Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- iPad topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Üdv! Most írok először olyan cikket ami kikerülne a "falra" és nem tudom, hogy megfelel-e szóval azt tanácsolták, hogy tegyem be ide:
[PAGE:1]A FreeXperia Project Rom ajánló X8-ra![/PAGE]
Gingerbread frissítés Xperia X8-ra!
Bevezető:
Mivel egy relatív régi készülékről van szó, így már nyilván mindenki tudja, hogy vannak különféle nem hivatalos Android rendszerek, amiket fel lehet telepíteni a telefonra a jobb teljesítmény, szebb külső és egyéb előnyök érdekében. Én most egy olyan rendszert szeretnék bemutatni, ami szinte teljes egészében tartalmazza a Sony illetve Xperia előnyeit, ráadásul az egyik legfrissebb Android verziót tartalmazza.A motorháztető alatt:
A rendszer alapjaiban Cyanogen Mod 7-re épül, ami már önmagában több beállítási lehetőség nyújt, mint egy "stock" Gingerbread 2.3.7. A rendszer csak nAa kernelen fut, így a telepítéshez, illetve a használatához mindenképpen le kell cserélnünk a gyári kernelt! A Cyanogen Mod 7-nek hála lehetőségünk van megváltoztatni a processzor órajelét, a virtuális memória méretét, [stb...] bármilyen külső alkalmazás nélkül. Mint minden főzött romnál, itt sem kell külön root-olnunk a telefont, már alapból rendelkezünk a rendszergazdai jogokkal. A rom kezeli a Dual Touch funkciót, így alkalmazhatjuk a kétujjas mozdulatokat is.Külső, kezelőfelület:
A rendszer a 2011-es Xperia felületet kapta. Az alap launcher az SE Active Launcher, ezt gondolom nem kell bemutatnom, gyárilag ilyen felülete van jó pár Xperia telefonnak. A Launcher mellé kapunk még egy tucat Xperia Widgetet, mint például az animált Weather Widget, a külön álló ki és bekapcsoló modulok (Wifi, BT, GPS, stb..), az Xperia stílusú digitális óra és még sorolhatnám...
Ezek mellett természetesen Xperia stílusú ikonok, hátterek és hangjelzések vannak.
A kijelző elfordulás animációt kapott, ez egy igényesebb hatást ad az egész rendszernek.
Bent a menükben is megváltozott a felület, lejjebb találhatóak ScreenShot-ok.
A gyári billentyűzet is le lett cserélve a Sony Ericsson billentyűzetére.
Szerencsére a szép külső mellé gyorsaság is párosult! Gyors a "scroll-ozás", gördülékeny a rendszer.
Mindent egybevéve megszólalásig hasonlít egy 2011-es Sony telefonra!Screenshotok:
Alkalmazások:
A rom-ban megtalálhatóak az előretelepített Sony alkalmazások is: Timescape, PlayNow Store, NeoReader, Quadrapop, TrackID, LiveWare és még egyéb alkalmazások is.
Az előretelepített képnézegető vagy galéria applikáció a 3D Gallery. Ez legtöbb Androidos készülékben a gyári képnézegető, szerintem nem kell bemutatnom. Kaptunk egy egyedi zenelejátszót is, Xperia témával, ez egy alaptudású lejátszó, hangszínszabályzó sajnos nincs. Fájlkezelőnek az Explorer nevű alkalmazást kaptuk, alapfunkciókra képes. Ezek mellett természetesen előretelepített alkalmazások a Google App-ok (Gmail, Google Maps, stb) és kaptunk egy DSP Manager-t is, amivel a zenei hangzást tudjuk befolyásolni.Tapasztalat, teljesítmény:
Eddig használataim során stabilnak bizonyult a rendszer. Nincsenek fagyások, újraindulások és egyéb problémák, persze ez használattól is függ. Egyedül a Wifi-vel fordult elő nekem olyan párszor, hogy ledobott a hálózatról, de ez ritka volt.A játékokat is jól viszi, amiket én próbáltam az a SpeedX 3D, ez tökéletesen futott, egyszer sem akadt be. A másik az Angry Birds Space, ez is teljesen jól futott, néha-néha egy apróbb beakadás előfordul, de ez még nem volt zavaró.
Lefuttattam egy Antutu Benchmark 2.7.3-at is:
Összegzés
Mindent egybevéve, ez egy gyors, stabil és különösen szép rendszer. A teljesítményével szerintem meg lehet elégedni, elvégre ez egy X8. Plusz pont a készítőknek, hogy nem csak a külsőre figyeltek, hanem támogatásra is, és előretelepítettek több Sony alkalmazást is. Személy szerint mindenkinek ajánlom a romot!
Köszönöm, ha idáig jutottál az olvasással!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Futás, futópályák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570 4K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G / RTX A2000 8G / IR FPR WS
- Dell Precision 7560 FHD / i7-11850H / 32G / 512G G4 / RTX A4000 8G / SCR WS tervező
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Utángyártott 90W töltő 7,4x5.0mm
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest