Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Pánik a memóriapiacon
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Milyen Bp-n, vagy az agglomeracioban levo ertelmes ipari automatizalassal, robotikaval foglalkozo cegek vannak?
-
Alcsi69
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Koszi, ranezek majd.
Jakob Sagatowski nevu emberkenek van Twincat3-as sorozata is, redditen sokat ajanlottak.

Egyeb kerdes: irl projekteknel laddert mennyire szoktak hasznalni? Csak amiatt kerdezem mert egyelore nekem a letradiagramos programozas nehezebbnek tunik mint ST-ben.

Letraban egyebkent ez:

Vagy inkabb ez a "jobb" megoldas:

Ezek ugyanazt csinaljak az en szemszogembol. Mondjuk az elso verzional oda meg nem jutottam el hogy hogyan lehet resetelni mondjuk a 'SensorA' erzekelesenel az 'EntryConveyor'-t.
-
Alcsi69
senior tag
Elkezdtem a plcgoods youtube csatornan nezegetni a codesys + factoryio videokat, de lehet nem annyira jo valasztas.

Tok jonak tunt elsonek, de a videoban amit most nezett nem rakta bele azt a reszt amikor modositott a programon, es igy nem igazan vagom hogy mi nem jo. Ertelemszeruen nem ugy megy nekem mint neki.
Lehet ez a videosorzat inkabb arra lenne jo hogy kifejezetten a codesys-t megtanuljam.
Szoval akkor a kerdesem az lenne, hogy letezik valami konyv/videosorozat ami tenyleg full kezdetektol megtanitja a letradiagramos es structured textet?
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Annak ellenere hogy villamosmernok vegzettseggel rendelkezem, illetve a specializacio egyik fo eleme az automatizalas/iranyitastechnika volt, sajnos nem annyira kaptunk normalis oktatast velemenyem szerint PLC-kkel kapcsolatban.
Ezt szeretnem egy kicsit kikuszobolni azzal, hogy valamennyire elmelyulnek a PLC-s temaban egy idore, hogy egyaltalan lassam azt hogy en bloc erdekel-e es szivesen dolgoznek-e ilyesmikkel (jelenleg energetikai rendszereket tervezek, szoval kicsit mas az irany, viszont itt is hasznalunk azert PLC-ket es hasonlo eszkozoket). Amiatt is jo lenne ezt eldontenem viszonylag hamar, mert MSc-t is szeretnek csinalni, es ha ez a PLC-s dolog megtetszik pl., akkor lehet hogy a Mechatronika MSc-t valasztanam mondjuk egy mernokinformatika helyett.

Szoval a kerdesem arra iranyulna, hogy letezik-e valamilyen szimulator szeruseg illetve hozza valami guide vagy akar egy video sorozat vagy konyv vagy hasonlo, amivel ugy nagyjabol elindulhatnek es lathatnam viszonylag hamar hogy erdekel-e a tema?
Koszonom szepen elore is a valaszokat.

-
Alcsi69
senior tag
Egy ilyen cegnel vagyok most is Veszpremben, csak nem a PLC-s reszlegen, es egesz borzasztoan mukodik minden IS.
A projektek komolyak, de meg az alapfolyamatok sincsenek ertelmesen kiepitve, es nem is lesznek, illetve itt ha esetleg atmennek PLC-zni akkor nagyjabol mindent is magamnak kellene megtanulnom. Nem igazan segitokeszek a nepek. 
-
Alcsi69
senior tag
válasz
spkkill
üzenetére
Veszprem a varos igazabol jelenleg, de annyira nem fontos ebben a varosban lennem, hiszen innen eleg messze van az egyetem ahova jarok.
Igen, ez a tapasztalatos kriterium eleg erdekes, mert ha tapasztalat nelkul nem vesznek fel senkit, akkor honnan lesz lehetosege az embereknek tapasztalatot szerezni? Egyetemrol kotve hiszem, pedig pont a specem egyik fo alkotoeleme az automatika, iranyitastechnika, PLC.
A gyakorlas is erdekes kerdes, hiszen eben a temaban sem rossz azert gondolom ha van is XYZ PLC-m amin le tudom tesztelni a progikat amiket irtam, es ezek nem igazan olcso cuccok (ahogy embeddednel is kellenek a fizikai mcu-k, csak ott a gyakorlast eleg olcson meg lehet uszni).
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Villamosmernok hallgato vagyok (elozo felevtol levelezon), minimalis PLC tapasztalatom van csak (foleg egyetemi, illetve egy Festo kepzes), viszont nagyon fontos lenne a munkahelyvaltas szamomra, hiszen a mostanival egyaltalan nem fejlodok semmilyen szinten sem, sot inkabb sorvad el az agyam.
Leginkabb az embedded, de a 'high-level' swe is vonz, de talaltam egy-ket erdekesebb PLC-s poziciot is.
Szeretnem megkerdezni, hogy mi lehet realis fizetes egy Junior szamara?
Elore is koszonom a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest