiáltó jeles. tedd fel a driverét ami kaptál az alaplapodhoz USB-n keresztül.
Kérdés ,hogy tudsz netezni ezzel rendesen?2.Ha ez meg van ,akkor már valószínű frissítésnél helyre áll a DVD meghajtóid.
Minden chipszet drivert is tegyél fel,USB-re ha tudod,és onnan betöltöd a gépedre. Vagy ha tudsz netezni akkor a gyártó oldaláról szedd le a driverek az o.p rendszernek megfelelően. -
Juliusbond
csendes tag
Helló!
Köszönöm a választ. Mint írtam megírja a lemezeket(100%), de nem zárja le, így használhatatlan. A hibaüzenet mindössze annyi, hogy az írás sikertelen, a lemez nincs(nem tudja) lezárva. Sok sok íróprogival próbáltam. Pár megás progik mint a Burn4Free, illetve a InfraRecorder le is zárja. Ami érdekes, hogy ezek a lemezek "használhatóak is"... Azért írtam, azt, hogy "használható", mert van úgy, hogy médialejátszóba egyből indul, de van olyan is, hogy 2-3 próbálkozás után tölti be...Ugye bár ez nem igazán jó...Megpróbálom más lemezzel...
-
Dyrtyho
őstag
Még a virtuális cd-romot se ismeri fel.Légyszi segítsetek
-
-
Dyrtyho
őstag
Sziasztok !
Nekem a következő a problémám.Amikor bekapcsoltam a gépet,akkor a saját gépbe csak a c meghajtó volt látható,viszont az eszközkezelőbe a dvd,cd meghajtó mellett egy sárga felkiáltó jel volt eltávolítottam mindkettőt,és újra indítottam a gépet,és ahogy a probléma 2 és 3 képen látható most meg csak az egyik meghajtó mellett van sárga felkiáltó jel.Mit tegyek ? Légyszi segítsetek -
SnApy
csendes tag
Hali!!!!
Olyan problémám lenne h a LG GSA-H22L dvd íróm nem ír gyorsabban mint 4x ,pedig képes gyorsabb írásra is. Ált 8x írom a lemezeket, de egy ideje másik lemezt használtam és azt csk 4x engedte írni, rátudtam a lemez hibájára (Maxell Dvd-r és asszem 16x írható!), de most Phillips et vettem az is 16x írható és ezt is 4x engedi csk!!!
Fireware-t néztem hozzá,de csk 1.02-t találtam, ami már rajta van! Néróval teszteltem a lemezet és 12x-s sebességre vizsgálta be.... szóval nem tudom mi lehet a probléma..
Kérem segítsetek!!! Köszönöm!!!
-
jeni
félisten
válasz
Juliusbond #5223 üzenetére
hello
alapból a win 7 op.rendszer tartalmaz saját író programot
azzal próbáld ha nem megy akkor tegyél be egy Verbatim lemezt és ha azzal se megy akkor tutira maga az Asus noti íród rossz
gondolom se a DVD-t se a CD lemezt nem zárja le.gyanítom,hogy fej hibás az író,mert lehet,hogy nem megy végig az írás. viszont nem írtál arról,hogy a programmal mikor íród a lemezt milyen hiba üzenettel áll le? -
Juliusbond
csendes tag
Maxell DVD, illetve CD-t próbáltam írni... (számítógépen probléma nélkül megírom)Mint írtam, nincs 1 éves a laptop(ASUS X5D series), és még nem is írtam az íróval. Külföldi fórumokon is próbálkoztam. Ugyan ezzel a hibával találkoztam, megoldást nem igazán találtam...
Gépen Win7 fut. Burn4Free íróprogival már majdnem jó. Lehet, hogy írót kell cserélni.? Már nem tudom, hogy mire gondoljak...
-
válasz
Juliusbond #5221 üzenetére
milyen típusú/médiakódos lemezről van szó? más típusú/médiakódos lemezzel is próbáltad? egy-, vagy kétrétegű lemezről van szó? mert esetlegesen a gyenge/problémás minőségű lemez is okozhatja a problémát...
-
Juliusbond
csendes tag
Üdv mindenkinek!
HL-DT-ST DVDRAM GT30N típusú író van a laptopomba. Lassan 1 egy éves, de még csak most próbáltam vele írni. Sajna nem sikerült. Megírja, de nem zárja le a lemezt. 4-5 féle íróprogival kipróbáltam, de mindenik csődöt mondott. Nézegettem külföldi fórumokat, és ott is találkoztam ugyanezzel a problémával. Megoldást ott sem találtam sajnos. Valakinek van ötlete?
-
nolika
senior tag
Van egy Optiarc AD7561S dvdrw íróm a notiban.
Nem bírja a lemezeket beolvasni. Elkezdi olvasgatni, aztán sípoló, frekvenciában csökkenő hangot hallani, és továbbra sem olvassa be.
Érdekesség h lemezt ír, és jól mert utána magának leellenőrzi, és nem talál hibát.
De ha kiveszem-becsukom a tálcát akkor már nem tetszik neki, és nem olvassa be. Továbbá ha sípoltatom egy ideig, és kiveszem a cd-t akkor enyhe műszerszagot érzek, valszeg a fej melegedik.
De mostanában nagyon nem akar olvasni....ötlet?
-
kicsirigó7
senior tag
válasz
gool1976 #5218 üzenetére
Ha firmware-t már frissítettél, akkor semmi teendőd nincs vele, kuka.
A hiba okára két magyarázat van.
1: Olyan pocsékul van megírva minden -R lemez, hogy azt már nem tudja visszaolvasni az LG. Ha más meghajtó vagy asztali lejátszó simán beolvassa lejátssza, akkor itt a másik lehetőség
2:Valami elszállt a vezérlő chipset-ben, és emiatt a -R lemezeket nem tudja kezelni felismerni.
Megoldás: venni kell egy másik írót. Lehetőleg nem LG-t
Ha javasolhatok, akkor ezek közül válasz:
IDE-s ben:
Samsung SH-S222A
Samsung SH-S222LHa van Sata csati az alaplapodon, akkor ezeket:
Samsung SH-S223L
Samsung SH-S223B
Sony Optiarc AD-7260S
Asus DRV-24B1ST
LiteOn iHAS 624 B -
gool1976
csendes tag
Sziasztok!
Van egy lg GSA-H55N dvd-m (super multi) írom: Az van vele ,hogy DVD-R -t ír néróban ellenőrzi is minden ok! DE: ha újból beteszem a médiát akkor már meg sem találja azt! a +R-t olvassa !
Próbáltam fleselni 2-3* de semmi !!!!
Mi a kiút? a DVD-im 99% -R-es!!!!!
Előre is kösz!
-
zone
őstag
Az mitől lehet, hogy a Total Commander 7.55a nem tudja megnyitni/beolvasni az 1 perce kiírt dvd-t, de Sajátgépből meg tudom nyitni?
-
HardCandy
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy elég összetett problémám van. 2-3 napja elkezdte azt a gép, hogy lefagy, újraindul de a windows nem indul el. Kihúzom, várok egy kicsit, visszadugom és elindul. Ezt a napokban többször is eljátszotta. Ma viszont megint lefagyott, kikapcsolt, bekapcsolást után pedig megint nem töltődött be a windows, csak egy fekete képernyő volt egy fehér villogó kis vonallal (bocsi de nem tudom hogy hívják ezt pontosan), viszont a dvd író folyamatosan villogott, aztán újabb ki-és visszakapcsolás után megint elindult nagy nehezen a gép, viszont a dvd írónál se kép se hang, nem nyílik ki, sőt semmi jelét nem adja hogy érzékelné, hogy megnyomtam rajta a gombot. Valakinek valami ötlete van erre a problémára?
-
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy ASUS sata DVD íróm, ami eddig hibátlanul működött! De egy hete kb, a windows alatt nem jelenik meg meghajtóként, viszont a BIOS alatt csatlakoztatva van! Az eszközkezelő írja, hogy hiba és valami az eszközillesztővel van! De ugye ehez nincs driver vagy valami, prováltam frissiteni, de ugyannakor kiírja, hogy a legfrisebb és mégsem megy!
Mi lehet a baj? Tönkrement a cucc? Tudni kell róla, hogy egy hónapos és a legújabb széria! -
macy49
tag
Hali kissé megkésve egy magyarázat: a 40 eres kábel az CD vagy CD-DVD olvasóhoz tartozik. Ezért végül jó rajta a CD rom szöveg. Az író olvasókhoz viszont a HDD-kel azonos kábel kell, mert külön megy az írás és külön az olvasás. No én ezt tudtam, persze én is csak akkor tanultam meg amikor már szívtam egy jót vele. Az üzletbe csak 40 eres volt rövidebb változatba, gondoltam megveszem mert több hely marad. Az maradt is, de nem működött. Hali
-
macy49
tag
Kedves „laccy88 és IRON STORM”
Szeretném megköszönni a gyors segítséget, sajnos nem jártam sikerrel a tanácsok felhasználásával sem. Köszönetem és válaszom is a próbálkozások folytatása miatt késett.
Folytatom a történések felsorolását: letöltöttem és telepítettem a „ImgBurn 2.5.4.0”-t. Az eredmény sajnos közel azonos a Nero6-nál tapasztaltakkal. A program látja mind a kettő írót (viszont ATA eszköznek), választható bármelyik, az írás megkezdésekor viszont a Nero üzenetével azonos tartalmú üzenet jön „Érvénytelen blokk cím”. Elmentettem a log fájlt, privát üzenetben szívesen elküldeném, hátha Te többet ki tudsz belőle okumlálni (csak ha Gondolod). Fogtam kiszereltem a Samut és SATA kábelestől bevittem a munkahelyemre, ott egy SATA írós gépben kipróbáltuk, láss csodát írt – olvasott úgy, ahogy én is gondoltam. Kaptam egy ötletet is, hogy próbáljam meg a Windows eszközkezelővel eltávolítani mind a kettő eszközt, majd újra indítás után a „hardver változások keresése” –vel próbáljam telepíteni őket újra. Ennek a logikája az volt, hogy így talán jobb eredményt lehet elérni és esetleg valami használhatóbb címzést oszt ki a Windows. Ez is tévút volt. Az eredmény ismét az, hogy új hardverként telepítette mind a kettő optikát, de írni továbbra sem akarnak. A optikák beszerelése során megtapasztaltam, hogy már egy komoly portalanítás is ráfér a gépre. Ezt ma elvégeztem, igen apró darabokra szétszedtem és porolás után, újra összeraktam. Közben kigondoltam, hogy most próbának csak egy optikát rakok be. Ezt azért is gondoltam, hátha valami mégse lett jól betéve és akkor kevesebb gond lesz. Viszont tettem bele egy csavart is: az eddig SATA4-en lévő „O” meghajtó nevű LG írót raktam csak bele a SATA3-ra. Indítás után megint újhardver telepítést végzett és meg is jelent az LG. Viszont annak ellenére, hogy másik SATA portra került továbbra is megtartotta a 2 optikás felállásnál nyert meghajtó nevet. Ezt valahol tárolja ez a nyomoronc (csak hol). Végül teszek ide egy képet annak igazolására, hogy valahogy mégis érti és ismeri SATA eszköznek. Érzésem szerint, amikor az íróra küldené az adatot ott van megkergűlve és a régi címre küldi.
(A képet majd akkor, ha ismét ráébredek a képek helyes küldésére)
Most idáig jutottam. (Lehetséges, hogy ez csak az én bajom, de hátha más is tud belőle valamit profitálni, azért írom ilyen bő lére eresztve) Üdvözlet -
kicsirigó7
senior tag
válasz
HoReSz1975 #5205 üzenetére
Sajnos a Plextor PX-L890SA író, nem volt a legjobb választás.
Mivel még túl friss kiadás, így firmware hiányosságokkal küszködik.
Ez nem jelenti azt hogy nem kellene megírnia a Maxell / Philips normál és DL lemezeit, legfeljebb azt hogy nem lesz jó az írási minőség.
Próbálj meg egy firmware frissítést. [1.02 fw]
Ezt töltsd le, majd frissítsd be vele az írót.Ha ezután se írja a normál nyomtatható lemezeket, akkor irány a bolt garanciális cserére.Ha megállapítják hogy hibás az író, akkor kapsz helyette egy másikat. Ha lehet akkor a régebbi Plextor PX-L880SA íróra cseréltesd ki.
DL lemezből Verbatim vagy Ricoh lemez javasolt, más Maxell, Philips, TDK,Omega, stb felejtős. -
HoReSz1975
őstag
válasz
HoReSz1975 #5204 üzenetére
Érdekesség, a saját telepírő lemezét felismerte, de a Maxell DVD-R 16x Nyomtathatót nem, pedig eddig simán írta őket, a Maxell DVD+R DL nyomtathatóról ne is beszéljek, azt egyáltalán nem akarja megírni
Philips DVD-R 16x Nyomtatható Cake (25), ezt sem látja, nem értem, teljesen kész vagyok f....ba
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all!
Valaki segítsen:
Már a 3. íróval szívok. Most vettem egy Plextor PX-L890SA írót. Eddig írta a lemezeket, de most ezzel is meg akartam probálni egy DVD+R DL -ert és el sem kezdte írni, azóta semmilyen lemezt nem ismer fel, se olvas se ír
(Az elöző 2 író se írta meg a DVD+R DL -ereket, mindig elrontották a 2. réteget, vagy el sem kezdték)
Mi lehet a baj, mit csináljak
Miért nem lát semmilyen lemezt az író
-
macy49
tag
Kedves Urak!
A problémám a következő volna (remélem, hogy jó helyen járok): a régi konfigunkban volt egy IDE-s LG DVD író és egy IDE-s Asus DVD olvasó. Tartozott még kettő SATA-s HDD. Az egyik Samsung_SATA2 a másik Maxtor_SATA. Az LG és az ASUS is beadta a kulcsot, illetve számítani lehetett rá, egyre több írási és olvasási hiba jelentkezett. Ezért úgy döntöt-tünk, hogy megérettek a cserére. Az eredmény: Samsung SH-S223C és LG GH22NS40 írók. Mind a kettő SATA. Elvégeztem a ki és beszerelést, a BIOS-ban engedélyeztem a SATA3 – SATA4-et. Újraindításkor az XP felismerte az új hardvereket. Az eszközkezelőben meg is jelentek az új nevű eszközök. Gondoltam itt a Kánaán, de tévedtem. A hibák tömegével kellett szembesülni. A következők: az új eszközök tökéletesen olvasnak, de írni egyik sem hajlandó. A Nero üzenete: érvénytelen blokk cím. A DVD betétele után nem jön föl az a menü ablak, amiben lehetséges választani az elvégzendő műveletet. Program lemez esetében pedig nem működik az Autorun. A optikák tulajdonságainál be van pipálva mind a kettő lehetőség. Véleményem szerint az XP még mindig IDE porton keresi az írókat. Kérdésem az, hogy újratelepítés kivételével milyen módon lehet rábírni, hogy a SATA helyre küldje az adatokat és elvégezze az írást, illetve az említett szolgáltatások is működjenek újra.
Az eddig elvégzett kisérletek, amelyek nem vezettek sikerre: levettem mind a kettő optikát, újra indítottam, (optika nincs az XP szerint) Nero 6 törlése, elvégeztem (Eusing Free Registry Cleaner 2.6.6) a registry takarítást, majd újra indítottam a gépet. Kikapcsolás, optikák újbóli csatlakoztatása, újraindítás. Ekkor már nem jelzett az XP új hardvert. Nero újratelepítése (minden látható helyről letöröltem a Nero maradványait). Írás, lemez eldobása. Ez a művelet már 2x megismétlődött. A piros pipás fájlokat nem néztem. Most nincs csak SATA eszköz a gépen. Miért (milyen helyen beírva) tartja magát még mindig az IDE csatlakozáshoz. Az eszközkezelőben és az Everestben sincs hibás jelzés. Hogyan lehet ezen a hibákon megoldással túllépni? Köszönöm az esetleges segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android szakmai topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- EAFC 25
- OLED TV topic
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Eladó GARANCIÁLIS KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest