- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló!
"Ha van 30 millió min. kapcsolásszámú relém (ez 7.5 év 8 másodpercre), akkor azzal kapcsolhatom őket probléma nélkül ?"
Hát nem tudom. Ha a relé érintkezők átmeneti ellenállása akár csak egy kicsit is megváltozik, az eléggé meg fogja hamisítani a mérést.
Hacsak nem úgy csinálod, hogy egy áramgenerátorral az összes Pt100-at sorbakötve konstans áramot adsz nekik és a hőmérők kivezetés párjait Pt100-anként kapcsolgatod relével az A/D-re. Így a reléken nem folyik át az áramgenerátor árama és csak feszt kapcsolgatnak, aminek eredményeképp az átmeneti ellenállás sokkal kevésbé befolyásolja a mérést. Nem tudom érdemes-e ilyesmivel kísérletezni. Az amatőr megoldások rendszerint megbosszulják magukat az iparban..."A másik kérdésem, hogy Pt100 helyett "NTC 20k"-t alkalmazni (0,5C pontossagra van szukseg 0-+30 tartomanyban) helyes e ? És melyik olcsóbb ?"
NTC szerintem sokkal olcsóbb.
Ilyen pontossághoz én Pt100-at használnék. Annak ismert (szabványos) a jelleggörbéje. Ezért könnyebb linearizálni. Az NTC esetében nem tudom ugyanez hogy menne. Esetleg jó sok méréssel fel lehet venni a görbéjét és annak alapján linearizálni. De kérdés marad mennyire egyformák ezek. Ha nem, akkor több mérés esetén mindegyiknél egyenként fel kell venni a görbét és megcsinálni a linearizálást, továbbá ha esetleg tönkre megy és cserélni kell...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Nem fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Peugeot, Citroën topik
- Robotporszívók
- Szingapúri tanúsítvány utal a Xiaomi 17T széria nemzetközi érkezésére
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bluetooth hangszórók
- BMW topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Dell Pro 14 Plus PB14250 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 265U 16GB 512GB NVMe gar
- Asus ROG Strix X870E-E Gaming Wi-Fi
- Motorola Edge 50 Neo 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Honor Magic6Pro 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GAMING PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / 32GB 3600MHz / SSD / 700w Gold!
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- Újszerű APPLE Macbook Pro 16" - M3 Pro - 18GB - 512GB SSD - 23 Ciklus - 100% akku -ezüst- 2+ év gar
- Dell Latitude 7400 2 in 1 360 touch, i7 8665U, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- Beszámítás! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest