Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
érték_elek #12699 üzenetére
1. A csomagautomatába leadást asszem csak akkor jelzi, ha már ki is vették, 2. hétvégén szerintem tuti nem ürítik...
-
érték_elek
csendes tag
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy
1. MPL automatánál feladott csomag esetén a nyomkövető pontosan mit ír (minden esetben jelzi-e az átvétel tényét)?
2. Hétvégén űrítik-e az automatákat?
Köszönöm előre is. -
válasz
MasterDeeJay #12697 üzenetére
Ok megvan, dhl futárt kellett rendelni a csomaglevélszámmal és jönnek viszik. Nem lehet belerakni boxba.
-
Hali!
Ebaytől kaptam egy return label-t DHL-hez. Viszont nem tudom hogy ezt hol tudom feladni vagy hol kérhetek felvételt. DHL International Express a típusa, egy csomagra címke meg egy a felvevőnek és egy lapír amit a csomagba kell raknom az RMA-hoz.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok,
USA-ba küldenék egy pár cipőt, cipősdobozban.
Tudom, van a posta, 2kg-ig, ajánlott és elsőbbségi "levél"-ként. 13215 FtEzen kívül milyen megoldás létezik még? Az se baj ha olcsóbb....
-
Sanyi.mTs
addikt
info@mygls-hu.com kamu email cím? innen kaptam mailt, amit a google spamnek jelölt.
ami megtévesztő, hogy a mailben a valós mobilszámom szerepel, amin nem értek el.https://gls-delivery.com/GLS címre mutatott a levélben a link.
-
attiati
veterán
packeta mennyi időn belül szokta utalni az utánvétes csomagok ellenértékét?
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
Mr.Mercury #12690 üzenetére
Fel lehet levélként adni. 500 g-ig 2330 Ft + ajánlás 1780 Ft . Így se olcsó.
Elvileg elsejétől megint emelnek kb 10%-ot.
Esetleg nézni valami futárszolgálatot hátha olcsóbb.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Egy CD-t szeretnék külföldre küldeni (Franciaország), de a Posta kalkulátora azt mondja, hogy csomagként 8000.-Ft lenne a díja.
Ez tényleg ennyibe fog nekem kerülni vagy esetleg fel lehet adni levélként, azt elfogadják?
-
Qtyii
aktív tag
válasz
totyak #12688 üzenetére
csak nehogy a magyar postához kerüljön
dpd fedex stb...
áfát hogy kéne? egy magánszemély küldi neked kvázi ajándék, nem kell tudni mi az, egyébként ő leáfázta uk-ban ... egyébként nem tudom, de ne magyar postával érkezze hun-ba ... jó tanács ... nekem 1,5 hónapig utazott cseh-ből (EU) a csomagon és csak akkor kaptam meg amikor kivertem a balhét a főpostán és minden létező helyen . -
totyak
aktív tag
Ezzel tisztában vagyok, ezért kérdezem, amit kérdezek.
A lényege a kérdésnek, ami ezek szerint nem volt érthető, hogy akkor is megállítják a csomagot vámolni és áfát fizetni (vagy lehet ezek már itthon történnek meg, nem tudom), ha magánszemély magánszemélynek küld valamit, vagy csak ha UK cégtől, pl. eBay-től közvetlenül vásárolok valamit?
-
totyak
aktív tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy itt kellene feltennem a kérdésemet, nem tudom biztosan. félig-meddig eBay, félig-meddig postázás.
A kérdésem az lenne, ha UK eBay-en vásárolok dolgokat egy kinti ismerős címére, ő ezeket nekem dobozba teszi és Royal Mail-lel feladja Magyarországra, akkor azt a csomagot meg fogják állítani a határon, kell fizetnem Vám-ot, Áfa-t, meg még ki tudja mit, vagy csak kifizetem a postaköltséget és jön hozzám?Köszönöm
-
ablack
senior tag
Ilyenre gondolsz? [link]
Miért ne lehetne feladni?
Ott van a táblázatban alul az elsőbbségi európán belüli levél ára.
+ 1 780 Ft az ajánlás díja.
Ilyen méretű postakész termékek vannak: [link] (Európa Postakész)
Ebből csak esetleg a kisebb méretű éri meg ha belefér amit küldessz. De ez A5-nél kisebb.
A nagyobb csak 500g fölött éri meg.
Ja és ajánlás erre is kell természetesen ha követni akarod. -
Met
nagyúr
Szerintetek bubisborítékot fel lehet adni levélként külföldre?
Árkalkuláció miatt kérdezem.
A5-ös elég, vagy ha van kisebb, súlyra 0.014 kg.
Németországba menne, lehetőleg valami biztonságos módon (követhető, nem veszik el stb.). -
fausto
addikt
válasz
Mr.Pentele #12678 üzenetére
-
attiati
veterán
packeta kérdésem lenne nekem is:
csomagot küldök
1. az átvevőhelynél azt kellett volna megadnom, hogy én hol akarom feladni a csomagot?
Vagy azt, ahol az átvevő át akarja venni?
2. öt napon belül ha nem tudom feladni, akkor visszakapom a feladás díját?
3. gondolom feladhatom z-boxban is a csomagot -
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
fausto #12677 üzenetére
Szia!
Úgy emlékszem, hogy amennyiben a feladó rögzítette az e-mail címet is a csomagnál, akkor előzetesen küld e-mailt a Packeta, benne a csomagszámmal, várható érkezéssel. Talán 1 éve rendeltem utoljára rajtuk keresztül érkező küldeményt és annál így volt. Magán feladó esetében nem tudom, az enyém cégtől jött.
-
fausto
addikt
Sziaszok,
Packeta-nál hogy van, ha nekem adnak fel csomagot, akkor kapok róla értesítést? Foxpost-nál több levelet is kapok (feladó regisztrálta a csomagot, feladta, úton van, holnapra várható, megjött, stb...), a Packeta hogy küld értesítéseket?
Magán feladó küldi.
Köszi előre is! -
baandii
senior tag
sziasztok!
csomagot várok (CG493647609DE) ami a posta fog kihozni és háznál kézbesíteni.az lenne a kérdésem ha nem vagyok itthon akkor mi az eljárás menete? másnap is megpróbálják háznál kézbesíteni? vagy már a postán marad és ott kell átvenni?
-
attiati
veterán
Igazából egy szobabiciklit szeretnék szállítatni ajtótól ajtóig, 30kg.
Ez mindenképpen költöztetős ember vagy futárszolgálat is vállalja?
-
attiati
veterán
jófogás háztól házig szállításnál:
1. felhozzák emeletre a cuccost? (35kg, de súlyhatáron belül van, lift van)
2. max méret, amit elszállítanak: 200*60*80, az enyém pedig 110*50*130. Ezt gondolom nem fogják így elhozni? -
gabro0
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ez a legmegfelelőbb fórum, de legalább aktív.
DPD hoz ma egy csomagot és az "élő nyomkövetés"-ben látom hány megállója van még a futárnak, mielőtt hozzám jönne. Korábban mutatta a pöttyöket (megállókat) a térképen és a futár nevét is. Most csak a megállók számát és a telefonszámát. A GDPR miatt fejlődött vissza az egész?
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan létezik, hogy feladnak nekem egy csomagot és csak utána 2 nappal kapok e-mailt este 10-kor, VASÁRNAP, hogy a részemre küldött csomag bekerült a rendszerbe? -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legjobb/legolcsóbb szállítási lehetőség 14kg. 60*40*40cm méretű csomag esetén? Feladás háznál vagy postapont, csomagpont és átvétel háznál. -
arn
félisten
válasz
Stanley-B. #12665 üzenetére
Lehet lusta volt a postas, ausztriaban a gls az esetek nagy reszeben meg se probalja kivinni, csak ledobjak az egyik felvevohelyen, aztan menjel utana.
-
arn
félisten
Nem tudjatok, hogy mi baja van a menfocsanaki logisztikanak? Oda pikkpakk megerkezik az aru, aztan napokra beragad… korabban evekig minden flottul ment.
Pl, csomagautomatas (ket napja semmi):
Forwarding for delivery
09/05/2023 05:18
Győri Logisztikai Depó|Győr-MénfőcsanakA multkor meg kiszallitasos volt (diribdarabban kaptam meg a csomagot):
Processing
Arrival for processing
14/04/2023 00:32
Győri Logisztikai Depó|Győr-MénfőcsanakDelivery
Item handed over to delivery man
18/04/2023 09:14
Győri Logisztikai Depó|Győr-Ménfőcsanak***
A masik ami erdekelne, hogy nem en veszem at a csomagot, igy ertelemszeruen ellenorizni sem tudom a tartalmat. A multkor osszetortek egy retro gephazat, amit evekig kerestem, es jo sokat fizettem erte. A szolgalatuk siman lepattintott, hogy harom napon tul, blahblah… nem lehet itt vmit tenni? Par par tizezret elbuktam rajtuk emiatt.
-
Rick4
félisten
válasz
Fancy-boy #12660 üzenetére
Arra persze nem reagáltál, hogy Vaterafutár DPD: 7.538 Ft
Oké, akkor reagálok, itt egy kép, remélem ebből értesz, mert amit szövegesen írtam, (meg amit a kérdező kérdezett) azt valahogy nem különösebben érted..
Ajánlom a figyelmedbe a "pirosas" részt, ha egyedül nem megy, kérj meg valakit, magyarázza el, hogy ekkora méretű csomagot nem visz el Németországba a vaterafutár DPD-vel...
És akkor itt van még ez a másik állításod:
Posta Europe Standard: 8.400 Ft, ami ugye még lehet is igaz, viszont kitétel volt a biztonságos, azaz oké, hogy olcsó, de nem biztonságos. -
Fancy-boy
addikt
Felkínáltam 3 opciót a kollégának, amelyik mindegyike kedvezőbb mint a csomagnet.
Ezek a tények.
A többi handa-banda amit lenyomsz teljesen irreleváns.
Velük szállítatsz, a bolygó túloldalára is jó drágán, miközben köztudott, hogy ők szállítanak az egyik legdrágábban a FedEx-el EU-n kívülre.
És még reklámozod is a tájékozatlanságodat. A Te pénztárcát csak mást ne vigyél be az erdőbe.
Részemről az ügy lezárva. Majd jön egy békebíró és rendet tesz ha akar.
A kolléga meg remélhetőleg mérlegeli a helyzetet és értelmesen választ majd céget, veled ellentétben.Annyiban azért figyelmeztetnélek, hogy amennyiben továbbra is a csomagnetet fogod itt reklámozni mint egyedüli lehetőség, miközben elérhetőek kedvezőbb lehetőségek, akkor annak következményei lehetnek.
-
Fancy-boy
addikt
Jó sok zagyvaságot írtál.
Még-egyszer hátha megérted:Arra persze nem reagáltál, hogy Vaterafutár DPD: 7.538 Ft
Posta Europe Standard: 8.400 Ft
Szóval feleslegesen okoskodtál... mert a csomagnet még mindig a legdrágább.
De tőlem fizessél többet, csak ne reklámozd...Tehát továbbra sincsen igazad.
A színvonal nagyot zuhant mióta megjelentél, az igaz. Fizetett csomagnet ügynök vagy? -
Rick4
félisten
válasz
Fancy-boy #12658 üzenetére
Ezt írtad:
Nézd meg a csomagneten lévő árakat az általa megadott küldemény paramétereivel, aztán hasonlítsd össze az általam linkelt oldalalakon kalkulált árakkal.
Megtettem, nekem volt igazam, te meg okoskodtál.. Tőlem máskor megpróbálhatsz ilyen szituációkat egy hozzászólásban leírni, és akkor elsőre is érhető lesz, plusz lesz benne a valósággal metszésben lévő információ is...
Ráadásul azt se tudni, kik- mik szállítják, tehát a biztonság oldala még kérdéses, ezzel nem segítetted sem a kérdezőt, sem a topic színvonalát nem emelted, szóval legközelebb felőlem olyat kommentelsz, amilyet akarsz, ha akkor is csak 3-4 kommentben sikerül leírni a vlaóságot, és azt is csak részben vagy képes megválaszolni, akkor én szimplán csak tovább tekerek, mást úgy vezetsz félre, ahogy akarsz!Ja és ugye ha nem cégesen nézed, azaz az ecoparcel nevű csapattól nem nettós számlát kapsz, hanem bruttósat, mint az áfa- visszaigénylésre nem jogosult, eu-s adószámmal nem rendelkező magánszemélyek nagy része, mindjárt 33 eurónál járunk, ami 12571ft, szemben az általam javasolt 9166ft-tal...
És még mindig ott van, hogy egy angol cégnél fogsz reklamálni, ha elveszik, vagy megsérül a csomag?Arra verheted, hogy egyszer félár, akkor legyél arra büszke, hogy az első olcsóbb, csak ugye megint leírtál valamit, aminek az igazságtartalma a nullához konvergál:
mert a csomagnet még mindig a legdrágább.
A topic színvonala érdekében kérlek erre már ne válaszolj, tények úgysincsenek a birtokodban!
-
Fancy-boy
addikt
-
Rick4
félisten
válasz
Fancy-boy #12656 üzenetére
Megnéztem:
csomagnet bruttó 9166ft
ecoparcel 27.14 eur, ami most mkb pénztéri árfolyamon 381.74-gyel 10360ft...
Nálam a 9166 forint kevesebb, mint a 10360ft, még a wise féle kedvezményes 373.12-es árfolyammal is 10126ft, aminél olcsóbb ez már nem lesz.Nos, akkor még mindig ugyanott tartunk, mint az előbb, a csomagnet olcsóbb, azaz feleslegesen okoskodtál..
A szállítási idővel ne gyere, mert a kérdező olcsót és biztonságosat keresett, nem gyorsat, másrészt a tapasztalat azt mutatja, hogy kivétel nélkül kint van Németországban az ország bármelyik részén 3 munkanap alatt.
-
Fancy-boy
addikt
Biztos, hogy nem.
Nézd meg a csomagneten lévő árakat az általa megadott küldemény paramétereivel, aztán hasonlítsd össze az általam linkelt oldalalakon kalkulált árakkal.Egyébként a csomagneten keresztül némely országba történő szállítás igen drága.( a bolygó túlsó felére ahogy Te nevezed )
A fürgefutáron jóval kedvezőbb FedEx-es árakat találsz pl. USA-ba.
A csomagnetnél Dél-Koreát sem ismerik, pedig a FedEx oda is szállít... -
Rick4
félisten
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Németországba kellene valahogy elvarázsolnom egy durván 5 kilós csomagot az alábbi méretű dobozban: 80X60X40
Mit gondoltok melyik lenne a legolcsóbb, biztonságos futár?
Köszi
-
Rick4
félisten
válasz
Fancy-boy #12651 üzenetére
Szerintem a facebook marketplace a tuti, egyrészt meg tudja nézni, kitől vásárol, én meg tudom nézni, kinek adom el, régió szerinti bontásban lehet keresni, spéci csoportokba berakni, stb stb. Nálam már a dologok 95%a ott megy el.
Ott is van persze olyan csoport, ahol majd először az admin nézegeti, utána engedélyezi, volt is, hogy beírtam a csoportba, nekem felesleges itt lennem, ha 2 nap múlva jelenik meg a hirdetésem, ugyanis máshol 2 nappal azelőtt megjelent, és a terméket elvitték 1 nap alatt, és mindenki más termékével ugyanez a helyzet, abban a csoportban még meg se jelenik, de máshol már látják, úgyhogy pá mindenkinek, de az ilyesmit is ki lehet szűrni! -
Fancy-boy
addikt
"ha tovább szórakoznak, egyszerűen törlöm, és velük befejezem"
És milyen alternatívák vannak helyette?
Egyébként pár hónapja olvastam egy cikket, hogy eladja érdekeltségeit és kivonul Magyarországról a Jófogás.hu tulajdonosa.
Talán ha létrejön az üzlet, utána lesznek változások. Remélhetőleg pozitív irányba. -
Kaci84
őstag
Ebben viszont teljesen egyett tudok érteni. Hihetetlen egy gyenge felület. Velem is vergődtek sokat. Hasonló amit írtál, hogy írjak még róla, de mi a fenét. Egy időbe kitalálták, hogy műszaki cucchoz tegyem fel a számlát. Marha jó, ami már nem garis arra senki nem szokta őrizgetni. Meg tele van furcsa emberekkel.
-
Rick4
félisten
válasz
Kaci84 #12648 üzenetére
Meghirdettem délután egy 3.5KW-os split klímát a jófogáson. Miután visszajött a mail, hogy megjelent, akkor vettem észre, hogy szóismétlés esete áll fenn, módosítottam, rányomtam a mentésre, erre 2 órával később jön egy mail, hogy túl kevés az infó, és egészítsem még ki. Megírtam nekik a mailt, hogy elmennek a büdös sunyiba, ma is volt már egy próbálkozó, plusz egy már megjelent hirdetésben egyetlen szót töröltem ki, és cseréltem le, mi a francot szórakoznak, ha egyszer már elég volt... Ezek az utolsó szögek az accountom koporsójába, ha tovább szórakoznak, egyszerűen törlöm, és velük befejezem...
Idáig is csak a probléma volt velük... -
Kaci84
őstag
Köszi a segítséget! Jótálási cuccot viszek régiós leadó pontba. Futárautó bemegy teherportán visz sok csomagot erre van áruátvevő meg kialakult papírozás, menetrend stb. Előfordul ilyen helyeken, hgy arra nincs ember meg lehetőség, hogy magánszemélyek egyenként vigyék a cuccokat.
Közbe megnéztem a linket amit küldtél. 3€ a díj. Annyiért még kerülni se éri meg arrafelé még ha át is veszik személyesen. -
féldekás
aktív tag
Telefonszámom rejtve van.
Azóta most jött még 2 ilyen, email cím kéregetős érdeklődő, tiltottam jófogáson és töröltem a beszélgetést.
Ha lesz még 1-2 ilyen, akkor leszedem jófogásról a hirdetést és a fiókomat is törlöm.
Nincs erre igazán időm, hogy jön az email értesítő, hogy érdeklődtek, aztán látom, hogy megint egy csaló.
Mondjuk az oldal üzemeltetőinek is kellene valamit kezdeni ezzel, mert ez így nem állapot, hogy 6 óra alatt már 3 csaló megtalált.
Már régóta 2FA-t használok ahol csak lehet, így ha még valamit nagyon be is nézek lépéselőnyben maradok, persze jobb kiszűrni az ilyeneket. -
Rick4
félisten
válasz
Kaci84 #12643 üzenetére
Itthonról csomagnet.hu, szinte a bolygó összes országába elviszik, és jók az árak, odakint meg minden van.
Ha nem lehet személyesen leadni, akkor a futár vagy a postás hogy viszi oda?
Itt meg tudod nézni, mennyi lenne kint feladva: [link] , keress rögtön a határ mellett egy postát, még akár szerencséd is lehet, magyarul is tudhatnak. -
Kaci84
őstag
Üdv, Ausztriába küldenék csomagot Bécsbe. Jövőhéten megyek ki, szóval kintről is fel tudom adni. Tudtok ajánlani olcsó megoldást? Esetleg automatából feladva? Háznál felvéve vagy automatába küldve nem jó. Vagy postán feladva vagy futárvégnél személyesen ha van ilyen. Ja igen, valszeg nem lehet személyesen leadni a cuccot.
-
Rick4
félisten
válasz
féldekás #12641 üzenetére
Fél órája akart megvenni valami "külföldi" tőlem egy 3.5KW-os klímát, írtam neki, hogy idejössz, megnézed, ha tetszik, a kezembe adod bankjegyben az árát, és elviszed, nincs más út. Nem kell előre küldözgetni kamu utalásról fotókat, meg bankkártya adatokat kérő linkeket, szólj, ha jönnél. Erre már nem volt mit válaszolnia...
Már a telefonszámomat se adom meg ilyen helyeken, majd ha privátban elkéri, és másik két kérdésre is tudott rendesen válaszolni, akkor megkapja. Így se a telefonos hívogatás, se az sms küldözgetés nem működik, mert nem publikus a számom, ráadásul így akkor fog tudni hívni, amikor nekem megfelelő..
Amúgy nem bonyolult megoldani, veszel egy feltöltős számot, és azt adod meg a hirdetésekhez, ha kell, még a saját számodra is átirányíthatod a hívásokat, és akkor a te számod titkos marad.
Azonnal töröld az ilyesmit. -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy akik szoktak árulni apróhirdetési oldalakon, elsősorban jófogásról van szó, szintén megtaláltak titeket scammerek?
A nyelvezet eléggé rendben van, a domainek és a linkek, amelyek gyanúsak.
Éppen ma a foxpost nevében kaptam két emailt is, egy scammer érdeklődőtől.
Az egyik kevésbé, a másik nagyon feltűnő volt, de csak a feltűnőbb akadt fenn a spamszűrőn.
Banki adathalászat akarna lenni, egy eredetileg jófogásos szolgáltatás mögé bújtatva, miszerint a vevő is kérhet szállítást a jófogáson keresztül.
Korábban ilyen jellegű scammerekkel nem találkoztam, gondoltam jelzek, hátha mást is megtalálnak.
Szerk.: Jófogás automata emailben annyi választ kaptam, hogy az utóbbi időben megszaporodtak az adathalász kísérletek. -
Rick4
félisten
Ez valószínű csak konténerben tud jönni, repülőn gyúlékony- robbanékony folyadékot nem szabad szállítani, és bizony a parfümöknek kb 50%-a alkohol...
Amerikai autók alkatrészeit importálom lassan 20 éve, ilyesmi talán 100ml max mennyiségig még talán poggyászban el tud jönni, szóval elvileg a legegyszerűbb az lehet, hogy keresel valakit, aki hamarosan jön haza, megveszed, elküldöd a címére, ő meg hazahozza. Azonban pont ez nem ennyire egyszerű... Egyrészt légitársaság- függő, melyik mit enged felvinni, benne van, hogy a becsekkolásnál azt mondják, vagy magadra fújod, vagy dobod a kukába, vagy nem szállsz fel a repülőre. Majd itthon erre mindenképp vámot kell fizetni, a parfüm és kölnivíz nincs benne a repülőn vámmentesen hozható termékek körében, szóval annak is macerás lesz, aki ezt hozná... -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Szeretnék rendelni amerikából 1-2 terméket, de maga a termék gyártó nem szállít csak Egyesült államokba és Kanadába. Van valamilyen megbízható szolgáltató, amivel mégis el lehetne juttatni a csomagot Magyarországra?
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #12633 üzenetére
Pontosan már nincs előttem, hogy változott ennyire kis összegű dolgoknál a szabály 21 júliustól, mert mindig sokkal nagyobb - drágább dolgokat, és mindig cégesen rendeltem, szóval nekem valójában mindegy volt, eddig is kifizettem utánuk mindent, de egyébként is kerülöm a postát, mert nekem nagyon lassúak, és problémásak.
-
azbest
félisten
ez a 22 euro szerintem 2021 júliusa óta nem így van. Ha adómentes ajándék címen akarná valaki intézni, akkor 4000 forintos a posta díjszabása és elvileg már érkezés előtt a weblapon jelezni kell, hogy úgy legyen intézve és igazolást leadni.
Amúgy meg a ráírt érték alapján áfát számolnak rá és kezelési költség az értéktől függő díjszabás táblázat szerinti, amit vagy kifizet online, ha kap értesítést vagy ha nem kap/nem fizeti online, akkor még rászámolnak valamennyi "utánvét" díjat is. pdf
-
törölt tag
Közben feleségem felhívta a postát és sikerült beszélni ügyintézővel. A tracking alapján beazonosították a küldeményt.
Azt nem látják, hogy éppen merre van, de elmondta, hogy a kézbesítőnél mennyit kell majd fizetni. Valami vámkezelési kts+vám, de elég alacsony, szóval kellemes meglepetés.
Köszönöm az infókat. Akkor most csak várnom kell, mert az "UC" kezdetű tracking-ről nincs részletesebb info. -
Rick4
félisten
válasz
#68216320 #12628 üzenetére
Viszi a postás, kell neki pár nap onnan, hogy a vámraktárból kikerül. A vámot elvileg vagy a kiküldött mail alapján intézik, kaptak tőled egy online doksit, ami alapján lezajlott a vámkezelés, erre emlékszel? Az oda beírt összegekre számolj 1.3-as szorzót, és némi vámügyintézési díj, ami a termék árától függ, nem nagy pénz, 1-2 ezer ft, jön a postás, hozza a csomagot, kéri a pénzt.
Ha nem tudod kiszámolni a kifizetett összeg 30%-át, akkor hívogasd a posta vám vonalat, és a nyomkövetési szám alapján megmondják pontosan a fizetendőt.
-
ablack
senior tag
válasz
Oliverda #12623 üzenetére
Pedig tényleg annyi sajnos.
299 USD értékű, márciusi eBay eladás EU-n kívülre:
(egy alaplapról van szó)Final Value Fee : 13.25%
International Fee : 3.3%
Együtt: 16,25 %
+ magyar ÁFA (27%) az eladási jutalékokra
Tehát 21%-a termék eladási árának összesen.Ez persze célországonként és termékkategóriánként változik kicsit, de nem jelentős a különbség.
-
Rick4
félisten
válasz
Oliverda #12618 üzenetére
Mondjuk azt én se értem, miért kell neki becsülgetni, nem tudom, milyen platform ez, ahol ilyen kommunikáció zajlik, ugyanazt a terméket le lehet beszélni az eladóval, hogy az ebay-re rakja fel, gyors leütéssel még a 10% ebay fee mellett is jobb, hiszen ebay international shippinggel 3 kilónyi cucc olcsón hazajön, és intéznek vámot- áfát külön vámügyintézési díj meg másfél hetes hercehurca nélkül is.
-
mufi
senior tag
Koszi mindenkinek, ez az amit en sem ertettem, hogyan johet ki ilyen horror osszeg, raadasul az esetemben 100 usd + 45 usd = 145$-ra joined a 27% AFA. De az sem minden esetben a max osszeg, volt ra pendant, hogy 10000 Ft helyett 2500 Ft-ot kellett csak fizetnem.
-
Rick4
félisten
válasz
Oliverda #12616 üzenetére
Gépről nézve tényleg, bár nem értem, neki miért kell becsülgetnie bármit is (igaz, amerikaiaknak így kell mindent a szájukba rágni), viszont a kérdező azt kérdezte, mennyi lenne a szállítás, az valósban 100 dolcsi körül, ez itt már nem a szállításról szól, hanem ez a sallang, és az is csak becsülve.
Mindenesetre a 45 usd érték + a 100 usd szállítás még mindig nem ad ki sehogy 164 usd taxest, szóval valami nem kerek.
-
Rick4
félisten
Ha tudod a befoglaló méreteket, akkor méret függvényében ezek az árak lesznek érvényesek a postahivatalban leadott csomagokra előre nyomtatott címke esetén: [link]
Nem tudom, hogy jön ki 45 usd értékre a 164 usd taxes, de ez sales tax, azaz az eladáskor rá kell számolja az államnak és termék típusnak megfelelő értékeítési adót, sales tax-ot, ami 6-8% körül megy, 164 usd sales tax az inkább 2000 usd-hez passzol...Tisztán és világosan leírja, hogy az eladó semmiféle vámot és áfát nem számít fel, és ezeket majd neked kell rendezni, amint beérkezett a csomag az országba.
-
mufi
senior tag
Sziasztok, tudnatok segiteni? US Post service, ha MO-ra jonne egy csomag ami 3 kg, 10 db disztargy lenne benne 45 USD ertekben, mennyiség kerulne a szállítás?
Nyomonkovetes jo lenne, illetve 200 usd ertekbiztositas.
Nekem ilyen 100 usd korul jon ki a kuldes de aki kuldene a csomagot azt mondja, hogy olyan 230 usd korul lennenek a koltsegek.En csinalhattam valamit rosszul vagy o?
-
-
Kaba
veterán
Véleményetek szerint egy tv küldése a GLS-sel vagy a Sprinter futárcéggel biztonságosabb?
-
Oliverda
félisten
Helló!
BP belvárosából a 23. kerület szélére kellene küldenem egy csomagot. Melyik szolgáltatás lehet erre a legjobb ár/érték arányú?
-
Qtyii
aktív tag
A mai naponbementem a postára, mivel a nyomkövetés ismét azt jelezte, hogy megint postán van a küldeményem, így szerettem volna átvenni.
Először azt mondták megint, hogy ismét visszaküldték Budapestre…DE addig maradtam amig valaki volt hajlandó foglalkozni az ügyel és kiderítette, hogy a küldeményem valahol az épületben van.
Csodák csodája meg lett a küldeményem, DE ANNAK ELLENÉRE, HOGY ÉN VAGYOK A CÍMZETT NEM VOLTAK HAJLANDÓAK ÁTADNI! Valami vonalkódjuk, vagy rendszerük hibájára hivatkozva! Ez most már tűrhetetlen. A küldeményt még le is fotóztam a hölgy kezében, és a helyszínen felvettettem jegyzőkönyvet, erről a tarthatatlan állapotról.
Az én adataim vannak a borítékon, egyezik a személyi okmányokkal, de a szar vonalkódjuk nem mutat semmi így nem adhatja át ... ki érti ezt a bolond világot..
várom a fejleményt ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest