Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozo0525
őstag
-
Zozo0525
őstag
Most jött egy komolyabb update :-) pár dolgot beletettek
-
anrb
aktív tag
Nem, nem lehet. Már az előző generációs termékeket (2014-2016) sem lehetett. Ez egy tendencia a környezetvédelem és a pénztárcánk érdekében, más gyártóknál is (Garmin szerencsére kivétel ebből a szempontból, ott meg van más baj
).
Az autóknál is be kellene vezetni ezt a funkciót, hogy járó motorral kelljen parkolni.Annyit még láttam, hogy a kezdeti beállításnál, ha sokáig nem használod az órát, mintha kikapcsolna. De ezt a "standby" funkciót nem éred el menet közben. Gondolom, szándékosan... Hordani és vigyázni kell rá, hogy ne csapd sehova.
-
raocsni
friss újonc
Sziasztok, vantage m órát ki lehet kapcsolni valahogy? (Nem találtam infót róla sehol) ha nem használom akkor jó lenne kikapcsolni és nem várni amíg lemerül..
-
anrb
aktív tag
A Polar dilettantizmusa és hiányos szoftverfejlesztési kapacitása miatt a Polar Beat-et kell még használni a H10-zel úszáshoz. Más gyártók meg tudták oldani, hogy az óra végezze a szinkronizálást. Még idén két nagyobb szoftverfrissítést adnak ki a Vantage-re, talán foglalkoznak ezzel is. De szerintem nem érdemes a V800-ról váltanod, több szempontból visszalépés lenne. Volt Vantage V-m és M-em is. Meg kell őrizni a V800-at (ahogy az Ambit 3-at is :), egy ideig nem fognak ilyen jó cuccokat gyártani.
Gymlink-es (5kHz) órát nem fogsz találni, régebbi szabvány. Már csak az A300 és a V800 támogatott.
-
Fuxsanyi
csendes tag
Had idézzek anrb Kolléga válaszából:
"Megoldás:
...Hátrány: úszás közben nincs infód, nincs zóna riasztás..."Persze ott az optika, de:
"2. Optikai pulzusmérő használata órán: Hátrány: nem a legpontosabb mérés"És ennek a hiánya visszalépésnek tűnik a V800-hoz képest, márpedig az ember előre szeret inkább lépni, ha kiad egy rahedli pénzt egy újabb eszközre.
Viszont ha már. A H10 az órára is rá tudja tölteni a mért és tárolt adatokat? Nem csak a remek Polar Beat alkalmazással szinkronizál?
-
anrb
aktív tag
Szia! A Polar V800-nak az új órákkal szemben van 5kHz-es rádiója is, ami lehetővé teszi az analóg kódolt jelátvitelt. Ez többek között működik vízben is, amit a Polar H7 és H10-es övek támogatnak. Ez a technológia sajnos az új órákban nincs meg. A BT és ANT+ rádiója (2.4GHz) a vízben nem működik (pár centi a hatótávolság), ezért a sima mellkaspántok nem használhatók úszásnál.
Megoldás:
1. Háttértáras BT/ANT+ pánt (Suunto Smart Sensor, Polar H10, OH1), ami akkor szinkronizál, ha víz felett van. Hátrány: úszás közben nincs infód, nincs zóna riasztás
2. Optikai pulzusmérő használata órán: 6 LED-es Polar (M600, M430, OH1), 9+1 LED-es Polar (Precision Prime = Vantage M/V, Ignite), Garmin Elevate V3 (2019-es modellek), újabb Valencell (új Suunto-k)
Hátrány: nem a legpontosabb mérés
3. Form Goggles + Polar OH1+ (HUD az úszószemüvegen!)
https://www.auganix.org/form-augmented-reality-swim-goggles-to-support-polar-oh1-and-oh1-heart-rate-technology/ -
Fuxsanyi
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon érdekel a Vantage V, főleg mert mostanában eléggé lement az ára, pontosabban mindenféle akciók vannak a Zergénél és a Polar shopban is.
De azt olvastam, hogy úszásnál nem jó a pulzusmérése. Ha jól tudom, úszáskor nem tud a H10-zel kommunikálni, csak az optikai mérőt használja
Ha van Nektek erről tapasztalatotok, legyetek szívesek osszátok meg!
Köszi!
Fs
-
Pali33
kezdő
Sokáig a Suunto Spartan Baro volt a kedvencem, de elég sokat olvasgattam, és rájöttem, hogy annyi pénzért azért vannak hiányosságai. A Suunto 9-al összehasonlítva úgy tűnt, hogy az egyértelműen jobb óra.
Úgyhogy jó egy hete megvettem a Suunto 9 Baro Black-et mellkaspánttal akciósan, 2 év magyar garanciával, és úgy érzem, jó döntés volt, és bölcs is egyben, mivel sejtettem, hogy a csuklós pulzusmérés nem lesz számomra elég jó. Azzal volnék elégedett, ha úgy mérné csuklón a pulzust, ahogy pánttal méri, pánttal meg még egy nagyságrenddel pontosabban, de ez csak az én maximalizmusom jele.
A boltban megszaglásztam többféle órát is, elsősorban Garmin Fenix Plust mutatott az eladó, aminek az ára már 2-essel kezdődik mellkaspánt nélkül. Baromi igényes, minőségi, masszív órák azok is, de nem az én világom. 5 gomb, nincs érintőképernyő, számomra áttekinthetetlen a menürendszere, és a grafikája sem tetszik a Garminnak, az ára pedig horror. -
proci985
MODERÁTOR
-
anrb
aktív tag
Ha már Suunto, akkor nem mondom a Garmin Fenix 5 Plus családot, a méregdrága Marq Expedition-t és a műanyag Forerunner 935/945-öt. Ha nem sürgős és nem ragaszkodsz a magyar garanciához, akkor érdemes várnod. Közeleg a Black Friday és idén is volt 45%-os gyári akció a Suunto-nál a Spartan modellekre. A Spartan Baro 350 EUR-ért (Amazon) jelenleg szerintem jó vétel.
-
Pali33
kezdő
Köszi az infókat!
Közben olvasgattam a teszteket, és rájöttem, hogy mivel szinte csak hegyen futok, és a túrázást is tervezem, jó ha van pontos magasságmérés. Mellkaspántot is veszek majd, de általában csuklón mérném a pulzust, mert úgy kényelmesebb, és néha csinálnék egy kontrolfutást. Polar 430-al kezdtem az ismerkedést, de hamar kiszerettem belőle, mert olyan órát szeretnék, ami szép is, nem csak jó. Lehorgonyoztam a Suunto márkánál, az ő barométeres órái közül lesz valamelyik. Spartan Baro vagy Suunto 9 Baro. Vagy ha valaki mond egy jobbat olcsóbban! -
anrb
aktív tag
Szerintem bármelyik ismert gyártó új modellje megfelel pulzusméréshez (pl. Polar 6 LED-es vagy Precision Prime, Garmin Elevate v3, Valencell alapú (Suunto)). Az optikai mérés működéséből adódóan egyik se fogja lereagálni a gyors változásokat, a mellkaspánt az etalon. Az optikai mérés pontosabb a karon (pl. Scosche Rythm 24, Polar OH1/+) vagy halántékon (Polar OH1+). Ár/érték arányban szerintem futáshoz a Polar M430 (kifutó modell, 140 EUR) vagy a Garmin Forerunner 245 (300 EUR) a legjobb jelenleg.
-
Pali33
kezdő
Sziasztok!
Profi pulzusmérő órát szeretnék venni alapvetően futáshoz. Ami a legfontosabb, hogy csuklón mérje a pulzust pontosan. Mely órák a legjobbak ebben?
Elsőre a Polar Vantage M-et néztem ki, ez árban még a lélektani határon belül van.
Hasonló árkategóriában szerintetek vannak ebben jobbak?
Az is fontos lenne, hogy km-enként írja ki mindig, hogy hány perces km volt...
Szerintetek a Polar vagy a Garmin jobb a csuklón mérő órákban? Esetleg más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest