Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Remélem maradhat:
GLS Csomag automatába szeretnék rendelni kb.:16 kg súlyban. Tudja valaki esetleg, hogy van súlykorlátozás? Méret az oké, de ez ahogy számolom lazán bele fog férni a legnagyobb fakkba.
-
Sziasztok!
Fel szeretnék adni egy könyvet utánvéttel belföldre.
Méret: 2,5 cm x 14 cm x 21 cm
Súly: 400 g
Utánvét összege: 1500,-FtHogyan tudnám a legolcsóbban megúszni?
Köszönöm a segítséget
.
-
totyak
aktív tag
Üdv! Sima levélként ( tehát nem ajánlott) várok egy levelet, bubis borítékban. Egy dvd van benne, tokostól.
Ezt csak simán bedobják a postaládába, vagy ha nem vagyok itthon, erről is értesítőt hagynak?
Aug 31-én lett feladva, de tevnapig nem jötg meg. Ezeket ilyen lassan viszik, vagy csak simán keresztet vethetek rá, mert valakinek megtetszett?
Köszönöm
-
xy.zsolt
őstag
A huahan-os csomagokat melyik szállító kézbesíti itthon?
-
Sziasztok.
Idén nem nagyon rendelgettem még Kínából (meg igazából már tavaly se) de most nézem, hogy a magyar posta még mindig ilyen "selejt"?
15.-én adták fel a csomagot, 1 hét alatt itt Magyarországon. Nem igazán látok rá esélyt, hogy ezt holnap megkapjam, így akkor leghamarabb is hétfő lehetne belőle, de ez elég vicc, hogy Kínából 1 hét alatt ideér, itthon pedig képtelenek 1 hét alatt belföldön kézbesíteni?
Régebben pont fordítva volt ha jól emlékszem, a vámon ültek sokat, de ha az megvolt a belföldi része az gyorsan ment.
Pedig meg is örültem már, hétfőn, hogy milyen gyorsan átment a vámon, és fizetés után változott is a státusz, de ahogy látom korai volt az örömöm.
Más is ezt tapasztalja, vagy csak én fogtam ki? -
fradi81
veterán
Hali
Pár dg kapszulát küldenék, feladás, boríték, így ennyiért fel tudom adni vagy beleköthetnek valamibe? -
TaaT
nagyúr
válasz
totyak #12280 üzenetére
"Akárhol dolgoztam eddig, kérdés sem volt, rögtön a számlaszámom kérték a munkabér utalásához."
Sehol sem kötelezhetnek arra hogy számlaszámra kapjad a fizetésedet, csak nekik úgy egyszerűbb így azt erőltetik. Legalábbis ha egy állami cégnél mehet a kp akkor máshol is, gondolom én.
Ha személyesen megy be feladni a csomagot a postára ott simán lehet hogy ne számlára menjen az utánvét összeg. Szerintem csináltam már ilyet pár évtizeddel ezelőtt.
-
TaaT
nagyúr
-
totyak
aktív tag
Sziasztok! Hülye kérdés következik!
Magyar Postánál van olyan postázási mód, ami könyvelt jüldemény, de utánvétes?
Egy dvd-t szeretnék venni, az eladónak állítólag nincs számlája (szerintem ez manapság egyébként lehetetlen) így a termék átvételekor fizetném a postásnak az árát és a postaköltséget egyben. És lehetőleg valami olcsóbb megoldást kerednék. Eladó már csomagról, illetve 3500Ft-os díjról magyarázott nekem.Köszönöm
-
Aureal
őstag
válasz
csucsbicep #12276 üzenetére
Ez történt velem is. Állítólag a felvevő postán bakiztak és nem volt bejelölve, hogy a rendszer küldjön értesítést, a futár így be se tudta tárolni a trezorba. Nekem is egy messzebbi postára kellett bemenni végül érte. Szóval egyszerűbb lett volna, ha egyből postán maradóra kérem. De ott meg ¼ órát kellett sorban állni...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Aureal #12275 üzenetére
Nálam az volt a baj, hogy nem kaptam értesítést róla, pedig már csütörtökön az automatában volt a csomagom. Bementem 3-szor a logisztikára és ez ott derült ki. Végül a futár hétfőn délután kivette az automatából és hívott telefonon, majd bevitte az egyik közeli postára, majd ott átvettem.
-
Aureal
őstag
válasz
csucsbicep #12272 üzenetére
Hali!
Ugyan ez van most nálam is az MPL-el, csak a város más és Pestről másnap reggelre már a helyi kézbesítői depóban volt! (Azóta onnan nem mozdul.) Jelezd már, hogy te mikor kapod meg majd!
Én pénteken meg ma is már felhívtam őket, hogy nem találja a sofőr az automatát vagy mi van?
Azt mondták megsürgetik, utánakérdeznek és mindenképp fognak hívni telefonon, hogy miért nem hagyta el a depót, de idáig (13:35) semmi.
Legalább azt jeleznék, ha úgy van, hogy túlterhelt az automata, mert a depóban már 5x átvettem volna, de ez így nagyon nem frankó.
Régebben mesélték, hogy felbontogatnak olykor dobozokat a dolgozóik. Ezt addig nem vettem komolyan, még nem tapasztaltunk haverommal hasonlót egyszer. Közösen rendeltünk egy-egy terméket weboldalról, de eltérő lakcímre. Nekem megjött, a havernak nem. Majd fél év múltán kapott egy agyonragasztgatott borítékot, benne egy törött dvd tokkal, amiből ki volt lopva a lemez. (Gondolom a "postásbácsinak" megtetszett és az otthon is maradt, a tokot meg kiküldette a címre, hogy "sérült csomag". Ügyes!) -
DonThomasino
veterán
válasz
Én már kaptam szombaton, automatába.
-
sopruk
senior tag
válasz
Szia, én arra tippelek, lehet nem volt szabad hely az automatában, azért nem tudták meg betenni...
-
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok!
.
Szerdan rendeltem egy csomagot es csutorkoton mar itt volt Pecsen 4:08-kor a logisztikai uzemben es utana 6:09-kor kuldemeny szallitas allat statuszt kapta. Csomagautomataba kertem szinten pecsen, kerdes hogy wtf nem kaptam meg, hogy mar pentek este van? Szombaton van ra esély, hogy bedobjak az automataba?Koszi!
-
BB9000
senior tag
Sziasztok!
Ha pl. egy villanykörtét szeretnék elküldeni, és nem szeretnék sokat fizetni a küldésért, akkor feladhatom-e a postán levélként? Nyilván becsomagolom előtte. Garanciális visszaküldés, de azért egyben kellene megérkeznie. -
zsuha
aktív tag
Sziasztok, ha USA-ba szeretnék egy párszáz EUR értékű kisebb csomagot (dobozt) küldeni, akkor milyen doksikat kellene kitölteni és hol? Mondjuk DHL Express-nél. És valami doksit a dobozba is be kell rakni, vagy hogy van ez?
Egyébként milyen cégek ajánlottak még DHL Express-en kívül? Fedex?
Köszi. -
ablack
senior tag
válasz
DonThomasino #12264 üzenetére
De ha meghaladja a 300cm-t is elszállítja a HDT, csak 2x számítja fel a díjat.
Ha az ára miatt nem jó a HDT, akkor esetleg még ezt ajánlom: [link]
Ekkora csomagra már csak telefonon mondanak árat, de szerintem olcsóbb lesz mint a HDT. -
sopruk
senior tag
válasz
DonThomasino #12264 üzenetére
Jaa, a méreteket nem figyeltem
Valakinek reméljük lesz más ötlete -
sopruk
senior tag
válasz
DonThomasino #12262 üzenetére
Én erről tudok:
Vaterafutár HDT nagycsomag szállítás -
DonThomasino
veterán
Nagyméretű tárgyat hol vállalnak, megfizethető áron?
175*70*75 -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Jobb témát nem találtam a kérdésemhez. Csomagom érkezett külföldről, amelyről elektronikus levelet küldött a posta. Ebben szerepel, hogy vámkezelés díjat kell fizetnem, melyet online megtehetek holnap délutánig. Így 399 Ft a fizetendő összeg. Személy átvételnél történő fizeteskor pedig 799 Ft.
Idáig is kellett hasonló díjat fizetnem, ez nem gond. Azonban hiába megyek az e-mailben szereplő "Fizetés" hivatkozásra, nincs az oldalon ilyen lehetőség
Csak a dokumentumot tudom letölteni, amiben szerepel az összeg, de itt sincs semmi hivatkozás, ahol ki tudnám egyenlíteni a "számlát"...
Találkozott már valaki ilyennel? Mi a teendő? Holnapig úgysem lehet őket felhívni sem...
Előre is köszönöm a tippeket.
-
Dinter
addikt
Sziasztok, 2kg alatti csomag levélként feladásánál van maximum méret a dobozra? 2db kb. 5*5*°5cm-es égőt adnék fel.
-
zuzu000
őstag
válasz
sopruk #12253 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
Igen, a 2.4cm limit miatt szerettem volna, de ez még szuperebb hír, ha nincs ilyen korlátozás külföld esetében!
Általában packetát használok szállításra, de ez meglepett, hogy a posta viszonylag olcsón szállít nyugati országokba is
remélem beválik
-
sopruk
senior tag
válasz
zuzu000 #12251 üzenetére
Szia!
Csak a levél vastagsága miatt szeretnéd postán maradóként küldeni?
Mert nemzetközi viszonylatban nincs a kb 2,4 cm-es megkötés, az csak belföldön érvényes.
Külföldre postázás esetén:
"H+SZ+V=90 cm, de leghosszabb mérete 60 cm-nél nem lehet nagyobb." [link]Ha ajánlottként küldöd, akkor elsőbbségiként kell feladni. Ha jól számolom: 2115+1610=3725 Ft lesz a díja. [link]
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
zuzu000 #12251 üzenetére
Szia!
Szerintem ugyanaz mint belföldi postán maradó levélnél. Címzésnél címzett neve, posta címét írod, ezt kérdezd meg a címzettől, hogy melyik esik a legközelebb hozzá, esetleg a címet is. Kitöltöd a zöld színű ajánlott levélhez való feladóvevényt a boríték címzése alapján és tulajdonképpen ennyi. Az ajánlott levél ragszáma lesz neked a tracking number-ed, RR-el fog kezdődni, HU-val végződni.
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Külföldre (Franciaország) szeretnék feladni egy csomagot (levélként, kb 5-6cm vastag). Tömege 500g alatti.
Ugyebár ez postán maradó lesz, csak ebben az esetben fogja a posta ezt levélként kezelni.Posta oldalán viszont nem tudtam teljesen kiigazodni, hogy mi a módja a feladásnak/címzésnek? Hogyan lehet nyomkövetős számmal (tracking number) feladni?
Azt sikerült megtalálnom, hogy postán maradó levél esetén a címzett alá oda kell írni a helyi posta címét is. Ezt guglizzam ki, hogy melyik van a legközelebb a címzetthez, vagy van ennek valami jobb módja is?
Előre is köszi
-
Met
nagyúr
válasz
anonymus89 #12249 üzenetére
Feleségem beküldtem
Valahol ott van az épületben a csomag, a beérkezéstől számítva 15 nap van a kézbesítésre.
Felajánlották neki hogy menjen fel az ügyfélszolgálatra, ott meg tudják mondani hogy pontosan hol a csomag.
De oda adni nem tudjákStadionok kellenek ide, nem normális szolgáltatás
-
Met
nagyúr
Sziasztok,
Ezért érdemes bemenni?[kép].
Se értesítő, se bedobva nincs. Nem akarom hogy visszaküldjék. -
Mr.Pentele
csendes tag
Attól függ, hogy milyen típusú azonosítód van.
Ha nincsen a Magyar Posta oldalán a küldemény, akkor előfordulhat, hogy valószínű nem ajánlott a küldemény. R (A-Z) 9 számjegy, BE végződés a könyvelt küldemény, vagy lehet akár L (A-Z) 9 számjegy, BE végződés úgynevezett Prime levél típusú küldemény, bár azt a Magyar Posta is leköveti. Ha U-val kezdődik, akkor bármit is írhat a belga posta, az nem igaz, ebből következik, hogy nem tudni mikor kapod meg/hol tart.
-
Gabás
addikt
A belga posta nyomkövetésén a "Shipment being prepared by the postman" szerintetek azt jelenti, hogy van esély a ma/holnapi kiszállításra? A magyar posta oldalán nincs nyoma a küldeménynek.
-
ablack
senior tag
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól. Csomagot szeretnék feladni FoxPost-on keresztül (de a kérdésem szempontjából a szállítás talán lényegtelen). Ha a vevő előre utalná a vételárat a szállítási költséggel, akkor a kézhezvétel után van valamilyen lehetősége visszahívni a pénzt (gondolok itt arra, hogy elutalja, amiről a jóváírási értesítést megkapom a bankomtól, én feladom a csomagot, majd ha kézhezkapta, mittudomén milyen módon a saját bankjában visszautaltatja az összeget)? Vagy jár számomra valami előnnyel, ha kártyásan fizet az automatánál (ha nem veszi át, akkor a szállítási díjakat bebukom sejtésem szerint)?
Kicsit gyanakvó típus vagyok, azért érdeklődöm. -
musicproo
tag
Külföldi csomagküldéssel kapcsolatban érdeklődnék, ki milyen futárszolgálatot javasol pl: német garis hardver célba küldéséhez? Árban, időben mire lehet számítani az adott futárcégnél?
Vaterafutár hu-n DPD azt írja, a csomagot külföldi szállítás esetén felnyitva kell átadni neki, hogy a tartalmát ellenőrizni tudják. Ezt követően ők zárják le a csomit. Mindezek mellett a küldemény biztosítási összege töredéke lehet a tényleges értékének. Ez így szerintem nem túl bizalomgerjesztő a csomag sikeres célbaérését illetően.
Többieknél is így működik ez? -
ACE-
addikt
válasz
anonymus89 #12234 üzenetére
Attól függ mit fogad el a visszaküldés helye... (a csomagautomata, sokszor a futárszolgálat sem játszik) Foxpost házhozszállítás olcsóbbnak tűnikpl. mint az MPL. www.vaterafutar.hu -n nézd a nem vaterás árakat.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, vissza kell küldenem a sizeernek egy cipőt mi most a legolcsóbb módszer vaterafutar mpl?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Tegnap feladtam egy belföldi mpl csomagot a Sugár automatában, mikor hazaértem, otthon vettem észre, hogy sajnos kifelejtettem belőle egy tételt. A nyomkövetés szerint a csomag még az automatában van, ki lehet ezt még szedni, vagy újat kell feladnom?
-
Abrion
senior tag
Ok kijelenthetem hogy a magyar postával nincs baj, csak annyit akarok írni hogy ha vásárolsz valamit ne usa dolláros tételben vásárolj Ázsiából, hanem euval vagy fontal, két hete vásároltam valamit, és font volt a fizetö eszköz, idejött belgium posttal és nem kértek taxot
ma amikor megjött
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Mr.Pentele #12224 üzenetére
Ma meg is érkezett.
-
nihill
őstag
válasz
nihill #12226 üzenetére
Nos, egyrészt piros pont a Posta ügyfélszolgálatának, mert nem 40 perc zenehallgatás után tudtam élő emberrel beszélni, hanem kb. másfél percen belül.
Szóval a megfejtés az, valamit félre könyveltek, ezért a fél országon keresztül visszaküldték a vecsési központba, ahol helyre könyvelik, majd újból átutazva a fél országot immár ki is hozzák majd. Remélem abban már nem lesz gond -
nihill
őstag
Sziasztok,
Csomag problémám van, tanácsra lenne szükségem.
Külföldi DHL-es csomag de a magyar postán is nyomon követhető, lehet ők hozták (volna) ki házhoz?
Szóval a probléma az, a tracking alapján tegnap délelőtt nem voltam otthon és nem vettem át. Ez a része igaz is, de a házamon kamera rendszer van, és az alapján se a tracking által megadott időben, se előtte, se utána nem járt semmilyen csomagos autó a házunknál. Telefonon sem hívtak, emailt sem kaptam, semmi.
A trancking alapján a csomag most érkezett vissza Vecsésre a nemzetközi postai kicserélőbe.Innen most hogyan tovább?
köszönöm. -
sopruk
senior tag
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
MaxxDamage #12222 üzenetére
A héten mindenképpen, de szerintem is a kézbesítést követő munkanapon.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Mr.Pentele #12220 üzenetére
Ma át is vették a csomagot, MPL üzleti csomag volt.
Számlaszámra kértem az utánvét összeget.
Mikorra várható az érkezése? Héten vagy talán jövő hét elején? -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Hozzánk rendszeresen délelőtt jön a posta, így egy csekkről lemaradtam mindkét kézbesítési alkalomnál
Felvonszoltam magamat a csodás weboldalukra, regisztráltam egy myposta hozzáférést és hitelesítettem. Ismételt kézbesítést választottam ezen a héten keddi napra, mentettem, megjelent az aktív ismételt kézbesítéseknél (a kiválasztott dátumot egyébként meg sem lehet nézni, csak a rögzítés dátumát)
Itt vagyunk szerdánál és azóta is azt látom, hogy aktív státuszban van, a küldemény azonosítóját lekérdezve továbbra is a kézbesítő helyen van (biztos, hogy nem fogok munka után bemenni érte)Ez mégis mi? Minek van a szolgáltatás, ha nem is veszik figyelembe a kérést? Újat felvenni/másolni sem tudom egy következő napra, mert akkor semmi nem történik a gomb megnyomására, a consolet nézve teli van mindenféle javascript erorral az oldal ilyenkor
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
MaxxDamage #12211 üzenetére
Az itteni nagypostán is mindig lemérik. Gyakorlatilag szinte mindegy is, hogy mit írok be itthon súlynak, mert az lesz véglegesen beírva, amennyit ők mérnek. Azt észrevettem, hogy néhány gramm eltérésnél nem mindig javítja át a kezelő az általa mért súlyra, de az is ritka. Tizedpontossággal felülírják az általam mértet, nem lehet "megúszni".
-
cof
veterán
válasz
MaxxDamage #12217 üzenetére
De miért? 2000 grammig x Ft. Boltba sem engedik el a százast ha 2100 Ft-ot kell fizetni.
-
-
ablack
senior tag
válasz
Mindig megmérték eddig nekem.
Az utóbbi 2-3 alkalommal már az egész kg-ra való kerekítésbe is belekötöttek. (Például 500g csomag -> 1kg ráírva). Azóta pontosan lemérem.
Talán 100g körüli eltérést mondtak maximum.
Átírták manuálisan a rendszerben, de nem örültek neki, és mondták hogy többet elő ne forduljon, mert így olyan, mintha szállítás közben kiloptak volna valamit a csomagból. -
Lehet, hogyha olyan könnyű, hogy érezhetően 1 kg alatt van, akkor nem mérik meg. Nekem is volt már, hogy pl. a papírzacskót nem mérték le.
Illetve olyan is volt, hogy én itthon beírtam rá többet (hogy a magasabb árkategóriába essen), mert határeset volt a súlya - majd a postán lemérve neki kevesebb jött ki, ezért kevesebbet fizettem.
-
parkr
őstag
válasz
RudiLicenc #12212 üzenetére
elvileg meg. bár nekem az utóbbi 5 vaterásból egyet sem mértek, maradt az 1kg amit mérés nélkül beírtam. igaz mind könnyebb volt annál.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
RudiLicenc #12212 üzenetére
A fenébe!
Igen azt tudom... -
válasz
3kg-ot kell, bele fognak kötni, ott is megmérik.
-
MaxxDamage
félisten
Volna egy csomagom amit szeretnék feladni (MPL Üzleti csomagként, Postán adható fel - dokut nyomtatom hozzá) és a tömege 2130g , így 2kg kitöltéssel mehet, vagy 3kg-t kell megadnom?
(több casht is kellene fizetnem...)
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz
#20238798 #12208 üzenetére
Szia!
A második sikertelen kézbesítési kísérlet után is eltelik valahány nap ameddig még a postán tartják a küldeményt, utána küldik csak vissza a feladónak. Szóval ha abban még benne vagy, akkor menj be érte. Ha már kicsúsztál belőle, akkor hívd őket. Szerintem telefonon nem fogják elmondani, maximum időpontot adnak, hogy mikor menj be személyesen és akkor majd tisztázzátok az ügyet.
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, vqolna egy Euronicsnál 05.11-én vásárolt csomagom, 05.14-én emailben értesített az áruház, hogy a csomagot átadták a futárnak és meg adták a csomagszámot és az a infó is olvasható, hogy szállítás alatt. 05.16-án az Euronics ügyfélszolgálat azt mondta, hogy a futár még nem vette át a csomagot, a posta ügyfélszolgálata szerint rendszerükben nem szerepel a megadott csomagszám érdeklődjek az eladónál, most szerintetek a csomagszámot ki adja meg, a posta vagy az Euronics áruház?
-
Rolee87
tag
Értem, és vastagság vagy súlykorlát van? Igazábol 3 pakli kártya van benne egymás mellé rögzítve, kb. 3cm magas boríték, és 460gr.
Ha ez mehet, a cn22 és cn23 mellé milyen dokumentum kell hozzá? Gondolom az ajánlószelvény nem jó hozzá, mert azt sima levélhez szoktam. Köszi a segítséget mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest