Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Most adtam fel egy csomagot. Téglalap alakú kartondoboz, mérete 80x50x45 cm. Fizetésnél derült ki, hogy terjedelmesként vették fel. Érdeklődésemre, hogy miért, csak annyi választ kaptam, hogy mert nagy és a kolléganő szerint is ránézésre nagy. Meg sem mérték. Azt is kérdeztem, hogy mi a szabály mert az ÁSZF-ben én előzőleg tájékozódtam és úgy emlékszem, hogy a "három kiterjedésbeli mérete együttesen több 1800 mm-nél vagy leghosszabb oldala 1000 mm-nél nagyobb" márpedig 800+500+450=1750mm. Erre nem mondtak semmit. Elismerem, valóban a határon van, ezért kellett volna megmérni. Végül sikerült megegyezni abban, hogy nem számolják fel a többletdíjat, de a saját felelősségemre. "Úgyis visszaküldik, akkor meg lehet duplán fizetni".
Nyomkövetésben persze nincs kitöltve a méret. Szerintem ha átvették akkor így jártak, most már vigyék ki. Majd figyelem. Köszönöm az ügyfélbarát hozzáállást megint
Jester
-
Jester01
veterán
válasz ablack #12159 üzenetére
Hmm, valószínűleg változás volt az ÁSZF-ben mert a címiratkitöltő bemutató videó (2014-es) leírásában ez van:
"Ha a küldemény három kiterjedésbeli mérete 200 cm-nél nagyobb, vagy a leghosszabb oldal 75 cm-nél nagyobb, terjedelmes kezelés történik. "Ez alapján tényleg túlméretes lett volna a csomagom mivel 80cm-es az egyik oldala. A mostani ÁSZFben, ahogy azt már idéztem fentebb, 1800mm és 1000mm van. Lehet, hogy a postás hölgyek még a régi rendszert alkalmazták.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jester01
veterán
válasz szente #12477 üzenetére
Fontos az a "kb", mert ha a 20kg-ot nem haladja meg akkor a posta terjedelmes csomagként elviszi, 5510Ft-ért elvileg:
„Terjedelmes” többletszolgáltatással/kezeléssel adható fel az a
postacsomag, amelynek három kiterjedésbeli mérete együttesen több
1800 mm-nél, de nem haladja meg a 3000 mm-t, vagy leghosszabb
oldala 1000 mm-nél nagyobb, de nem haladja meg a 2400 mm-t[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jester01
veterán
válasz Ringman #12571 üzenetére
Biztos, hogy jó a szám? Megnézted más csomagkövetővel is?Ja bringás topikban már látom a fejleményeket.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jester01
veterán
"Ha postafiók a levelezési cím, csak és kizárólag a postafiókos címet kell megadni. A telephely címét nem kell szerepeltetni. " forrás
Ha szerepel szerintem akkor sem nézik. Viszont az irányítószámnak egyeznie kell, tehát ha másik postához tartozik a két telephely akkor nem fog menni.
Viszont előfizethetsz utánküldési szolgáltatásra.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
-
Jester01
veterán
válasz MaxxDamage #12743 üzenetére
Attól függ pontosan milyen csomag.
6) MPL postacsomag visszakézbesítése esetén a fizetendő díj 1 315 Ft.
(forrás)Jester
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
válasz MaxxDamage #12747 üzenetére
Ajánlott légpárnás belföldi postakész boríték LC/5 (180x265 mm) jelenleg 1345 Ft
Jester
-
Jester01
veterán
Ugye ha te veszel valamit és azt mondod üres volt a doboz, akkor jó, ha van kicsomagolás videód. Ezen logika mentén a fenti esetben a Nike-nak kellett volna videót csinálni a visszaküldött áru kibontásáról, mint ahogy a garanciás topikban volt is rá példa, hogy az Aqua így csinálja.
Jester
-
Jester01
veterán
Azért ha valamelyik futár ad elismervényt az eléggé arra utal, hogy mindegyiknek kellene (egy adott cégen belül). Nem hinném, hogy ilyesmit önhatalmúlag kitalálna bárki. Az inkább valószínű, hogy a futár sumákol (mivel siet) és nem ajánlja fel ha az ügyfél nem kéri az elismervényt.
Jester
-
-
Jester01
veterán
Ajánlott légpárnás belföldi postakész boríték LC/5 (180x265 mm) 1345 Ft
Sztm a 33mm még belefér és a két doboz egymás mellé is.[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jester01
veterán
Jester
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
válasz Jester01 #13023 üzenetére
48 mármint
És igen, január 1-től az emelt árak vannak, online 550Ft átvételkor fizetve 1100Ft.[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jester01
veterán
válasz makszutov.hu #13222 üzenetére
Ezt kicsit túlreagáltad. Talán érdemes lenne megvárni hétfőn mit mondanak.
abdulka1: akkor küldjön érte futárt vagy menjen érte személyesen. Én biztos nem adnám fel saját költségen.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jester01
veterán
válasz makszutov.hu #13240 üzenetére
Na de a kedves hölgy (doktor úr?) eleve miért vette át ...
Jester
-
Jester01
veterán
válasz Erikkk26 #13260 üzenetére
Postakész termékek
2kg súlyhatárig. Elvileg mindenhol van, gyakorlatilag persze lehet, hogy nem.Jester
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Vallás
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest