Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rigor Mortis

csendes újonc

válasz tanrob #7888 üzenetére

Szia tanrob!

Félek, nem értettem meg maradéktalanul az általad vázolt problémát, de azért megpróbálok segíteni. Addig világos, hogy létrehoztál egy, a TDE-ről állítható hőmérséklet setpoint változót. Amennyiben komparálni szeretnéd egy analóg bemenethez képest, akkor a két számnak azonos mértékrendszerbe, nagyságrendbe kell kerülnie. Ehhez skálázni kell az analóg bemenetet.

Ha erről van szó, vegyünk egy példát:

Az általad programozott számlálóval megadott érték legyen mondjuk 0…1000 között állítható. Itt az 1000-es érték 100.0 °C-nak (értelemszerűen pl. a 234 értékű egészszám 23,4°C-nak) értendő. A tizedesjegy pontos helye csak a LOGO TDE-n történő kijelzés esetén lényeges. Tételezzük fel, hogy egy 0…100°C/0…10V-os távadót kívánsz alkalmazni. Ahogy már említettem, a 0…10V-os analóg jelet skáláznod kell. Erre az „Ananlog amplifier” blokk alkalmazható. A blokk „Tulajdonságok” lapján az „Analog settings/Measurement range/Minimum” mezőbe 0-t, a „Maximum”-ba 1000-et kell beírnod. Ugyanitt a „Decimal places in message text” mezőbe 1-et állíts be, így később a TDE-n a hőmérsékletet már tizedesjegy-helyesen jelzi ki, ha ki akarod jeleztetni. Ezekkel a beállításokkal a blokk a 0…10V-ot átskálázza 0-1000 közé. Az így nyert értékeket már összehasonlíthatod a számláló értékével (pl. „Analog comparator” blokkal.)

Remélem segítettem. Ha félreértettem valamit, akkor bocsesz.

Üdvözlettel:

RM

Új hozzászólás Aktív témák