Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- BIOS frissítés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Vezetékes FEJhallgatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Annak ellenere hogy villamosmernok vegzettseggel rendelkezem, illetve a specializacio egyik fo eleme az automatizalas/iranyitastechnika volt, sajnos nem annyira kaptunk normalis oktatast velemenyem szerint PLC-kkel kapcsolatban.
Ezt szeretnem egy kicsit kikuszobolni azzal, hogy valamennyire elmelyulnek a PLC-s temaban egy idore, hogy egyaltalan lassam azt hogy en bloc erdekel-e es szivesen dolgoznek-e ilyesmikkel (jelenleg energetikai rendszereket tervezek, szoval kicsit mas az irany, viszont itt is hasznalunk azert PLC-ket es hasonlo eszkozoket). Amiatt is jo lenne ezt eldontenem viszonylag hamar, mert MSc-t is szeretnek csinalni, es ha ez a PLC-s dolog megtetszik pl., akkor lehet hogy a Mechatronika MSc-t valasztanam mondjuk egy mernokinformatika helyett.
Szoval a kerdesem arra iranyulna, hogy letezik-e valamilyen szimulator szeruseg illetve hozza valami guide vagy akar egy video sorozat vagy konyv vagy hasonlo, amivel ugy nagyjabol elindulhatnek es lathatnam viszonylag hamar hogy erdekel-e a tema?
Koszonom szepen elore is a valaszokat.
-
Alcsi69
senior tag
Egy ilyen cegnel vagyok most is Veszpremben, csak nem a PLC-s reszlegen, es egesz borzasztoan mukodik minden IS.
A projektek komolyak, de meg az alapfolyamatok sincsenek ertelmesen kiepitve, es nem is lesznek, illetve itt ha esetleg atmennek PLC-zni akkor nagyjabol mindent is magamnak kellene megtanulnom. Nem igazan segitokeszek a nepek.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
spkkill #8812 üzenetére
Veszprem a varos igazabol jelenleg, de annyira nem fontos ebben a varosban lennem, hiszen innen eleg messze van az egyetem ahova jarok.
Igen, ez a tapasztalatos kriterium eleg erdekes, mert ha tapasztalat nelkul nem vesznek fel senkit, akkor honnan lesz lehetosege az embereknek tapasztalatot szerezni? Egyetemrol kotve hiszem, pedig pont a specem egyik fo alkotoeleme az automatika, iranyitastechnika, PLC.
A gyakorlas is erdekes kerdes, hiszen eben a temaban sem rossz azert gondolom ha van is XYZ PLC-m amin le tudom tesztelni a progikat amiket irtam, es ezek nem igazan olcso cuccok (ahogy embeddednel is kellenek a fizikai mcu-k, csak ott a gyakorlast eleg olcson meg lehet uszni).
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Villamosmernok hallgato vagyok (elozo felevtol levelezon), minimalis PLC tapasztalatom van csak (foleg egyetemi, illetve egy Festo kepzes), viszont nagyon fontos lenne a munkahelyvaltas szamomra, hiszen a mostanival egyaltalan nem fejlodok semmilyen szinten sem, sot inkabb sorvad el az agyam.
Leginkabb az embedded, de a 'high-level' swe is vonz, de talaltam egy-ket erdekesebb PLC-s poziciot is.
Szeretnem megkerdezni, hogy mi lehet realis fizetes egy Junior szamara?
Elore is koszonom a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Vigneau interaktív lokálblogja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BIOS frissítés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest